Nisan 2017'de erken seçim mi var?..

Hürriyet Yazarı Murat Yetkin, Ankara kulislerinde konuşulanları köşesine taşıdı. Kulislerde 2017 yılının Nisan ayında erken seçim yapılacağının konuşulduğunu ifade eden Yetkin yazısında, çarpıcı tespitlere de yer verdi.

Nisan 2017'de erken seçim mi var?..

Hürriyet Yazarı Murat Yetkin, Ankara kulislerinde konuşulanları köşesine taşıdı. Kulislerde 2017 yılının Nisan ayında erken seçim yapılacağının konuşulduğunu ifade eden Yetkin yazısında, çarpıcı tespitlere de yer verdi.

Nisan 2017'de erken seçim mi var?..
15 Ekim 2016 - 14:05 - Güncelleme: 17 Ekim 2016 - 12:40
Reklam

Ankara kulislerinde konuşulan bomba senaryoyu, Hürriyet Yazarı Murat Yetkin kaleme aldı. Yetkin, "Halk oylaması mı, erken seçim mi?" başlıklı yazısında, Nisan 2017'de erken seçim olacağı iddialarını yazdı.

"Aslında AK Parti’nin bir de başkanlık-FETÖ soruşturmaları ikilemi var" ifadeleriyle dikkat çeken Yetkin, "Türkiye'nin son 15-20 yılında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sandıktan söz ettiği ve sandığa gidilmemiş olan tek bir örnek gösteremezsiniz. Hatta 7 Haziran 2015 seçimlerinde daha sandığın dumanı tüterken yaptığı çağrı, 1 Kasım seçimleriyle sonuçlanan gelişmelerin başlangıç noktası oldu. Ve Bahçeli yeniden sandıktan söz etmeye başladı" şeklinde vurgu yaptı.

Murat Yetkin yazsının bir kısmında şu ifadeleri kullandı:

Öte yandan Ankara siyaset kulislerinde başka bilgiler de var.
 
Örneğin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kapalı toplantılarda 2017 bahar aylarında seçime hazır olunması talimatı vermişti. Haber Türk’ten Muharrem Sarıkaya, duyumunu Nisan 2017 diye daha da kesinleştirdi.
 
Örneğin Yüksek Seçim Kurulu’nun oy pusulası bastığı haberleri var ama bir açıklama yapılmıyor; doğal olarak pusulaların halk oylaması için mi, yoksa erken seçim için mi olduğu konusunda da bilgi yok.
 
Ama şöyle bir altı ay içinde seçmenin önüne bir sandık koyulması ihtimali artık gündemde; bunun başkanlık sistemine geçişte halk oylaması için mi, yoksa erken seçim için mi olacağı konusu tartışmaya açık.
 
Ankara’da konuşulan başka bağlantılı senaryolar da var.
 
Örneğin seçime gitmeden önce Anayasa değişikliğini zorlayıp AK Parti’yi ve Erdoğan’ı 2019’da hem yerel seçime, hem cumhurbaşkanlığı seçimine zorlayan takvimden kurtulma hazırlığından söz ediliyor.
 
Öte yandan bir erken seçimin AK Parti’yi 15 Temmuz darbe soruşturmaları çerçevesinde Fethullahçıları siyasi kanadına ucu kendisine dokunabileceği için ilişmeme töhmetinden kurtarabileceği konuşuluyor. Böylelikle sadece Meclis grubu değil, il ve ilçe teşkilatlarında, hatta belediyelerdeki şüpheli isimlerin sessiz sedasız liste dışı bırakılabileceğinden söz ediliyor; işi yargı sürecine döküp siyasi baş ağrılarına yol açmadan.
 
Yani aslında AK Parti’nin bir de başkanlık-FETÖ soruşturmaları ikilemi var.
 
Başbakan Yıldırım’ın “Bizde bir tane bile yok” söylemi, mevcut koşullarda velev ki doğru bile olsa inandırıcı olamıyor.
 
Ayrıca parti içinde işten çıkarılan, tutuklanan –neticede AK Parti oy tabanından- insanlarla muhatap olan milletvekilleri, ipin ucunun neden –kendilerince malum- ağır isimlere ulaşmadığını sorguluyor.
 
Yıldırım AK Parti Meclis grubunu da etkileyecek kapsamlı bir Fethullahçı operasyonuna girişse, bu defa Meclis grubunda başkanlık anayasası oylamasını daha da tehlikeye atacak bir yıpranma söz konusu olabilir.
 
AK Parti seçim mi, halk oylaması mı, ya da Fethullahçı örgütlenme mi, başkanlık sisteminde ısrar mı sorularıyla yüzleşeceği bir kavşağa hızla yaklaşıyor.
 
O kavşağa varış için fazla da beklemeyebiliriz.
 
AK Parti danışma toplantıları 21-23 Ekim’de Afyonkarahisar’da yapılacak.
 
Toplantıların gündeminde hem 15 Temmuz sonrası FETÖ soruşturmaları, hem de Başkanlık sistemi bulunuyor.
 
Afyon toplantılarının ciddi tartışmalara sahne olabileceğinden söz ediyor bazı AK Parti kaynakları.
 
Dolayısıyla Afyon toplantılarından sonra bütün bu sorulara biraz daha net yanıtlar verir duruma gelebileceğiz.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum