Meclis üyeleri ve gazeteciler arasında gerginlik...

Bakırköy Belediye Meclis Üyesi CHP’li Yahya Göktaş’ın ağza alınmayacak küfürlerle Gazeteci Yılmaz Bacacı’ya hakaret ve tehditler ederek, saldırdığı iddia edildi.

Meclis üyeleri ve gazeteciler arasında gerginlik...

Bakırköy Belediye Meclis Üyesi CHP’li Yahya Göktaş’ın ağza alınmayacak küfürlerle Gazeteci Yılmaz Bacacı’ya hakaret ve tehditler ederek, saldırdığı iddia edildi.

Meclis üyeleri ve gazeteciler arasında gerginlik...
12 Mart 2016 - 17:25 - Güncelleme: 12 Mart 2016 - 17:30
Reklam

Bakırköy Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısında ortalık karıştı. İddiaya göre Meclis Üyesi CHP’li Yahya Göktaş’ın Gazeteci Yılmaz Bacacı’yı salondan attırmak istemesiyle başlayan olaylar çığırından çıktı. Olayların büyümesiyle meclis üyeleri ve gazeteciler arasında çıkan gerginlik araya giren güvenlik görevlileri ve diğer meclis üyeleri tarafından yatıştırılmaya çalıştı. İki taraflı desteklerle büyüyen kavga sonrası Gazeteci Bacacı’nın karakolda ifade verdiği belirtildi.

Kent Yaşam Gazetesi’nden Selvi Sarıtaç’ın haberine göre; CHP'li Yahya Göktaş, “Aleyhimde yalan, yanlış haber yapıyorsun” diye Gazeteci Yılmaz Bacacı'ya önce sözlü ardından fiziki saldırıda bulundu. Yahya Göktaş’ın meclis toplantı salonuna girerken, Gazeteci Yılmaz Bacacı’nın üzerine yürümesiyle hareketlendi. Göktaş, güvenlik görevlilerine “Bu adamı dışarı çıkartın, meclisi izleyemez” talimatı vermesi üzerine bazı meclis üyeleri araya girdi. Meclis üyelerinin, güvenlik görevlileri ve diğer gazetecilerin çabalarına rağmen sakinleşmeyen Yahya Göktaş, "Hem aleyhimizde yazıyon, hem para alıyon" diyerek Yılmaz Bacacı’nın üzerine yürümeye kalkıştı. 

İKİ TARAFLI DESTEKLER TANSİYONU ARTIRDI
Yahya Göktaş' a destek çıkan diğer Meclis Üyesi S. Nadir Ataman’da güvenlik görevlilerine dönerek “Meclis üyesinin dediğini yapın” diyerek sesini yükseltti. Sesini yükselten S. Nadir Ataman’a, ilk tepki Bakırköy’de 24 yıldır aralıksız yayın yapan Ataköy Gazetesi sahibi Özcan Atamer’den geldi. Atamer, “Siz bir gazeteciyi nasıl dışarıya çıkarabiliyorsunuz, hangi hakla ve yasayla” diye sordu. Olayın daha da büyümemesini isteyen bazı meclis üyelerinin araya girmesi ile ortam biraz olsun sakinleşirken, meclis toplantısına geçildi ve gündem maddeleri oylandı. Yılmaz Bacacı’yı meclis toplantısına almak istemeyen Meclis Üyesi Yahya Göktaş’ın meclis toplantısına girmemesi, Meclis Başkan Vekili Mahir Çelik’in olaya müdahale etmemesi ve Ak Partili meclis üyelerinin olayı kınamaması da dikkat çekti. 

İLK KIVILCIM TOPLANTI ÖNCESİ
Bakırköy Belediye Meclisi’ni yaklaşık 15 yıldır aralıksız takip ederek, vatandaşa yorumlayan Gazeteci Yılmaz Bacacı’nın karakolda verdiği ifadeye göre; Belediye Meclis toplantısını izlemek için gittiği toplantı öncesi meclis binası önünde bulunan banklarda yine belediye meclis üyesi olan Muzaffer Şahin’le oturduğu sırada, Yahya Göktaş’ın selam vererek geldiğini ifade etti. Karşılıklı tokalaştıktan sonra yazdığı yazılardan dolayı kendisini mahkemeye veren Yahya Göktaş’a “Beni mahlemeye verdiğin dilekçeye imza atmayı unutmuşsun” dediğini söyleyen Yılmaz Bacacı, Yahya Göktaş’ın sinirlenerek “Gider atarız ya ne konuşup duruyorsun. Adamı hasta etme” gibi cümleler kullandığını, kendisinin de “İmza atmamışsın onu hatırlatıyorum” dediğini söyledi. 

“SENİ EVİNDEN ALDIRIP S... KESERİM” 
Yılmaz Bacacı’nın karakolda verdiği ifadenin devamında da; Göktaş’ın kendisine “Konuşma lan O.Ç hem para alıyorsunuz, hem de hakkımda yazıyorsunuz” diye üstüne yürüyerek vurmaya yeltendiğini, yaşanan arbede de boynunda asılı olan gözlüğünün kırıldığını söyleyen Yılmaz Bacacı, sonrasında Göktaş’ın hakaretlere ve tehditlere devam ettiğini belirtti. “Seni evinden aldırıp s... keserim” diyerek tehdit ettiğini söyleyen Bacacı, olay esnasında orada bulunan Muzaffer Şahin ve güvenlik görevlilerinin olayı yatıştırıp ayırmaya çalıştığını söyledi. Yahya Göktaş’ın yanından uzaklaştırılırken arkasından küfür ederek “Git buradan. Meclise giremezsin” dediğini ve kendisinin de “Sen kimsin ki beni meclise alamayacaksın” dediğini ifade eden Yılmaz Bacacı, meclisi izledikten sonra önce Bakırköy Emniyet Müdürlüğü’ne oradan da karakola giderek şikayette bulundu. 
Kent Yaşam/Selvi Sarıtaç


YORUMLAR

  • 0 Yorum