Merdiven altı sözde 'Sağlık' merkezleri…


Sevgili Gazete 365 okurları;
Bu ay sizlere son derece önem arz eden hayati bir konudan bahsetmek istiyorum: Son dönemlerde yazılı ve görsel medyada sıkça gündeme gelen merdiven altı sözde sağlık merkezleri, sahte doktorlar ve korsan sağlık personelleri…

Sağlık hizmeti alırken öncelikle hizmet sunan kişi ya da kurumun bu konudaki yetki belgelerini sorgulamak son derece önemlidir. Hatta alınacak olan hizmet ev ortamında olacaksa, öncesinde hizmet veren kurumun merkezini ziyaret edip, gerekli olan yetki belgelerinin sorgulanması hayati önem taşımaktadır.

Örneğin; Çerkezköy’den haberlere yansıyan, kendisini doktor olarak tanıtan Ayşe Özkiraz vakasını hepimiz endişe ile takip ettik. Aralarında yabancı uyrukluların fazlaca olduğu, Sağlık Bakanlığı’nın onayı ya da ruhsatı bulunmayan bu şekilde çok sayıda doktor veya birçok klinik zaman zaman karşımıza çıkmakta…

Yine ‘Evde sağlık hizmeti’ adı altında, hiçbir yasal dayanağı olmayan sadece sosyal medya ve internet reklamları ile hastalara ulaşmaya çalışan kişilerden de uzak durulması gerektiğini hatırlatmak isterim.
Sonuç olarak; sağlığın en büyük hazinemiz olduğunun bir kez daha altını çizerek, geri dönüşü olmayan mağduriyetler ve kayıplar yaşanmaması için dikkatli olunması gerektiğini bir sağlıkçı olarak vurgulamakta fayda görüyorum.

Bu vesile ile 2023 yılının tüm insanlığa başta sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum.