İlk yazım ile 'Merhaba!' - Ülkenin kalkınması eğitimle olur


Merhaba kıymetli okurlarımız;
Ben; Aslıhan KAYA.
1998 Bahçelievler doğumluyum. Aslen Ordu/Mesudiyeliyim. İlköğretim ve Lise öğrenimimi Bahçelievler’de tamamladım. 2019 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi A.Adayı oldum. Sonrasında üniversite hayatım başladı. 2020 yılında İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu Adalet bölümünü kazanıp, 2022 yılında mezun oldum. Bu süreçte İstanbul Ülkü Ocaklarına bağlı olarak Asena birim başkanlığı görevimi sürdürdüm. Şu anda hukuk bürosunda iş hayatıma devam etmekteyim.
 
Bundan sonraki süreçte yazılarımı 'Nokta Atışı' adlı köşemde, siz değerli okurlarımızla paylaşacağım. Hayırlara vesile olmasını diliyorum.
 
Umarım iyisinizdir diyerek başlıyorum satırlarıma…
 
Her daim huzurla, iyilikle, güzellikle, sağlıkla kalmanız umudu ile ilk yazıma,
‘’ÜLKENİN KALKINMASI EĞİTİMLE OLUR’’ adlı yazım ile başlamak istiyorum. Biliyorsunuz ki eğitimsiz bir toplum ülkenin her açıdan gerilemesine neden olur. Türkiye gibi geleceği daima parlak olan bir ülkenin eğitimi ve zemini sağlam olmalıdır. Eğitimi sağlam oldun mu, üretken bir topluma sahip oluruz. Birçok başarılara imza atarız. Ekonomik olarak çok güçlü seviyelere ulaşırız. En önemlisi de diğer devletler tarafından daima saygı duyuluruz.

Biliyorsunuz ki, çağımız bilim ve teknoloji çağı. Böylelikle bilim ve teknolojinin geliştiği ülkeler her alanda, her dalda gelişir, yükselir ve farkını her zaman ortaya koyar.
 
Sevgili okurlarımız;
Eğitimin önemini Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözü ile anlayabiliriz: ‘’Milletimizin siyasî, toplumsal hayatında, milletimizin fikrî terbiyesinde rehberimiz ilim ve teknik olacaktır. Mektep sayesinde, mektebin vereceği ilim ve teknik sayesindedir ki Türk milleti, Türk sanatı, ekonomisi, Türk şiir ve edebiyatı, bütün güzelliğiyle gelişir.’’
 
Yani demem o ki; Eğitim geliştikçe topluma fayda o kadar artar.
 
Topluma fayda arttıkça ülkemizin kalkınması oldukça güçlenir.
 
İlk yazımın son satırlarına gelirken,
 
Unutmayın ki; ‘’Günümüzün çocukları yarınlarımızı belirleyecektir.’’
diyor, sizleri muhabbetle selamlıyorum.
 
Sevgiyle, güzellikle kalın…