EYT'lilere ve dar gelirliye müjde!..


Emeklilikte yaşa takılanlara, asgari ücret artışı ve enflasyonda daha çok etkilenen dar gelirlerinin üzerindeki vergi yüklerini azaltılmasını içeren düzenleme üzerinde hükümet çalışmaya başlattı. Şimdiden hayırlı olsun.
    
EYT‘liler için ilk kez AK Parti tarafından net bir şekilde çalışma başlatıldı. Bir kereye mahsus olmak üzere, sigorta prim gün sayısını doldurup, emekli olmak için gerekli yaş süresini bekleyenler için, bir düzenleme değerlendirmeye alındı. Bekleme süresinin 2-4 yıl düşürmeyi amaçlayan plana göre, prim gün sayısını tamamlayanlar veya şu anda emekli olmak için 56 yaşını bekleyenlere 2-4 yıllık bir avantaj sağlayacaktır. 
    
Asgari ücretli ve memur, asgari ücretli enflasyona bağlı olarak bir artış ortaya konulacak, bütçede dar gelirlilerin enflasyonda daha az etkilenmesi için neler yapabilir bu konuda bir çalışma yapılıyor. SGK ödeneklerinde ve ödenecek gelir stopajda ödenecek vergiler düşürülerek işvereni de rahatlatıcı enstrümanlar dikkate alınıp, memur maaşlarına da kayda değer ve hatırı sayılır bir zam yapılması gündemde.
    
Kış desteği de gündemde. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kış mevsimi boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşların yakacak, elektrik giderlerini destek olmak için 2.5 milyar TL yardımını açıkladı. Kış boyunca yardımların süreceği, yakacak yardımına e-devlet üzerinde elektrik tüketim desteğini ise düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ailelere halihazırda alanlar almaya devam edecek. Herhangi bir kuruma başvuru yapmalarına gerek yok.