Unutma, unutturma!


Bir olmak beraber olmak aynı duyguyu yaşamak ortak arzumuzdur. Komşusu aç yatarken tok sabahlayan bizden değildir. Bir bina çöker, can kaybı olmamıştır, şükrederiz. Allah korudu tekrarını göstermesin deriz. Tedbir aldık mı hayır bir sonraki çökmeye kadar o sayfa kapanmıştır. Bir uçak kazası olur; 3 can kaybı olur, şükürler olsun fazla can kaybı olmadı deriz. Toplumun büyük kısmı paniktedir ama yakını hayatta ise konu sadece basit bir kazadan ibarettir. Oysa o kazada hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesi için aslında o uçak infilak etmiş̧ ve ailenin bir canı hayatını kaybetmiştir. O aile için bu bir kaza değil faciadır. İşte hayata o acılı ailenin gözünden bakmalı ve faciaların önüne geçmeliyiz.

O zaman ne yapmak lazım sorumluluk sahibi olan herkesin görevini yapması olabilecek tüm aksilikleri belirleyip tedbir almaları gerekmektedir.

Tedbir tedaviyi kolaylaştırır, maske hastalıktan bir yere kadar korur ama asla daimi koruma sağlamaz. Aşı olmak lazımdır. Huzur için, saygı için, dostluk için ve en önemlisi insan olduğumuzu unutmamak için. İşte o zaman tedbir binayı sağlam, bedeni güçlü̈ kılacaktır, atalarımızın dediği gibi ‘’SAĞLAM KAFA SAĞLAM VÜCUTTA BULUNUR’’

Sevgi, saygı ve sağlık diliyorum.