Teşekkürler Ziya Hoca'm


Ziya Hoca’nın Mili Eğitim Bakanı olmasıyla birlikte artık dünyada rakipleriyle mücadeleden geri kalmayan nesillerin yetiştirilmesi hedefleniyor. Şu ana kadar eğitim alanındaki yeniliklerin birçoğunda treni kaçırmış olsak da, yapay zekâ alanında öncülerden oluşumuz ve lokomotif grubu yakalamamız buna önemli bir örnek teşkil ediyor.  Görünen o ki Ziya Hoca’mız ve ekibi ülkemizi geleceğe taşıyacak olan ve dünyada söz sahibi olacak gençlerimizi yetiştirme hedefinde milli ve manevi duygulara sahip, sanat, spor ve bilim ile uğraşan bir neslin yetişmesini; aynı zamanda yeni Aziz Sancarlar, Cahit Arflar, Oktay Sinanoğluların yetişmesini hedefliyor. Bu amaç doğrultusunda sürekli bir güncelleme ve yenileme çalışması yapılan Bakanlığımızın en değerli çalışmalarından biri de dünyada bu seviyede bir örneği bulunmayan Milli Eğitim Bakanlığı dijital eğitim platformu EBA (Eğitim Bilişim Ağı) . 

Dijital bir platform düşünelim. Örneğin içinde Türkiye’nin en önemli hocalarının ders konu anlatım videoları olsun. Ya da içinde tüm derslere ait konu tarama testleri olsun. Başka bir şey aklımıza gelsin, mesela içinde dijital bir kütüphane de olsun. Çocuğumuz ortaokul öğrencisi olsun bir dijital platformdan öğretmenimiz çocuğumuza bir çalışma versin ve çocuğumuz bu çalışmayı yapınca hem öğretmeni hem de velisi olarak ben görebileyim. Merkezi sınav soruları da mı olsun? Bazılarımız şunu diyebilir. ‘’Benim çocuğum üniversite sınavına hazırlanıyor ve sürekli kaynak almaya artık para yetiremiyorum’’ ya da ‘’Ben, eski adıyla dershane yeni adıyla özel eğitim kurslarına çocuğumu gönderemiyorum. Benim çocuğumun Türkiye’nin en önemli hocalarından ders alma imkânı olabilir mi?’’ 

Tüm bu sorulara şöyle cevaplar verilse. Biz bir dijital platform yaptık ve bu platformda üstte talep ettiğiniz her şey var, üstüne biz bir de 11. ve 12. sınıf gençlerimiz için EBA Akademik Destek alanı açtık; gençler bu platformda hedeflerini belirlesin, biz gencimize uygun bir program yapalım. Türkiye’nin en önemli hocalarıyla dersleri biz anlatalım, anlamadığı konuları sistem not alsın, yapacağı denemeler ile gencimizi YKS’ye biz hazırlayalım, bir de ufak bir hediye olarak çalıştığı her konunun şu ana kadar sınavda çıkmış tüm sorularını da verelim.

Şimdi soracaksınız bu kadar büyük hizmet nasıl satın alınabilir? Bu hizmeti satın alma şansınız yok. Çünkü Bakanlığımız bu devasa destek platformunu gençlerimize Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk ve ekibine yürekten bir teşekkür karşılığında ücretsiz olarak sunuyor.

Biz de bu değerli çalışma için Bakanımız Sayın Ziya Selçuk ve ekibine yürekten teşekkür ederken ebediyete intikal etmiş tüm eğitim şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor; geleceğimizin ilimle, bilimle ve vatan sevgisiyle parlayan yıldızlarının yetişmesinde emeği olan tüm eğitim çalışanlarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.