Kadınlar Trabzonlular Derneği'nde buluştu

Bahçelievler Trabzonlular Derneği, kadın kolları yapılanmasını oluşturmak için birçok ilin derneğinden kadınların da katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Aykut, “ ‘Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır’ sözünden hareketle kadın kollarımızı oluşturacağız” dedi.

Kadınlar Trabzonlular Derneği'nde buluştu

Bahçelievler Trabzonlular Derneği, kadın kolları yapılanmasını oluşturmak için birçok ilin derneğinden kadınların da katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Aykut, “ ‘Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır’ sözünden hareketle kadın kollarımızı oluşturacağız” dedi.

Kadınlar Trabzonlular Derneği'nde buluştu
09 Ekim 2016 - 23:53 - Güncelleme: 10 Ekim 2016 - 10:08
Reklam

Bahçelievler Trabzonlular Derneği, Başkan Selami Aykut önderliğinde “Simit, peynir, çay" sloganıyla derneğin salonunda kadınları ağırladığı bir etkinlik gerçekleştirdi. Belediye meclis üyeleri ve ilçedeki birçok STK’dan temsilcilerin de hazır bulunduğu etkinliğe, katılım oldukça yoğun oldu. Etkinlikte memleket ayrımı yapılmaksızın tüm kadınlara dernek kapılarının açık olduğu vurgusu yapıldı.
Bahçelievler Trabzonlular Derneği’nin kadın kolları yapılanmasını oluşturulmak için atılan ilk adımda, diğer sivil toplum kuruluşlarındaki kadınların da fikirleri alındı, birlikte ortak projelere imza atılabileceğin mesajı verildi.

TÜM KADINLARIN SOSYAL ETKİNLİKLERİNE AÇIĞIZ
Gazete365’e konuşan Bahçelievler Trabzonlular Derneği Başkanı ve Siyavuşpaşa Muhtarı Selami Aykut, “3 ay önce başkanlığa seçildim. Başkan olduktan sonra Bahçelievler Trabzonlular Derneği'nin Bahçelievler'de bulunan herkese hitap etmesi gerektiği noktasından hareketle çalışmalarımızı başlattık. Bu vizyondan hareketle nasıl ki her başarılı erkeğin arkasında bir kadın var ise bizden bundan hareketle güçlü bir kadın kolları oluşturma amacıyla kadınlarımızı davet ettik. Derneğimizin faaliyetleri hakkında bilgi verdik. Kadınlarımıza özellikle Tabzonlular Derneği olarak, Bahçelievler'de bulunan 81 vilayetten herkesin dernek çatısı altında sosyal etkinlik yapabileceği bir dernek merkezi olduğunu ifade ettik. Bunun içerisinde horan, kemençe, satranç kursları tertipliyoruz. Kadınlarımıza dernekte bir oda tahsis ettik. Her Perşembe dernekte sosyal etkinlik projelerini yapabilecekler” dedi.
Derneğin Onursal Başkanı Ahmet Hocaoğlu da, “Uzun süre başkanlık yapmış olduğum derneğimizin yeni yönetim kurulunun kadınlarımız ile yapmış oldukları çalışma beni mutlu etmiştir. Başkan ve yönetimini kutluyorum” diye konuştu.

KADINLAR TEK TEK DUYGULARINI İFADE ETTİ
Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi Şeyma Çeviker ve Şenel Savcı başta olmak üzere kadınların programa yoğun ilgisi oldu. Ellerine mikrofonu alan kadınlar, duygu ve düşüncelerini ifade etti. Şenel Savcı, “Bahçelievler Trabzonlular Derneği’mizin kıymetli Başkanı Selami Aykut göreve geldiği günden bu zamana kadar birlik ve beraberlik içerisinde örnek STK olma yolunda devam ediyor. 81 vilayetten kadına, ayrımı yapmadan dernek merkezinde sağlamış oldukları imkândan dolayı teşekkür eder, başarılar dilerim” dedi.

Bahçelievler Trabzonlular Derneği Başkan Yardımcısı Hatice Altındal da, “Derneğimiz yönetim kurulunun kadınlarımız ile almış olduğumuz karar inşallah güçlü kadın birlikteliğini ortaya koyacaktır” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Bahçelievler Rizeliler Derneği’nden Fatma Akgün de, “Bahçelievler’de tüm Karadenizliler birlik içerisinde olduğunu ve Karadenizli kadınlarımızın vatan millet uğruna her zaman görev başında olduğunu şu an görmek ve bilmek beni her zaman mutlu etmiştir” şeklinde konuştu.

Trabzon'dan gelen Tüm Kadınlar Derneği Başkanı Cemile Keskin de, “Böyle birlik içerisinde olan ve kadınlarımıza imkan sağlayan başkan ve yönetimini tebrik ederim” diyerek yönetime övgüler yağdırdı.

Siyavuşpaşa Muhtarı Danışmanı Zuhal Çalbay Uran ise, “Her zaman Trabzonlular Derneği’nin kadınlarımız ile ilgili faaliyetlerinde destek olmak için hazırız. Başkanımız ile daha güzel projelere imza atma gayretinde olacağız” ifadelerini kullandı. 365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum