İstanbul muhtarları Afyon'da eğitim aldı 

İstanbul’un mahalle muhtarları İBB’nin düzenlediği 2 günlük organizasyon ile eğitim aldı. Yaşadıkları deneyimi aktaran Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Selami Aykut, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İBB Başkanı Uysal ile İBB yöneticileri ve personeline teşekkür etti.

İstanbul muhtarları Afyon'da eğitim aldı 

İstanbul’un mahalle muhtarları İBB’nin düzenlediği 2 günlük organizasyon ile eğitim aldı. Yaşadıkları deneyimi aktaran Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Selami Aykut, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İBB Başkanı Uysal ile İBB yöneticileri ve personeline teşekkür etti.

İstanbul muhtarları Afyon'da eğitim aldı 
27 Nisan 2018 - 18:09 - Güncelleme: 27 Nisan 2018 - 18:17
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Muhtarlıklar Müdürlüğü, İstanbul’da görev yapan 959 mahalle muhtarını dört grup halinde Afyon Korel Otel’de ‘İl Dışı Eğitim Organizasyonu’ kapsamında ağırladı. Toplantıya muhtarlar eşleri ile birlikte katıldı. Toplantı; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın muhtarlara yönelik video mesajıyla başladı. Video mesajların ardından konuşan İBB Muhtarlıklar Müdürü Mustafa Erol, Başkan Uysal’ın talimatıyla muhtarları bu sene aileleri ile birlikte il dışı programında Afyon’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Programda ayrıca doğum günü olan 2 muhtara sürpriz doğum günü yapıldı. Kampa katılan muhtarlara katılım sertifikaları takdim edildi. Program bitiminde muhtarlar “Birlikte Başaracağız” sloganı ile drone çekimine katıldı.

Muhtarların eşlerine özel olarak düzenlenen programda ise eğitmen Ayşegül Coşkun, İBB Sağlık Daire Başkanlığı Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü’nün Koruyucu Sağlık Hizmetleri alanındaki çalışmaları ile ilgili bilgilendirme sunumu yaptı. Ardından eğitmen Zülal Topçu, İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün çalışmaları ile ilgili sunum gerçekleştirdi. 

Programda ayrıca; FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan Acıbadem mahalle muhtarı Mete Sertbaş’ın kızına da sürpriz doğum günü partisi düzenlendi. Şehit muhtarının eşi Rahşan Sertbaş İBB Muhtarlıklar Müdürlüğü'ne teşekkür ederek, organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

2018/04/2018-04-27-18-12-21_1.jpg

BİLGİLENDİRİCİ VE DİNLENDİRİCİ İKİ GÜN GEÇİRDİK
Konuyla ilgili Gazete 365’e açıklamalarda bulunan Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Selami Aykut ise, “Bilgilendirici, dinlendirici iki gün geçirdik. Muhtarlarımız yapılan bu çalışmadan oldukça memnun kaldılar. Öncelikle muhtarlar konusundaki hassasiyeti dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal'a, Muhtarlar Müdürü Mustafa Erol'a, Müdür Yardımcımız Ali Öztürk ve Suna Üstüner'e, Muhtarlıklar Müdürlüğü personeline ve katılım sağlayan bütün muhtarlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Program muhtarlarımızın kendi içerisinde yaşamış oldukları sorunları ilgililere aktarabilmesi açısından verimli geçti. Ayrıca program çerçevesinde uzman isimler tarafından bizlere verilen eğitimlerden de oldukça yararlandık" dedi.

2018/04/2018-04-27-18-12-20.jpg

İSPANYA’YA GİDİLMESİNDEN RAHATSIZ OLANLARI ANLAMIŞ DEĞİLİM
Muhtarlık kurumunun siyaset üstü bir kurum olduğunun altını çizen Aykut sözlerini şöyle sürdürdü; “Zaman zaman bu tür birçok etkinliğe ve eğitim toplantılarına katılıyoruz. Davet hangi partiden ve kurumdan gelirse gelsin biz demokrasinin temel ayağı olan muhtarlık kurumunu temsilen siyasi bir ayrım gözetmeksizin katılıyoruz. Muhtarlık kurumu ve vatandaşa hizmet noktasında bundan sonrada bu tür davetlere her zaman katılacağız. Ben bu tarz seminer ve eğitimlerin devamının olmasını yürekten arzu ediyorum. Bazı siyasiler ve kendini kanaat önderi zannedenleri kınıyorum. En son İspanya'ya Sayın Cumhurbaşkanımız 50 muhtarımızı gönderdi. Bununla ilgili de bazı siyasi çevreler ve kendini kanaat önderi zannedenler, ‘Muhtarların İspanya'da ne işi var’ diye eleştiriler yaptı. Bundan neden rahatsız olundu anlamış değilim.  Farklı kültürleri görmek, tanımak, oralardan mahallemize ne katkı sağlarız anlayabilmek arzusundayız. Bu konudaki haksız eleştirileri de şiddetle kınıyorum.” >365/Haber Merkezi

2018/04/2018-04-27-18-12-21.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum