Hakan Bahadır yeni Anayasa hakkında açıklamalarda bulundu

Bahçelievler’de ve bölgede tanınan ünlü siyasetçi ve iş adamı Yrd. Doç. Dr. Hakan Bahadır, 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Neden ‘Evet’ denilmesi gerektiğini anlatan Hakan Bahadır, herkesi ‘Evet’ oyu vermeye davet etti.

Hakan Bahadır yeni Anayasa hakkında açıklamalarda bulundu

Bahçelievler’de ve bölgede tanınan ünlü siyasetçi ve iş adamı Yrd. Doç. Dr. Hakan Bahadır, 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Neden ‘Evet’ denilmesi gerektiğini anlatan Hakan Bahadır, herkesi ‘Evet’ oyu vermeye davet etti.

Hakan Bahadır yeni Anayasa hakkında açıklamalarda bulundu
09 Mart 2017 - 11:17
Reklam

Ünlü siyasetçi ve iş adamı AK Parti Bahçelievler eski İlçe Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Bahadır, Cumhurbaşkanlığı sistemini içeren yeni Anayasa hakkında Gazete365'e özel açıklamalarda bulundu. Bahçelievler’in ve bölgenin tanınan ismi olan Hakan Bahadır, referandum sürecine yönelik yaptığı konuşmada; yeni Anayasa’nın getireceklerini kamuoyuna anlattı.

Herkesi ‘Evet’ demeye davet eden ve ‘Hayır’ diyenlere de mesaj veren Hakan Bahadır, “Her yenilik zordur, meşakkatlidir, ancak zor diye, meşakkatli diye, güç diye, tehlikeli diye yeniliğe direnenler, yenilikten kaçanlar tarih sahnesinden yok olup gitmeye mahkûmdur. Bu yeniliklerle hedeflenen ana amaç ise; Türkiye’de güçlülerin oluşturduğu ve onlara hizmet eden hukuki yapının halk lehine değişmesidir. Böylece, üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçiş hedeflenmektedir. Artık güç tek başına bir kanun olmayacak, kanun gücün kendisi olacaktır” dedi.

REJİM DEĞİL, SADECE SİSTEM DEĞİŞİYOR
‘Rejim değişecek’ iddialarına de cevap veren Bahadır, “Cumhuriyetin niteliklerinden olan demokratik devlet niteliğini hukuk devleti niteliğini güçlendirmektedir. Bugüne kadar Anayasada doğrudan vatandaşa sadece yasamayı seçme yetkisi veriyordu. Mevcut değişiklik devletin yönetim şekli olan Cumhuriyeti değiştirmiyor, niteliklerini düzenliyor. Başkenti, resmi dili, bayrağı, milli marşı, ülkenin bölünmez bütünlüğünü düzenliyor bunlarda da en ufak bir değişiklik yoktur. Anayasada yargının bağımsızlığı var ama tarafsızlığı yok. Şimdi tarafsızlığını Anayasal müessese olarak Anayasal güvenceye kavuşturuyor. Anayasanın 9’uncu maddesi yargı bağımsızdır diyor, AK Parti de diyor ki, yargı hem bağımsız olsun, hem de tarafsız olsun, bağımsızın yanına tarafsız ibaresi de ekleniyor” ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜ BİR İKTİDAR, SÜREKLİ İCRAAT…
Cumhurbaşkanı’nın partili olmasını yerinde bir karar olduğunu söyleyen ve gerekçelerini sıralayan Bahadır, “Cumhurbaşkanını yüzde 50+1 oyla seçiyoruz, yetkiyi veriyoruz, 5 yıl boyunca verdiğin sözleri yerine getir diyoruz. Aynı zamanda da meclise milletvekillerini seçiyoruz, onlar da memleketin ihtiyacı olan kanunları çıkartıyorlar, hükümeti denetliyorlar ve bu şekilde ülkede güçlü bir iktidar, sürekli icraat oluyor.2007 referandumundan sonra ‘Hayır’ seçemezsiniz diyen muhalefete karşı, doğrudan Cumhurbaşkanı seçme yetkisi verildi.  Bu egemenliğin doğrudan halk tarafından kullanılması bakımından son derece önemli ve demokratik hukuk devleti gereklerine de son derece uygundur. Cumhurbaşkanının partili olması görevini bağımsız tarafsız güçlü iyi bir şekilde yönetmesine, yerine getirmesine engel değildir” diye konuştu.

VESAYET VE DARBE DÖNEMLERİ TARİH OLACAK
Yeni Anayasa ile gençlerin de önün açılacağını, ülkenin refahının artacağını, iç ve dış müdahalelerin son bulacağını da kaydeden Bahadır, şöyle konuştu: “AK Parti iktidarı milletvekili olmayı 30 yaştan 25’e düşürdü, şimdi de 18’e düşürüyor bu değişiklikle 7,5 milyon gencimize siyasete girmenin imkanı geliyor, önleri açılıyor. Güçlü yönetim sayesinde Türkiye’de artık vesayet dönemi, güç odakları dönemi, darbe dönemleri tarih olacak, inşallah bu ülkenin bir daha gündemine gelmeyecek. Hiç kimse hiçbir şekilde milletin seçtiklerine, yani millete ayar vermeye kalkamayacak, yeni sistemle birlikte ekonomi daha güçlü, daha sağlam ve daha sağlıklı bir zeminde ilerleyecek. İstikrar sayesinde yatırımlar artacak, üretim artacak, istihdam, yeni iş aş alanları sağlanacaktır.” >365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum