Cömertoğlu: Gurbetten sılaya, tersine göç için daha neyi bekliyorsunuz?

Bahçelievler’de tertiplenen “Gurbetten sılaya, tersine göç” adlı konferansa katılan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, herkesi memleketine dönmeye davet etti.

Cömertoğlu: Gurbetten sılaya, tersine göç için daha neyi bekliyorsunuz?

Bahçelievler’de tertiplenen “Gurbetten sılaya, tersine göç” adlı konferansa katılan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, herkesi memleketine dönmeye davet etti.

Cömertoğlu: Gurbetten sılaya, tersine göç için daha neyi bekliyorsunuz?
20 Aralık 2017 - 12:37 - Güncelleme: 20 Aralık 2017 - 12:44
Reklam

Bekir Hallaç’ın başkanlığını yürüttüğü Sarıçiçek Tabiatını Koruma Kültür ve Dayanışma Derneği, “Gurbetten sılaya, tersine göç” konulu bir konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak, Malatya Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu katıldı.

Bahçelievler Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşen, sunuculuğunu Mikrofon Delisi adıyla bilinen Radyo ve TV Programcısı Şenol Korkmaz’ın yaptığı konferansa; Sivas Divriği Kaymakamı Tolga Özdemir, Bahçelievler Belediye Spor Kulübü Başkanı Yusuf Yıldırım, İstanbul Tapu Kadastro Bölge Müdürü Sedat Cömertoğlu, Kangal Dernekler Federasyonu Başkanı Bekir Özyurt, Tüm Azerbaycanlılar Dernek Başkanı Agil Sametbeyli, BESAM Başkanı Mehmet Nuri Kaynar, AK Parti Bahçelievler AR-GE Birim Başkanı Zeliha Yıldız, AK Parti Bahçelievler Meclis Üyesi Abdullah Alay, Sarıçiçek Yayla Festivali Ağalarından; Mehmet Aksu, Hasan Günday, Divriği Tabiatını Koruma Derneği Başkanı Sabahattin Uran ve Kemaliye Çanakçı Köyü Muhtarı Arif Kılıç ile Çanakçı Köyü Dernek Başkanı Fahri Kaya’nın yanı sıra yörenin iş adamları, STK temsilcileri, dernek yönetimi ve üyeleri katıldı.

2017/12/2017-12-20-12-42-40.jpg

BEKİR HALLAÇ BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
Sarıçiçek Kültür ve Dayanışma Derneği’nin şimdiye kadar yaptığı çalışmaların sinevizyon gösterimi ardından kürsüye çıkan Dernek Başkanı Bekir Hallaç, davetlileri selamladığı ve Sarıçiçek bölgesinin önemine değindiği konuşmasında; “Sarıçiçek Yöresi; Sivas, Malatya, Erzincan illeri Divriği, Arapgir, Kemaliye ilçelerinin ortak noktası olan bir yerdir. Yaklaşık 35 köyün ben Sarıçiçekliyim diye kendini ifade ettiğini biliyorum. Bugün ise burada toplanmamızın temel amacı; yöremizi Sayın Arapgir Belediye Başkanımız Haluk Cömertoğlu’ndan dinlemektir. Bu toplantımızda bizleri yalnız bırakmayan hem doğduğumuz yerin, hem doyduğumuz yerin insanlarına çok teşekkür ederiz. Uzun zaman insansızlaşan yöremize Sarıçiçek Derneği olarak çok katkımız olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

2017/12/2017-12-20-12-42-39.jpg

YAHU ÇIKIN GELİN! BURADA NE İŞİNİZ VAR?
Protokol konuşmalarının ardından sunumuna geçen Malatya Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da, Sivas’ın Divriği, Erzincanın Kemaliye ve Malatya’nın Arapgir İlçelerinin ortak sınırlarının kesiştiği Sarıçiçek Yaylası’nın dünü, bugünü ve yarını hakkında açıklamalarda bulundu. Konuşmasına Kuran-ı Kerim üzerinden insanlara eşit yaklaşılmasının önemine vurgu yaparak  başlayan Başkan Cömertoğlu, “Yardılanı yaradandan ötürü sevmek. İşte bütün mesele bu. Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Abaza, Ermeni, Süryani bunlar yeryüzünün zenginlikleridir. Ne mutlu yeryüzünü böyle görebilen insanlara. Lakin benim sözüm memleketi ile bağını koparanlara, yöresini unutanlara, baba ocağının doğduğu toprakların hamurunun yoğrulduğu toprakların yüzlerine bakmayanlaradır. Yahu çıkın gelin. Burada ne işiniz var? Aldığınız asgari ücreti kiraya veriyorsunuz. Trafik sıkışıklığı ve sırt sırta yaşayarak strese bağlı adeta ömrünüzü çürütüyorsunuz. Bakın inanın samimiyetimle konuşuyorum Asgari ücret, bizim oralarda değerli, Arapgir’de değerli, Divriği’de değerli, Kemaliye’de değerli. Yahu belediye başkanı olduğum için söylemiyorum işçi kardeşlerimiz var asgari ücretle gül gibi geçiniyorlar. 2 senede bir arabalarını yeniliyorlar. Geziyorlar, tozuyorlar her şeyden önemlisi yaşıyorlar . Gurbetten Sılaya Tersine Göç” için neyi bekliyorsunuz?” diye konuştu.

GECEDE ÇOK SAYIDA PLAKET TAKDİM EDİLDİ
Keyifli bir konferansa sahne olan gece sonunda; plaket takdim listesini Sarıçiçek Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nuri Darbaz sunarken, konferans öncesi iş adamları; Seral AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kaya ve Aksu Çarşı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aksu davetlilere yemek ve kokteyl ikramında bulundu.

2017/12/2017-12-20-12-43-13.jpg

Gecede; Tolga Özdemir, Haluk Cömertoğlu, Murat Günday, Arif Kılıç, Hüseyin Çakmak, Bayram Kılıç, Tahsin Günday, 34 Gündem Medya Grup’tan; İsmail Hallaç, Yusuf Hallaç, Gülşen Hallaç, Sarıçiçek Yayla Festivali Ağalarından; Mehmet Aksu, Hasan Günday, Osman Nuri Darbaz, İlyas Özmen, Hüseyin Çakmak, Dr. Feridun Çelikmen ve Gazi Deniz’in yanı sıra Özden gazetesi ile Yeşil Divriği gazeteleri de yöreye yaptıkları hizmetlerden dolayı plakete layık görüldü.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum