CHP'li genç meclis üyesi adayı Yaşar Kartal Gazete 365'e konuştu

CHP Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi Adayı Ekonomist Yaşar Kartal, Gazete 365’e önemli açıklamalarda bulundu. En genç isimlerden biri olarak dikkat çeken Yaşar Kartal, “Belediye meclisine genç bir ses olarak gireceğim için yüzbinlerce genç kardeşimin sorumluluğunu ve yükünü omuzlarımda hissedeceğim, söz veriyorum” dedi.

CHP'li genç meclis üyesi adayı Yaşar Kartal Gazete 365'e konuştu

CHP Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi Adayı Ekonomist Yaşar Kartal, Gazete 365’e önemli açıklamalarda bulundu. En genç isimlerden biri olarak dikkat çeken Yaşar Kartal, “Belediye meclisine genç bir ses olarak gireceğim için yüzbinlerce genç kardeşimin sorumluluğunu ve yükünü omuzlarımda hissedeceğim, söz veriyorum” dedi.

CHP'li genç meclis üyesi adayı Yaşar Kartal Gazete 365'e konuştu
25 Mart 2019 - 20:50 - Güncelleme: 25 Mart 2019 - 21:22
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi, Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi Adayları arasındaki genç isimlerle de dikkat çekiyor. Bu isimlerden biri olan ve partisinin listesinde 9.sırada yer alan genç meclis üyesi adayı Ekonomist Yaşar Kartal ile kısa bir röportaj yaptık, neden siyasete atıldığı ve hedeflerini konuştuk. Aslen Kastamonulu olan genç meclis üyesi adayı Yaşar Kartal, Bahçelievler’i yakinen tanıdıktan sonra gördüğü eksiklikleri gidermek için yola çıktığını ve mecliste gençlerin sesi olacağını söyledi. İşte Yaşar Kartal ile sohbetimiz…
 
Öncellikle sizi tanıyarak başlamak istiyoruz. Yaşar Kartal kimdir? 
-Ben 1989 İstanbul doğumlu olup, aslen Kastamonu Taşköprülü’yüm. İlköğretim ve lise eğitimini Bahçelievler’de tamamladıktan sonra İstanbul Aydın Üniversitesi Ekonomi ve Finans Fakültesi’ni bitirdim. Daha sonra İşletme Yönetimi ile ilgili yüksek lisans yaptım. Ayrıca Yenibosna’da sigorta acenteliği ofisim bulunmaktadır. 2016 yılında sevgili eşim; Avukat Gökçe Kartal ile hayatlarımızı birleştirdik ve 3 aylık Aslışah isimli bir kız çocuğumuz var. 2019 yılı bize böyle bir uğur getirdi ve inşallah 31 Mart seçimiyle beraber milletimizin de bahtı açılacak. Bu yıl hepimize şans, uğur ve başarı getirecek, ben buna inanıyorum.

Politikaya neden atıldınız? Neden meclis üyeliği?
-2015 yılında, şu anki Belediye Başkan Adayımız Ecz. Mehmet Ali Özkan, CHP Bahçelievler İlçe Başkanı oldu ve o dönem ben de Mehmet Ali Özkan başkanımızın yedek yönetim kurulu üyesi oldum. Böylelikle siyasete ısındım ve aktif siyasete başladım. 2015 yılından bu yana başkanımızla beraber Bahçelievler’de yerel seçim çalışmalarına başladık. Öncelikle sürekli AR-GE çalışmaları yaptık ve bu çalışmalar sırasında Bahçelievler’in belediyecilik noktasında çok eksiklerinin olduğunu gördüm. Özellikle yeşil alan, otopark, depreme dayanıksız binalar, ilkokul ve liselerin fiziki durumu, hayat pahalılığı, işsizlik ve Yenibosna bölgesine yıllardır bir çivi bile çakılmaması benim kabul edebileceğim bir şey değildi. Bu sorunları vatandaşlarımıza anlatmak ve çözüm üretmek için meclis üyesi adayı oldum. Yani benim adaylık hikâyem bir ihtiyaçtan değil, aynı zamanda bir fikirden doğmuştur.   

Sayın Yaşar Kartal siz aynı zamanda genç bir meclis üyesi adayısınız. Bahçelievler’de gençler için ne yapacaksınız?
-Öncelikle şunu söyleyeyim; Biz Bahçelievler’de belediyeyi milletimizin desteğiyle kazanıyoruz. Dolayısıyla milletimizin desteğiyle yöneteceğiz. Bahçelievler’de nüfusun yarısından çoğu genç olduğu için gençlerin isteklerine kulak vereceğiz. Belediye meclisine genç bir ses olarak gireceğim için yüzbinlerce genç kardeşimin sorumluluğunu ve yükünü omuzlarımda hissedeceğim, söz veriyorum. Belediyenin bünyesindeki gençlik meclisini çok aktif hale getireceğiz. Gençlik meclisinin bütçesini 2 katına çıkaracağız. Bu bütçe ile gençlerimizin her türlü sosyal, kültürel etkinliklere katılmasına finans sağlayacağız. Bahçelievler’e 12 yeni ilkokul ve lise yapacağız. Sınıfların mevcudunu 26’ya indireceğiz. Özellikle gazetecilik, konservatuar, sanayide ara eleman, bilişim ve sağlık meslek liseleri açacağız. Bahçelievler’e devasa bir merkez kütüphane açacağız. Ayrıca kariyer merkezi kuracağız ve ilçemizde işsiz gencimiz kalmayacak. Sonuç olarak; gençlere dokunacağız, dinleyeceğiz, konuşacağız ve sosyal hayatın içinde aktif edeceğiz. Bu benim görev ve sorumluluğum olacak. 

Sayın Kartal sizin dernekçi kimliğiniz de var. Kastamonulu hemşerilerinize ne mesaj vereceksiniz? 
-Ben şu anda Kastamonulular Derneği Şube Başkanıyım. Yani gün boyu hemşerilerimizle birlikteyim. Şunu hemşerilerimde görüyorum; bize, Mehmet Ali Özkan’a inanıyorlar ve sahip çıkıyorlar. Bahçelievler’de 20 Bin Kastamonulu hemşerimizin desteği bizim için manevi olarak da çok önemli. Yine söylüyorum; Bahçelievler’i hep beraber kazanıp hep beraber yöneteceğiz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum