CHP’li Başkan İmamoğlu Bahçelievler’de belediyecilik dersi verdi

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Bahçelievler’e geldi, ilçesinde uyguladığı projeleri anlattı. Belediyecilik dersi veren CHP’li Başkan İmamoğlu, partililerle seçim kazanmanın yollarını ve kendi stratejilerini paylaştı. 

CHP’li Başkan İmamoğlu Bahçelievler’de belediyecilik dersi verdi

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Bahçelievler’e geldi, ilçesinde uyguladığı projeleri anlattı. Belediyecilik dersi veren CHP’li Başkan İmamoğlu, partililerle seçim kazanmanın yollarını ve kendi stratejilerini paylaştı. 

CHP’li Başkan İmamoğlu Bahçelievler’de belediyecilik dersi verdi
17 Aralık 2016 - 15:18 - Güncelleme: 05 Ocak 2017 - 13:48
Reklam

Son yerel seçimlerde aldığı başarıyla, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir ilçe daha kazanmasına neden olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha önce yaşadığı ve tanındığı ilçe olan Bahçelievler’e geldi. Başkan İmamoğlu’nun belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini ve başarı hikâyesini anlattığı panele, İmamoğlu’nun seçim öncesi AK Partili rakip adayın programına davetsiz olarak gittiğine dair paylaştığı anısı damga vurdu. 

Mehmet Ali Özkan başkanlığındaki CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği; ‘Beylikdüzü’nde halkçı belediyecilik’ konulu seminere katılan Başkan İmamoğlu, ilçesinde uyguladıkları projeleri anlattı. Partililerle seçimlerin nasıl kazanılacağına dair tecrübelerini de paylaşan Başkan İmamoğlu, kişisel gelişim semineri tadındaki programda; partililerle stratejilerini paylaştı.
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa parti genel merkezi ile il ve ilçe örgütlerinden önemli isimler katıldı. Yoğun katılımın yaşandığı programda konuşan İmamoğlu, ‘Yola çıkmadan önce bilinmesi gerekenler’, ‘Yol boyunca yapılması gerekenler’ ve ‘Yolun sonunda unutulmaması gerekenler’ şeklinde 3 ana başlık altında sunum yaptı.

AK PARTİLİLER BENİ ALKIŞLADI
Konuşması sırasında zaman zaman anıları da anlatan İmamoğlu, “Seçime günler kala bir gün ilçemizdeki bir kültür merkezinin önünde geçiyoruz araçla. Baktım büyük bir kalabalık var. Şoför arkadaşımıza ve yardımcıma burada ne var diye sordum ve öğrendim ki; AK Partili rakip adayın bir tanıtım programı varmış. Hemen dedim tamam biz de gidiyoruz. Tabi davetsiz bir misafir olarak girince içlerine önce herkes şöyle bir dönüp baktı. Biraz sonra da birinci hamle geldi; bütün salon alkışladı. İkinci hamle; belediye başkan adayı yerinden kalktı, geldi; ‘Hayrola ne işin var burada sayın başkan’ dedi. Ben de, ‘Nasıl gelmeyeyim sayın başkan, seçime kalmış 20-25 gün. Belediye başkanı olacağım ya, işime yarar bir projen var mı yok mu diye bakmaya geldim’ dedim” şeklinde bir anısını paylaştı.

ONLAR DA BİZİM İNSANIMIZ
“Bunu şunun için anlattım” diyerek sözlerini sürdüren İmamoğlu, “Klasik siyaset anlayışını bırakın. Ben de biliyorum ki oradan bir oy bile alamam. Ama emin olun ki onların saygısını kazandım. Onlar da bizim insanımız. Belki halamızın oğlu, dayımızın oğlu, teyzemiz, eniştemiz, akrabamız, hemşerimiz. Ötekileştiren, kavga çıkartan, başkalarına kötü bakan, ayrıştıran siyasetten uzak durmalıyız” dedi.

PARTİ İÇİ ATIŞMALARI BIRAKMALIYIZ
Siyasette tatlı dile, birlik ve beraberliğe dikkat çeken İmamoğlu, “Gönül bazen 1000 sözle kazanılamaz ama 1 söz ile kaybedilebilir. Siyasetin dilini mutlaka çatışmacı üsluptan çıkarmak, insanlarla sevgiye ve hoşgörüye dayalı bir dille iletişim kurmak zorundayız. Siyasi tartışmaları müzakere imkanlarını kapatacak düzeye taşımaktan, geri dönülmez noktalara getirmekten kaçınmalıyız. En başta da kendi aramızda parti içi siyasi atışmaları bir kenara bırakmalıyız” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞA DOKUNMADAN KAZANAMAZSINIZ
Zamanının çoğunu sahada harcamayan siyasetçinin seçimi kazanamayacağını vurgulayan İmamoğlu, “Seçmenler siyasetçiyi sokakta görüp dokunmazlarsa, onu yakından tanıyamazlar. Tanıyamadıklarıyla da gönülden bağ kuramazlar. Zamanınızın önemli bölümünü insanlara dokunarak geçirmelisiniz. Sabah, öğlen, gece; işte, evde, okulda, meydanlarda, her yerde olmalısınız. Zafere ulaştıktan sonra da birlikte yürüdüklerinizi unutmamalı, her şeye yeniden başlamışçasına başa sarmalı ve tutamayacağınız sözleri de vermemelisiniz” diye konuştu. 365/Aykut Kaya

Belediyecilik dersi veren CHP’li Başkan İmamoğlu, partililerle seçim kazanmanın yollarını ve kendi stratejilerini paylaştı.

Programa parti genel merkezi ile il ve ilçe yöneticilerinden önemli isimler katıldı.... 

Programın sonunda CHP İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan ve yönetim kurulu üyeleri Başkan Ekrem İmamoğlu’na plaket ve çiçek takdim etti.

Başkan Ekrem İmamoğlu, programa katılan parti yöneticileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar eve parti üyeleriyle de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Ekrem İmamoğlu’na ilgi büyüktü…


YORUMLAR

  • 0 Yorum