Bu hafta vizyona giren filmler-30 Eylül

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler-30 Eylül

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler-30 Eylül
30 Eylül 2016 - 10:36 - Güncelleme: 30 Eylül 2016 - 10:43
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta da vizyona; 2 yerli, 5 yabancı olmak üzere 7 yeni film girdi.

İşte 30 Eylül’de vizyona giren filmler;


1) Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları
Yapımı: 2016 - ABD
Tür: Fantastik, Macera
Süre: 127 dk.
Yönetmen: Tim Burton
Oyuncular: Asa Butterfield, Eva Green, Samuel L. Jackson, Allison Janney, Ella Purnell
Senaryo: Jane Goldman
Yapımcı: Peter Chernin

Filmin konusu: 16 yaşındaki Jacob Portman (Asa Butterfield) kendini gizemli bir adada bulduğunda, burada yaşayan kendisi gibi tuhaf ama gizemli güçlerle donanmış genç öksüzlerle karşılaşır. Bu çocuklar, Bayan Peregrine'in (Eva Green) koruması altında yaşamlarını sürdürmektedir. Bu çocukların peşinde korkunç yaratıklar vardır ve Jacob da olanca "tuhaflığıyla" onları korumaya çalışacaktır.
Film, Ransom Riggs'in 2011'de çıkan aynı adlı romanından uyarlandı ve 30 Eylül 2016'da Türkiye'de gösterime girecek.


2) Pele: Bir Efsanenin Doğuşu
Yapımı: 2016 - ABD
Tür: Biyografi, Dram, Spor
Süre: 107 Dak.
Yönetmen: Michael Zimbalist,  Jeff Zimbalist
Oyuncular: Kevin de Paula, Seu Jorge, Mariana Nunes, Milton Gonçalves, Vincent D'Onofrio
Seslendirenler: Adriano Aragon
Senaryo: Michael Zimbalist, Jeff Zimbalist
Yapımcı: Brian Grazer, Colin Wilson

Filmin konusu: Futbol tarihinin en büyük birkaç ismi arasında sağlam bir yerde oturan Pelé'nin Sao Paulo'nun varoşlarından çıkarak bir dünya yıldızı olmaya giden yolda yaşadıkları filmde işleniyor. 1950 yılında kendi ülkelerinde Uruguay'a kaybettikleri Dünya Kupası finalinden beri Brezilya'da Dünya Kupası şampiyonluğu, adeta ulusal bir mesele haline gelmiştir. Fakir bir çevrede büyüyen ve hiç kimseye benzemeyen oyun tarzıyla herkesi şaşırtan 17 yaşındaki Pelé, 1958'de İsveç'te düzenlenecek şampiyona yaklaşırken ülkenin umutlarını hiç beklenmedik bu genç adam sırtlayacaktır.


3) Bir Baba Hindu
Yapımı: 2016 - Türkiye
Tür: Komedi
Yönetmen: Sermiyan Midyat
Oyuncular: Sermiyan Midyat, Nicole Faria, Şafak Sezer, Burak Satıbol, Zeynep Kankonde
Senaryo: Sermiyan Midyat

Filmin konusu: Aşık olduğu kızın peşinden Hindistan'a, Mumbai'ye giden Fadıl, aşkı uğruna bütün imkanları reddedip tuhaf ve komik durumlara düşüyor. Sermiyan Midyat'ın yazıp yönettiği filmde Midyat’ın yanı sıra Şafak Sezer ve Hint oyuncu Nicole Faria rol alıyor.


4) Deepwater Horizon: Büyük Felaket
Yapımı:
2016 - ABD
Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim
Süre: 107 dk.
Yönetmen: Peter Berg
Oyuncular: Mark Wahlberg, Kate Hudson, John Malkovich, Dylan O’Brien, Kurt Russell
Senaryo: J.C. Chandor, Matthew Sand, Matthew Michael Carnahan
Yapımcı: Lorenzo Di Bonaventura, Mark Vahradian

Filmin konusu: Petrol sondaj kulesi Deepwater Horizon'da çalışan 126 kişilik ekip, 20 Nisan 2010'da her zamanki gibi çalışmalarını sürdürmektedir. Hepsi vardiyanın sonuna gelip bir an önce karaya çıkmayı ve kendilerini bekleyenlere kavuşmayı arzu etmektedir. Ancak akşam saatlerinde yaşanan şiddetli patlamalar, herkesi büyük bir şoka uğratır. Durduralamayan ve sonrasında günlerce sürecek yangından sağ kurtulabilmek için mücadele eden ekip, cehennemi andıran bir ölüm kalım savaşının ortasında kalacaktır.
2010 Nisan'ında BP'ye ait Deepwater Horizon petrol platformunun Meksika Körfezi'nde infilak etmesiyle doğa, son yılların en büyük çevre felaketlerinden birine tanık olmuştu. Okyanusta yaşanan ve 11 kişinin ölmesine 17 kişinin de yaralanmasına neden olan trajedinin son anlarını anlatan yapım, 156 milyon $'a maloldu.


5) Tüm Sırların Sahibi Kız
Yapımı:
2016 - ABD, İngiltere
Tür: Dram, Gerilim, Korku
Süre: 111 dk.
Yönetmen: Colm McCarthy
Oyuncular: Gemma Arterton, Glenn Close, Sennia Nanua, Paddy Considine, Anamaria Marinca
Senaryo: Mike Carey
Yapımcı: Camille Gatin, Angus Lamont
Diğer Adı: She Who Brings Gifts

Filmin konusu: Yakın bir gelecekte insanlık aleminin büyük kısmı "Ophiocordyceps unilateralis" adıyla tanımlanan bir çeşit zombi mantarından etkilenerek zombilere dönüşmüşlerdir. Bu mantar kan, tükürük ve mantar sporu yoluyla yayılmaktadır ve mantardan etkilenen kişiler, insan gördükleri anda tüm akli kontrollerini kaybederek saldıran "aç" yaratıklara dönüşmüşlerdir. Mantardan etkilenmemiş çok az sayıda insan, Birmingham'da ağır askeri tedbirler altında yaşamlarını sürdürmektedir. Burada hibrit çocuklar üzerinde mantarı tedavi edebilecek bir yöntem üzerinde çalışmalar sürdürülmektedir. Hibrit çocuklar, insan kokusuna çok yakından maruz kalmadıkları müddetçe saldırganlaşmadıkları için tedavi araştırmalarında kullanılmaktadır. Bu çocukların öğretmenlerinden biri olan Helen (Gemma Arterton), Melanie adlı oldukça özel ve farklı bir kız çocuğuyla arasında bir bağ kurar. Yaşadıkları üs açlar tarafından saldırıya uğradığında Melanie, Helen ve projenin başındaki Dr. Caroline Caldwell (Glenn Close), birkaç askerin yardımıyla kaçarlar ve hayatta kalabilmek için tehlikeli bir kaçışa başlarlar.
Film, M.R. Carey'nin aynı adlı kitabından uyarlandı ve film senaryosu yine Carey tarafından hazırlandı.


6) Lanet: Uyanış
Yapımı: 2016 - Türkiye
Tür: Korku
Yönetmen: Kemal Özdemir
Oyuncular: Mustafa Çulha, İnanç Akbulut, Tuğba Dikmen, Mervan Tuzcuoğlu, Nurseda Ünalacak
Senaryo: Mustafa Çulha

Filmin konusu: Felsefe bölümünde eğitim hayatını sürdüren Zeynel, metafizik konulara diğer arkadaşlarının çok ötesinde bir merak ve heves göstermektedir. Hatta bu nedenle okul arkadaşlarının sonu gelmeyen alaylarına maruz kalmaktadır. Bu sırada 9 arkadaş, gece vakti bir mezarlığa giderek kendilerince bir cesaret gösterisine girişmişlerdir, ancak uyandırdıkları lanet, gecenin eğlencesini tam bir kabusa çevirecektir.


7) Elveda Berlin (Tschick)
Yapımı: 2016 - Almanya
Tür: Dram
Süre: 93 dk.
Yönetmen: Fatih Akın
Oyuncular: Anand Batbileg, Tristan Göbel, Nicole Mercedes Müller, Friederike Kempter, Udo Samel
Senaryo: Fatih Akın, Hark Bohm
Yapımcı: Marco Mehlitz, Susanne Kusche
Diğer Adı: Goodbye Berlin

Filmin konusu: Zengin, ancak birbiriyle doğru düzgün iletişimi olmayan bir ailenin çocuğu olan 14 yaşındaki Maik (Tristan Göbel), yaz tatilini tek başına geçirmek zorunda kalmıştır, nitekim babası bir iş yolculuğuna çıkmış, annesi ise alkol tedavisine alınmıştır. Sınıflarına sonradan gelmiş göçmen Andrej Tschick (Anand Batbileg) bir gün çalıntı bir Lada Niva ile kapısına gelir. Maik ilk başta tereddüt etse de yeni arkadaşıyla yolculuğa çıkmayı kabul eder. Berlin'den başladıkları bu yolculukta hiç hayal edemedikleri olaylarla karşılalıp biraz daha büyüyeceklerdir.
Fatih Akın'ın yönettiği Tschick, Alman yazar Wolfgang Herrndorfs'un 30 ülkede basılan ve 2 milyondan fazla satan aynı adlı çok satan kitabından uyarlandı.
365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum