Bu hafta vizyona giren filmler- 3 Mart

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 3 Mart

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 3 Mart
02 Mart 2017 - 17:14 - Güncelleme: 08 Mart 2017 - 09:27
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta vizyona; 3 yerli, 4 yabancı film olmak üzere 7 yeni film girdi.

Merakla beklenen Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu alan ‘Reis’ filmi ile Tuba Büyüküstün, Halit Ergenç ve Nejat İşler’in başrolde oynadığı ‘İstanbul Kırmızısı’ filmi de beyazperdedeki yerini aldı.

İşte 3 Mart’ta vizyona giren filmler;


1) Logan
Yapımı: 2017 - ABD
Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Dram, Macera
Süre: 137 dk.
Yönetmen: James Mangold
Oyuncular: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Boyd Holbrook, Stephen Merchant, Richard E. Grant
Senaryo: Michael Green
Yapımcı: Stan Lee, Michael Green
Diğer Adı: Wolverine 3

Filmin konusu: Yakın bir gelecekte geçen filmde Logan (Hugh Jackman) artık yaşlanmış ve yorulmuş, süper yetenekleri erozyona uğramaya başlamıştır. Alzheimer'ın etkisiyle iyice unutkanlaşan Profesör X, yani Charles Xavier'i Meksika sınırına yakın bir yerde saklamaktadır. Logan tüm dünyadan kaçmaya çalışsa da bir gün onları bulan Laura Kinney (Dafne Keen) adlı küçük bir kız bu huzuru bozacaktır, nitekim kendisi gibi mutant olan kızı, peşindeki karanlık güçlerden koruması gerekecektir.
Logan filmi, orijinal Wolverine serisinin devamı, yani 2013'te gösterime giren The Wolverine filmiyle başlayan serinin 2. filmi, toplamda Wolverine üzerine çekilen 3. film olacak (X-Men Origins: Wolverine ve The Wolverine'in ardından). Bu film aynı zamanda Hugh Jackman'ın Wolverine'i canlandırdığı son film olma özellğine sahip.


2) Reis
Yapımı: 2016 - Türkiye
Tür: Dram
Süre: 116 dk.
Yönetmen: Hüdaverdi Yavuz
Oyuncular: Ufuk Bayraktar, Orhan Aydın, Abidin Yerebakan, Ali Yaylı, İsmail Hakkı Ürün
Senaryo: Murat Özdil

Filmin konusu: Adnan Menderes'in idam haberiyle başlayan film Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukluk dönemi ile belediye başkanlığına uzanan hayat hikayesi beyazperdeye yansıtıyor. Film Erdoğan'ın gençliğini de ele alarak onun gözünden bir dönem hikayesi anlatma hedefinde.
Yönetmenliğini Hüdaverdi Yavuz'un üstlendiği yapımda Recep Tayyip Erdoğan’ı Reha Beyoğlu canlandırırken, eşi Emine Erdoğan’ı ise Özlem Balcı oynuyor. Filmin müzikleri ise Yücel Arzen'e ait. Yapımcılığı ise "Kafkasör Film Akademisi & Garantialsat Gayrimenkul Yatırım A.Ş."  üstleniyor.


3) Alt Tarafı Dünyanın Sonu
Yapımı:2016 - Fransa, Kanada
Tür: Dram
Süre:95 dk.
Yönetmen: Xavier Dolan
Oyuncular: Gaspard Ulliel, Nathalie Baye, Vincent Cassel, Léa Seydoux, Marion Cotillard
Senaryo: Xavier Dolan
Yapımcı: Xavier Dolan, Sylvain Corbeil
Diğer Adı:It's Only the End of the World

Filmin konusu: Amansız bir hastalığa yakalandığı için ölümü artık an meselesi olan yazar Louis-Jean Knipper (Gaspard Ulliel), 12 yıldır hiç görmediği ailesini ziyaret ederek onlara veda etmeyi planlamaktadır. Ancak aile üyelerinin bunca yıl sonra gelen ziyarete farklı tepkileri olacaktır: Neredeyse hiç görmediği küçük kız kardeşi Suzanne (Lea Seydoux), etrafındaki herkese öfke saçan ağabeyi Antoine (Vincent Cassel) ve annesinin (Nathalie Baye) onunla paylaşmak istedikleri farklıdır. Louis'nin kendisi hakkındaki acı gerçeği ailesine anlatması kolay olmayacaktır.


4) İstanbul Kırmızısı
Yapımı: 2017 - Türkiye
Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Ferzan Özpetek
Oyuncular: Tuba Büyüküstün, Halit Ergenç, Mehmet Günsür, Nejat İşler, Zerrin Tekindor
Senaryo: Ferzan Özpetek, Gianni Romoli
Yapımcı: Tilde Corsi

Filmin konusu: Yıllarca yurtdışında yaşayp Türkiye'ye dönmemiş yazar-editör Orhan Şahin, ünlü yönetmen Deniz Soysal'ın yazdığı ilk kitap üzerine çalışma yapmak amacıyla İstanbul'a gelir. Deniz, artık bütün gücünü ve ihtişamını kaybetmekte olan ailesiyle birlikte bir yalıda hayatını sürdürmektedir. Ancak Orhan gelir gelmez kendisini Deniz'in karmaşık ilişkileri, gizemli arkadaşları ve aile bireylerinin arasında kalmış bulur.
Ferzan Özpetek'in uzun bir aradan sonra Türkiye'de çektiği ilk film olan, 2014'te Türkiye'de satışa çıkan kendi kitabından uyarladığı İstanbul Kırmızısı, 3 Mart 2017'de gösterime giriyor.


5) Dehşet Evi
Yapımı: 2015 - İspanya
Tür: Gerilim, Korku
Süre: 80 dk.
Yönetmen: Rafa Martínez
Oyuncular: Ingrid García Jonsson, Bruno Sevilla, Luka Peroš, José María Blanco, Mariona Perrier
Seslendirenler: Leticia Dolera
Senaryo: Rafa Martínez, Ángel Agudo
Yapımcı: Stanislaw Dziedzic

Filmin konusu: Belediye için çalışan genç Alicia (Ingrid García Jonsson), fiyat belirlemek için inceleme yaptığı ve anahtarını aldığı eski bir apartmanın boş bir dairesinde, sevgilisi Simon (Bruno Sevilla) ile romantik bir doğum günü geçirmek üzere hazırlıklar yapmıştır. Ancak güzel başlayan gece, korku dolu bir hayatta kalma mücadelesine döner, nitekim apartmanın sahibi, apartmandaki son kiracıyı öldürtmek için bazı saldırganları apartmana göndermiştir. Kapıları zincirlenmiş apartmanda katillerden saklanmak zorunda kalan iki genci zor bir gece beklemektedir.


6)The Founder
Yapımı: 2016 - ABD
Tür: Biyografi, Dram
Süre: 115 dk.
Yönetmen: John Lee Hancock
Oyuncular: Michael Keaton, John Carroll Lynch, Nick Offerman, Laura Dern, Patrick Wilson
Senaryo: Robert D. Siegel
Yapımcı: Jeremy Renner, Sam Englebardt

Filmin konusu: 1954'te Milkshake makineleri satan gezgin satıcı Ray Kroc (Michael Keaton), eşi Ethel (Laura Dern) ile çok şatafatlı olmasa da kendilerine yetecek kadar bir hayat sürmektedir. Ancak bir şekilde zengin olmanın hayallerini kuran Kroc, bir gün California'ya yaptığı ziyaret esnasında McDonald's restoranı ile karşılaşır. Servis hızından ve çalışma düzeninden etkilenen Kroc, Mac ve Dick McDonald kardeşlerle bu işi büyütmek üzere görüşür. Daha önce şubeler açmayı deneyen, ancak başarısız olan McDonalds Kardeşler, bu teklife ilk başta sıcak bakmazlar, ancak Kroc'un ısrarları sonunda restoran zinciri oluşturmasına izin verirler. Kroc başlarda büyük zorluklarla karşılaşsa da işleri büyütür. Ancak işler büyüdükçe, kardeşler ile Kroc arasında anlaşmazlıklar baş gösterir, Kroc ise hiçbir şekilde durmaya niyetli değildir.


7) Yağmurlarda Yıkansam
Yapımı: 2017 - Türkiye
Tür: Dram
Süre: 87 dk.
Yönetmen: Gülten Taranç
Oyuncular: Engin Benli, Müge Ulusoy, Gülçin Çakır, Yeliz Tozan, Murat Ergür
Senaryo: Gülten Taranç

Filmin konusu: Gülten Taranç'ın yönetmenliğini üstlendiği ve çekimleri İzmir'de gerçekleştirilen film, ülkemizin en güncel meselelerinden biri olan kadına karşı şiddeti konu alan bir yapım. Annesi, babası tarafından öldürülen Gamze’nin hikâyesi, alışılageldiği gibi cinayetle biten bir hayatı değil; cinayetle başlayan yeni bir hayatı anlatıyor. Kadın cinayetlerinin tek mağdurunun yalnızca öldürülen kadınlar olmadığı, Gamze’nin, yani yine bir kadının hikayesi üzerinden anlatılıyor. Hikayede 15 yaşındaki Gamze’nin öfkesi, yalnızlığı çaresizliği ve özlemleri hiç bakılmayan bir bakış açısıyla izleyici ile buluşuyor. 365/Haber Merkezi


YORUMLAR

  • 0 Yorum