Bu hafta vizyona giren filmler- 11 Kasım

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 11 Kasım

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 11 Kasım
12 Kasım 2016 - 09:57 - Güncelleme: 12 Kasım 2016 - 10:12
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta da vizyona; 2 yerli, 3 yabancı olmak üzere 5 yeni film girdi.

İşte 11 Kasım’da vizyona giren filmler;


1) Kaptan Fantastik 
Yapımı: 2016 - ABD
Tür: Dram
Süre: 119 dk.
Yönetmen: Matt Ross
Oyuncular: Viggo Mortensen, Trin Miller, Frank Langella, George MacKay, Annalise Basso
Senaryo: Matt Ross
Yapımcı: Lynette Howell, Jamie Patricof

Filmin konusu: Ben (Viggo Mortensen) ve Leslie (Trin Miller) 6 çocuklarıyla birlikte şehirlerden ve insanlıktan uzak, ormanlık bir bölgede yaşamaktadır. Ben, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nin politikalarına ve toplumsal normlara karşıdır. Çocuklarına zorlu doğa şartlarında hayatta kalabilmek için her türlü eğitimi vermişlerdir. Ancak herhangi bir resmi eğitimleri bulunmamaktadır. Bipolar olan Leslie'nin hastaneye yatırılmaya mecbur kalması, sonra da intiharıyla tüm düzenleri alt üst olur. Leslie'nin zengin ve muhafazakar babası Jack (Frank Langella) kızının Hıristiyan töreniyle gömülmesi için ısrarcı olduğunda Ben ve çocukları, Leslie'ye kendi istediği şekilde son görevlerini yapabilmek için, çocukların hiç alışık olmadığı bir dünyada zorlu bir mücadeleye başlayacaktır.


2) Geliş (Arrival)
Yapımı: 2016 - ABD
Tür: Bilim Kurgu
Süre: 116 dk.
Yönetmen: Denis Villeneuve
Oyuncular: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker, Michael Stuhlbarg, Tzi Ma
Senaryo: Eric Heisserer
Yapımcı: Shawn Levy, Daniel S. Levine

Filmin konusu: Üniversitede antik diller üzerine ders veren dilbilimci Louise Banks (Amy Adams), bir ders esnasında ABD'ye gizemli bir uzay aracının indiğini öğrenir. Dünyanın farklı ülkelerine, toplam 12 yere bu uzay araçları inmiştir. Amerikan Ordusu'ndan Albay Weber (Forest Whitaker), uzaylılardan alınan ses kayıtlarının çevrilmesi için Banks'ten yardım ister. Banks, matematikçi Ian Donnelly (Jeremy Renner) ve uzmanlardan oluşan ekip, uzay aracının içine girerler. Mesajı anlayabilmek için çalışmalar sürerken uzay araçlarının indiği diğer ülkeler, uzaylılara saldırma hazırlığına başlar. Banks ve ekibinin tüm riskleri alarak tüm dünyayı etkileyecek bir savaşı önleyebilmek için çok az zamanı olacaktır.
Geliş (Arrival) filmi, Amerikalı yazar Ted Chiang'ın 1998'de yayımlanan Story of Your Life adlı kısa öyküsünden uyarlandı.


3) Canavarın Çağrısı (A Monster Calls)
Yapımı: 2016 - ABD, İspanya
Tür: Dram, Fantastik
Süre: 108 dk.
Yönetmen: Juan Antonio Bayona
Oyuncular: Felicity Jones, Sigourney Weaver, Lewis MacDougall, Liam Neeson, Geraldine Chaplin
Senaryo: Patrick Ness
Yapımcı: Belén Atienza, Jonathan King

Filmin konusu: 13 yaşındaki Conor O'Malley (Lewis MacDougall) hayatının en zor döneminden geçmektedir. Annesi (Felicity Jones) terminal kanserdir, okulda arkadaşları onu sürekli aşağılamaktadır, babası ve büyükannesiyle de yakın bir ilişkisi yoktur. Bir gece yarısı, penceresinden içeri devasa bir ağaç-insan şeklindeki canavar gelir. Canavar ona öyküler anlatacak, karşılığında Conor da kendi hayatını hiçbir yalan söylemeden canavara anlatacaktır. Conor kendi duygularıyla ve hayatın gerçekleriyle yüzleşmeyi bu sayede yavaş yavaş kavramaya başlayacaktır.


4) Benim Adım Feridun
Yapımı: 2016 - Türkiye
Tür: Komedi
Yönetmen: Çağan Irmak
Oyuncular: Halil Sezai Paracıkoğlu, Büşra Pekin, Özge Borak, Tarık Pabuççuoğlu, Suzan Aksoy
Senaryo: Çağan Irmak

Filmin konusu: Ersan (Halil Sezai Paracıkoğlu), uzun süredir birlikte olduğu sevgilisi Ayla (Özge Borak) tarafından terkedildiğinde müthiş bir şok yaşar. Birkaç hafta süren ikna çabaları sonuç vermeyince  durumu kabullenir, ancak aşk acısı alışkın olduğu birşey değildir. Yine de tez elden hayatına tekrar dönmeye çalışır. Erdek'te çocukluğunu geçirdiği yerlere döner. Bu sırada sahile yakın bir yerde gerçekleşen bir düğüne giderek kafa dağıtmak ister. Ancak damadın babası onu, yıllar önce Almanya'ya gitmiş kardeşinin oğlu Feridun'la karıştırır. Bir anda tüm ailenin gözbebeği olan Ersan, bu oyunu bir süre sürdürmeye niyetlenir, ancak damadın kuzeni Hayal'e (Büşra Pekin) aşık olması ve başına gelen diğer olaylar, bir süre daha Feridun gibi davranmasını gerektirecektir.


5) Rus’un Oyunu
Yapımı: 2016 - Türkiye
Tür: Aksiyon
Yönetmen: Levent Özdemir
Oyuncular: Fırat Tanış, Leonid Kulagin, Anastasiya Klyueva, Levent Özdemir, Orkun Öztürk
Senaryo: Levent Özdemir
Yapımcı: Levent Özdemir

Filmin konusu: Züppe ve zengin, sınır tanımayan bir iş adamı olan Fırat Tanış’ın oynadığı Serhat Vasbi’nin, Batıkan dahil nasıl büyük bir ekip tarafından tuzağa düşüyor. Ancak bu tuzakta kim haklı, kim ne kazanıyor, kim ne kaybediyor hepsi bu şaşırtıcı senaryoda gizli. Hakkını aramanın ve intikamın en çarpıcı hikayesi Rus’un Oyunu. Ama film için şunu söyleyebiliriz! Bir palyalçonun daha maskesi düşecek!
Levent Özdemir’in senarist, yönetmen ve yapımcı koltuğunda oturduğu Rus’un Oyunu'nu 3 farklı ülkede çekilen ilk yerli sinema filmi ünvanını taşıyor. Zengin bir iş adamını içine düştüğü oyunu, şantajı ve altındaki şaşırtıcı sebepleri anlatıyor. Başrollerinde Fırat Tanış, Leonid Kulagin, Anastasiya Klyeva ve Levent Özdemir'in olduğu aksiyon dolu film sinemaseverlerle buluşuyor. 365/Haber Merkezi


YORUMLAR

  • 0 Yorum