Başkan Akçay sert çıktı: Bu böyle gitmez, değişmesi lazım!

Gündemi ve partisindeki son kongreyi değerlendiren Saadet Partili Abdullah Akçay, eğitim sistemini de eleştirdi. Sözleşmeli öğretmenlerin artmasına dikkat çeken Akçay, “1600 lira kiranın olduğu bir İstanbul ortamında 1100 lira maaş verdiğin bir öğretmenden, idealist bir nesil yetiştirmesini beklemek abestir” dedi.

Başkan Akçay sert çıktı: Bu böyle gitmez, değişmesi lazım!

Gündemi ve partisindeki son kongreyi değerlendiren Saadet Partili Abdullah Akçay, eğitim sistemini de eleştirdi. Sözleşmeli öğretmenlerin artmasına dikkat çeken Akçay, “1600 lira kiranın olduğu bir İstanbul ortamında 1100 lira maaş verdiğin bir öğretmenden, idealist bir nesil yetiştirmesini beklemek abestir” dedi.

Başkan Akçay sert çıktı: Bu böyle gitmez, değişmesi lazım!
25 Kasım 2016 - 16:51 - Güncelleme: 25 Kasım 2016 - 17:42
Reklam

Saadet Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Abdullah Akçay Gazete365’i ziyaret etti, önemli açıklamalarda bulundu. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Bayram Kırtaş ile görüşen Başkan Abdullah Akçay, partideki yeni dönem ile ülkedeki eğitim durumu hakkında değerlendirmeler yaptı. Ziyaretinde Başkan Akçay’a, yönetim kurulu üyeleri; Hüseyin Can, Akif Karabacak ve Hüseyin Yavuz da eşlik etti.

Diş Hekimliği Haftası ve Öğretmenler Günü nedeniyle ziyaretler yaptıklarını belirten ve izlenimlerini paylaşan Başkan Abdullah Akçay, öğretmen maaşlarını ve eğitim sistemi noktasındaki çalışmaları eleştirdi, sistemin bir an önce değişmesi gerektiğini söyledi. Akçay, Saadet Partisi’nde 30 Ekim Pazar günü gerçekleşen ve Temel Karamollaoğlu’nun genel başkanlık koltuğuna oturduğu kongre ile ilgili de soruları yanıtladı. Akçay, “Liderimiz Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk beydir. Dolayısıyla liderde bir değişiklik yoktur. Sadece genel başkanımız değişmiştir” açıklamalarında bulundu.

EĞİTİM SİSTEMİNİN DEĞİŞMESİ ŞART
Öğretmenler günü nedeniyle ilçe milli eğitim müdürlüğünü ziyaret ettiklerini ve okulları gezdiklerini belirten Başkan Akçay, “Gidiyoruz, geziyoruz her şey güzel gibi gözüküyor. Büyük büyük okullar yapılmış, akıllı tahtalara geçilmiş, birçok okul imam hatip olmuş ki bir imam hatipli olarak bununla gurur duydum, mutlu oldum. Ama bunlar dışarıdan bakıldığında görülen şeyler. İçeriden baktığımızda; okula başlama yaşı düştü. Yani küçük yaşta bu çocuklar okula geliyor ve 12 yıl zorunlu eğitim alıyor. Ama halen bu okullardan terörist, sucu bucu çıkabiliyor. Bu da burada bir sistem sorunu var demektir. Bu önemli günde en çok konuşulması gereken bu sistemin değiştirilmesi gerekliliğidir” dedi.

KİRALARI BİN 600, MAAŞLARI BİN 100…
“Öğretmenlerin hamuru, fırıncının hamuru gibidir” diyen Akçay, “Bugün birçok yerde öğretmen açığından dolayı sözleşmeli öğretmenler var. Bunların maaşları çok düşük.  Misal verecek olursak hemen burada Siyavuşpaşa’da 1600 lira kiralar. 1600 lira kiranın olduğu bir İstanbul ortamında 1100 lira maaş verdiğin bir öğretmenden, idealist bir nesil yetiştirmesini beklemek abestir. İnsanca geçinebileceği ve bütün bilgi, birikimini talebeye aktaracağı bir maaş verilmesi gerekiyor. Öğretmenin karnını doyuracaksınız ki, kalbiyle ruhuyla kendini öğrencisine versin ve idealist bir nesil yetiştirsin” diye konuştu.

BU BÖYLE GİTMEZ, DEĞİŞMESİ LAZIM
Eğitim başta olmak üzere birçok konuda ülkenin çıkmazda olduğunu ileri süren Akçay, çözüm için ise Milli Görüş’ü işaret ederek, “Bizim son kongrede işlediğimiz temadaki gibi; Bu böyle gitmez, değişmesi lazım. Bu değişimi de sağlayacak olan Saadet Partisi’dir. Çünkü yeni bir dünya hedefi vardır. Yeniden büyük Türkiye hedefi vardır. Çünkü öğrencilikte ve yetiştirmede önce ahlak ve maneviyat anlayışıyla öne çıkan bir harekettir” ifadelerini kullandı.

LİDERİMİZ DEĞİL GENEL BAŞKANIMIZ DEĞİŞTİ
Bayram Kırtaş’ın partideki olağan genel kurul hakkındaki değerlendirmelerini sorması üzerine partisi hakkında da konuşan Akçay, “Lider; Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk beydir. Dolayısıyla liderde bir değişikli yoktur. Sadece genel başkanımız değişmiştir. Bunu da ordu komutanının değişmesi gibi görüyoruz biz. Bazen böyle olması gerekiyordur. Bu ordu komutanının başarısız olmasından da kaynaklanmaz. Onu koruma altına almak veya yeni bir heyecan için değişiklik olur” şeklinde konuştu.

KARAMOLLAOĞLU TAM BİR DEVLET ADAMI
Saadet Partisi’nin yeni Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na övgüler yağdıran Akçay, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Şu anki genel başkanımız eski bir bürokrat ve gerekli bilgi, birikime sahip. Biz inanıyoruz ki şu anda tam Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu bir devlet adamı. Geçmişi, televizyonlardaki konuşmaları ve önerdiği çözüm yollarıyla kendini gösteriyor. Bilge adam diye andığımız bir insan. Onun önderliğinde biz de teşkilat olarak üstümüze düşeni yapıyoruz, yapacağız. Biz kişiye göre değişmeyiz. Çünkü bizde kişiler harekete göredir. Erbakan hocamızın söylediği gibi; Hiç kimse bu davaya şeref katamaz ancak bu davaya katılmakla davadan şeref alır.” 365/Aykut Kaya
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum