Bakırköy’de ‘Huzur toplantısı’ gerçekleştirildi

Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce ilçenin asayişini konuşmak için tertiplenen “Huzur Toplantısı”nda, 15 Temmuz gecesi yaşanan darba girişimi ön plana çıktı. İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner, o gece Bakırköy’de yaşananları anlattı. 

Bakırköy’de ‘Huzur toplantısı’ gerçekleştirildi

Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce ilçenin asayişini konuşmak için tertiplenen “Huzur Toplantısı”nda, 15 Temmuz gecesi yaşanan darba girişimi ön plana çıktı. İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner, o gece Bakırköy’de yaşananları anlattı. 

 Bakırköy’de ‘Huzur toplantısı’ gerçekleştirildi
29 Eylül 2016 - 16:48 - Güncelleme: 29 Eylül 2016 - 16:51
Reklam

Her yıl belirli aralıklarla, ilçenin asayişinin konuşulması, polis ile halk ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce tertiplenen “Huzur Toplantısı”, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 2016 yılının genel değerlendirilmesinin yapıldığı, İlçe Kaymakamı Adem Öztürk ve Belediye Başkan Yardımcısı Taner Öğünç’ün de katıldığı toplantıda, ilçe emniyet büro amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bazı meclis üyeleri, muhtarlar, vatandaşlar ve çok sayıda polis memuru da yer aldı. 

Kent Yaşam Gazetesi’nde yer alan habere göre; 15 Temmuz ‘da FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminde şehit olan polislerimize, askerlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve gazilerimize de acil şifalar dileyerek konuşmasına başlayan Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner, “Açık yüreklilikle belirtmek isterim ki, yüce milletimizin değerli evlatları, Emniyet Teşkilatımız ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde darbeye tavır alan askerlerimizin net ve sağlam duruşu olmasaydı, bugün bambaşka bir karanlık ortamda olacaktık” dedi ve darbe girişimi gecesi yaşananları anlattı.
Müdür Murat Çetiner, konuşmasının sonunda da darbe gecesi ele geçirilenlerin detaylı bilgisi ile 2016 yılında yapılan operasyonlar, 2015-2016 suç istatistiği oranları ve okul önlerinde, AVM ve toplu ulaşım noktalarında alınan önlemler ile dilencilikle mücadele noktasındaki çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.

ÇETİNER DARBE GİRİŞİMİ GECESİNİ ANLATTI
Darbe girişiminin başlaması ile tüm personelimiz görev yerlerine geçmiş, yaptığımız operasyonlarla 16’sı subay 102 kişi yakalanmıştır. İlk anda 1 adet tank, 2 zırhlı personel taşıyıcı, 1 adet Unimog tip personel taşıyıcı, 28 adet piyade tüfeği, 4 makineli tabanca, 1 uçaksavar, 1 RPG7 roketatar, 4000 HK33 piyade tüfeği fişeği, 150 adet 25mm zırh delicili ağır makineli tüfek fişeği ele geçirilmiştir. 

TAMAMI DARBECİ YA DA HAİN DEĞİLDİR
Bu arada darbe girişimine karışan çoğu olaydan habersiz pek çok erin vatandaşlar tarafından linç edilmesine mani olunmuş, hatta üzerlerine benzin dökerek yakmak isteyen gruplara karşı bizzat şahsım başta olmak üzere, İlçe Emniyet personelimizin ortamı sakinleştirmesi, tank ve zırhlı personel taşıyıcıların üzerine çıkarak topluluğa hitaben, “Askerlerin tamamı darbeci ya da hain değildir. Pek çok er işin aslını bilmeden emir ile buralara kadar getirilmiştir. Lütfen sakin olun, bu askerler, bu çocuklar bizim çocuklarımız. Biz bunlarla Şırnak'ta, Hakkari'de omuz omuza görev yapıyoruz, beraber şehit veya gazi oluyoruz, bunlarla ilgili hükmü biz değil bağımsız Türk Yargısı verecektir. Bizim görevimiz bunları yargıya teslim edip suçlu ve masumun ayırt edilmesine yönelik çaba sarf etmektir” denilmiş ve bu sayede rütbeli veya rütbesiz askerlerin tamamı hiçbir çatışma yaşanmadan gözaltına alınarak adalete teslim edilmiştir.   

HAVA HARP OKULU’NDA YETKİLİ YOKTU
İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak Hava Harp Okuluna gittiğimizde okula komuta edecek neredeyse hiçbir yetkili yoktu. Yapılan gözaltılar, aramalar, tutuklamalar, o kadar yoğun ve hızlı cereyan ediyordu ki ortalık adeta toz dumandı. Böyle bir atmosfer içerisinde Hava Harp Okulu’ndaki en kıdemli rütbeliler ile görüşerek hangilerinin kıdemde en önde olduğu sorulup ve darbe girişiminin sabahında en kıdemliyi muhatap alacağımızı ve adli mercilerin talimatlarının muhatabının en kıdemli subay olduğu tebliğ edilmiş ve yönetimde zafiyete meydan verilmemiştir. Hatta bir ara şaka ile "Darbe girişimi başarılı olsaydı darbeci askerler bize komuta edecekti ama başarılı olamadılar o yüzden biz size komuta edeceğiz" denerek darbeye karışmayan ve mevcut negatif ortamdan dolayı gerilmiş olan askeri personelin üzerindeki baskı azaltılmıştır. Hava Harp Okulu ile ilişkiler devlet ciddiyetine ve adabına yakışır bir şekilde darbe girişimi ile ilgisi olmayanların hiçbir şekilde rencide edilmediği karşılıklı nezaket içerisinde yürütülmüştür. Nitekim darbe girişiminde kullanılmak istenen pek çok silah ve mühimmat bu karşılıklı iyi ilişkiler sayesinde ele geçirilmiştir. Uçakların ve helikopterlerin akülerinin sökülmesi ve hareket kabiliyetlerin kısıtlanması, pistlerin kullanıma kapatılacak şekilde tedbirlerin alınması sorunsuz ve direnç olmadan sağlanmıştır. 

ORAMİRAL BOSTANOĞLU MÜDÜRLÜĞÜMÜZDEYDİ
Ayrıca aynı günün sabahında Bakırköy İlçe Emniyetine gelerek sabaha kadar darbecilerin kendisini ele geçirmemesi için telefonunu kapatarak, halkın arasında gizlendiğini ve güvenli bir şekilde Ankara'ya ulaşmak istediğini beyan eden Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'yla kriz merkezinde yapılan müzakere neticesi darbe karşıtı olan ast komutanları ile görüşmesi sağlanmış ve deniz sularımızda bulunan tüm muharip araçların geri döndürülmeleri için gayret sarf edilmiştir. Bilahare Atatürk Havalimanı’nda Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşmesi sağlanmıştır. Daha sonra Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu’nun tüm iller ile koordine sağlanarak güvenli bir şekilde karayolu üzerinden Ankara’ya ulaşımı sağlanmıştır. >Selvi Sarıtaç


YORUMLAR

  • 0 Yorum