Bakan Çavuşoğlu, Bağcılar'daki festivalde pilav dağıttı

Bağcılar’da düzenlenen Kastamonu  Tosya Pilav Festivali'ne katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ilçe sakinlerine kazanda pişirilen pilavdan dağıttı. Festivalde 10 bin kişi dünyaca ünlü lezzete sahip Tosya pirincinden pişirilen pilavdan tattı. 

Bakan Çavuşoğlu, Bağcılar'daki festivalde pilav dağıttı

Bağcılar’da düzenlenen Kastamonu  Tosya Pilav Festivali'ne katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ilçe sakinlerine kazanda pişirilen pilavdan dağıttı. Festivalde 10 bin kişi dünyaca ünlü lezzete sahip Tosya pirincinden pişirilen pilavdan tattı. 

Bakan Çavuşoğlu, Bağcılar'daki festivalde pilav dağıttı
03 Nisan 2017 - 11:06 - Güncelleme: 03 Nisan 2017 - 11:31
Reklam

Bağcılar Belediyesi, Tosya Belediyesi, Tosya Dernekler Federasyonu (TODEF) ve Kastamonulular Dayanışma Derneği’nin (KAS-DER) ortaklaşa düzenlediği Kastamonu Tosya Pilav Festivali yoğun ilgi gördü. Kirazlı Metro İstasyonu yakınındaki programda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, her gelişinde Bağcılar’ın daha güzelleştiğine şahit olduğunu belirterek, “Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı çok çalışkan bir başkan. Her davet ettiğinde ilçeye geliyoruz” dedi.

Anadolu insanının gittiği her yerde kendi kültürünü, örf adetlerini ve geleneklerini yaşattığını ifade eden Çavuşoğlu, “Nereden geldiğimizi unutmayacağız. Ecdadımızın bıraktığı mirasın üzerine yenilerini ekleyeceğiz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bu çalışmaları yaptıklarını ifade eden Çavuşoğlu, “Bağcılar’a gelirken kendisiyle telefonla konuştum. Bağcılar’a gittiğimi söyleyince ‘Bağcılar ne yapacağını bilir. Güçlü bir evet diyecektir, diyerek selamlarını iletti” şeklinde konuştu. 

BU ÜLKEDE PATRON MİLLETTİR
16 Nisan’daki referanduma değinen Çavuşoğlu, Türkiye’nin istikrara kavuşmasını ve kısır döngülerle geriye gitmesini istemediklerini belirtti. Geçmişte yılların koalisyonlarla heba edildiğini de anlatan Çavuşoğlu, Ecevit-Sezer ve Demirel-Çiller kavgalarını hatırlattı. Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye bugün emin adımlarla gidiyorsa AK Parti ve milletin tercihi sayesindedir. Bu ülkede patron millettir. Seçim sonrası hükümeti kendisi kurmalıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sonrası ne olacak? Allah(c.c) onu başımızdan eksik etmesin. Hayırlı ve uzun ömürler versin. Onun derdi kendisi değil, milletinin geleceğidir. Getireceğimiz güçlü sistem Erdoğan sonrası Türkiye’nin sigortasıdır. MHP ile vatanını seven insanlar olarak Türkiye’nin geleceğini sigortalamak istiyoruz” 

BUNLAR CUMHURİYET ÜZERİNDE KAMBURDUR
18 maddelik paketle ilgili CHP’nin yalan söylediğini de ifade eden Çavuşoğlu, geçmiş yıllarda egemenliğin hep CHP üzerinden kullanıldığını kaydetti. ‘Cumhuriyet elden gidiyor’ yalanının ortaya atıldığını da belirten Çavuşoğlu, “Cumhuriyet elden gitmiyor, gümbür gümbür 100. yılına doğru gidiyor. Sorun onlara, ‘bugüne kadar cumhuriyete bir hizmetin oldu mu? Yok olmadı. ‘Neden olmadı? Millet, elime yetki vermedi ondan’ diyorlar. Millet sana güvenmediği için yetki vermiyor. Projen, hayalin, rüyan var mı? Yok. Bunlar kene gibi cumhuriyetten geçinenlerdir. Bunlar Cumhuriyetin üzerinde kamburdur. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, demiryolunu ve kara yolunu denizin altından geçirdiğini de ifade eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu: “Edirne-Kars hızlı tren yolunu hayata geçiriyoruz. 18 Mart’ta Çanakkale köprüsünün temelini attık. Dünyada su üzerinde yapılan en uzun köprüyü Türkiye’ye yapıyoruz. Türk artık en büyüğünü, en uzununu yapıyor. İki ay içinde Kars-Tiflis,Bakü demiryolu projesini açıyoruz. Artık, kardeş Azerbaycan’a demiryolu yapan bir Türkiye var. 

YÜZDE 63 CİVARINDA EVET BEKLİYORUM
16 Nisan’daki Referandum’dan yüzde 63 civarında ‘evet’ beklediğini de kaydeden Çavuşoğlu, bunun özel bir rakam olduğunu da belirterek şunları söyledi. “Herkes bunu satın aldı. Brüksel’deki NATO Toplantısı’nda bazı dışişleri bakanları yüzde 60’a yaklaştığını söyledi. Ben de, ‘Sizin de katkınız oldu. Hatalarınız ve ‘hayır’ yönündeki çalışmalarınız ters tepki verdi. ‘Evet’ sayısı arttı’ dedim. Yüzde 60’a yaklaştı. İlk başlarda yüzde 52,5, 54,5 daha sonra 56’ya çıktı. Şimdi de yüzde 60’a yaklaşıyor. Kararsızların oranı da düşüyor. “Kararsızlarda da ekseriyet olarak ‘evet’ oylarının arttığına dikkat çeken Çavuşoğlu, vatandaşın referandumun içeriğini okumaya başladığını anlattı. Önceleri sadece kara propaganda yapıldığını da anlatan Çavuşoğlu,  araziye indiklerini ve anayasa paketinin içeriğini anlattıklarını söyleti. Çavuşoğlu, “Önce sadece kara propaganda vardı. Muhtarlara muhtarlık kalkacak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Ruslara da ‘şeriat getirecekler sizi Müslüman yapacaklar’ gibi saçma yalanlarla uğraşmıyoruz. MHP ile hazırlarken Türkiye’nin neden buna ihtiyacı olduğu sorusuna cevap veriyoruz. 

2017/04/841871.jpg

KAMPANYAYI ETKİLEMEYE YÖNELİK
ÇİRKİN DAVRANIŞLAR TERS TEPTİ

Şu anda yurt dışında oylamanın başladığı yerlerde önceki cumhurbaşkanlığı seçimine göre yüzde 30’dan fazla bir artış olduğunu da kaydeden Çavuşoğlu, son parlamento seçimine göre yüzde 30 artış olduğunu söyledi. O seçimde katılım oranının yüzde 44 civarında olduğunu da belirten Çavuşoğlu, bu oranın yüzde 50’yi geçeceğini tahmin ettiğini belirtti.

Avrupa ülkelerindeki vatandaşlara yönelik evet kampanyasını engellemeye yönelik çirkin davranışlar olduğunu ve bunun Türk vatandaşları etkilediğini de kaydeden Çavuşoğlu, her zamankinden daha fazla sandığa koştuklarını söyledi. Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “16 Nisan’da cevap verecekler. Bazı Avrupa ülkeleri referandumda açık açık taraf tuttu, Vatandaşlarımız, ülkemle ilgili kararı ben veririm, senin haddine değil, diyecek. 

SON 3 GÜNDE 100 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Referandum öncesi ve sonrası terörle mücadelenin devam ettiğini de anlatan Çavuşoğlu, güvenlik güçlerinin teröristleri inlerinde tespit ederek yok ettiğini kaydetti. 3 günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 100’ü geçti” şeklinde konuştu. 

2017/04/7297775.jpg

GELENEKLERİ YAŞATMAK ÇOK GÜZEL BİR ŞEY
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise Bağcılar’ın ülkemizin tüm zenginliklerini barındırdığını ifade etti. Bağcılar’ın nüfus olarak 56 ilden büyük olduğunu dile getiren Çağırıcı, ülkemizin her yöresinden kültürün yaşandığını ve yaşatıldığını belirtti. 

Kastamonu’nun, Şeyh Şaban-ı Veli'nin memleketi, Ahmet Yesevi'nin yol arkadaşı Yusuf Horasani'nin, yani Deveci Sultan'ın şehri, Şerife Bacı'nın, Kara Fatma'nın, Halime Kaptan'ın şehri olduğunu belirten Çağırıcı,   “Kastamonu düşman işgaline uğramadığı halde en fazla şehit veren illerden biridir.  Çanakkale Savaşı'nda da en fazla şehit veren illerimizden biri Kastamonu’dur.  Çanakkale Türküsü'nün, bilinenin aksine bir Kastamonu türküsüdür ve türkü, Kastamonu'dan 'Ana ben gidiyorum düşmana karşı diyerek ayrılan yiğit gençleri anlatır. Kastamonu görülmeye değer bir ilimizdir. İşte bu güzel ilçeler arasında pirinci ile öne çıkan Tosyamız ayrı bir güzeldir. Sevgili Kastamonulu ve Tosyalı hemşehrilerim ile birlikte gelenekleri görenekleri yaşatmak çok güzel bir şey. Birlikte 1,5 ton pilavdan tadarak komşuluk ilişkilerimizi güçlendiriyoruz” dedi. 

Konuşmaların ardından Çavuşoğlu ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, davetlilere kazanda pişirilen pilavdan ikram etti. Kastamonu yöresine ait yemeklerin de tanıtıldığı Festival’de ayrıca yöresel sanatçıların eşliğinde oyunlar oynandı. Programa AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, Bağcılar Kaymakamı Orhan Çiftçi, Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, TODEF Başkanı Ali Tekin, KASDER Bağcılar Şube Başkanı Mahir Karakaş’ın yanı sıra  çok sayıda vatandaş katıldı. 
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum