BAHSİDER Sivas hakkında bilinmeyenlere ışık tuttu

Bahçelievler Sivaslılar Derneği’nin düzenlediği ‘Sınır Ötesi Değerlerimiz’ isimli sempozyum, dernek yöneticileri ve konuşmacıların “Sarardım ben sarardım” türküsünün söylemesiyle son buldu. Davetlilerin kapıda Sivas kangal köpeği ile karşılanması da renkli görüntülere sahne oldu.

BAHSİDER Sivas hakkında bilinmeyenlere ışık tuttu

Bahçelievler Sivaslılar Derneği’nin düzenlediği ‘Sınır Ötesi Değerlerimiz’ isimli sempozyum, dernek yöneticileri ve konuşmacıların “Sarardım ben sarardım” türküsünün söylemesiyle son buldu. Davetlilerin kapıda Sivas kangal köpeği ile karşılanması da renkli görüntülere sahne oldu.

BAHSİDER Sivas hakkında bilinmeyenlere ışık tuttu
19 Aralık 2017 - 12:18 - Güncelleme: 19 Aralık 2017 - 12:24
Reklam

Başkanlığını Emin Çıkrıkçı’nın yürüttüğü, çalışmaları ve etkinlikleriyle dikkatleri üzerine çeken Bahçelievler Sivaslılar Derneği (BAHSİDER), yine önemli bir organizasyona imza attı. BAHSİDER düzenlediği ‘Sınır Ötesi Değerlerimiz’ adlı sempozyumla, Sivas’ın değerlerini İstanbul’a taşıdı. Sivas ve Sivaslılar hakkında bilinmeyenlere ışık tutan sempozyumda; ünlü isimler tarafından belgelerle ve dile getirilen anılarla Sivas’ın tarihi, kültürü, sanatı, sporu ve turizmi masaya yatırıldı. 

Moderatörlüğünü BAHSİDER Yönetim Kurulu Üyesi olan Bahçelievler Belediye Spor Kulübü Başkanı Yusuf Yıldırım’ın yaptığı sempozyuma, yoğun katılım yaşandı. Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyuma; Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mevlid Uyan, AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Zülküf Türkoğlu, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Serkan Karacaoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Numan Şahin, Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Selami Aykut, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Sivaslılar katıldı.

2017/12/2017-12-19-12-22-17.jpg

SEMPOZYUM İKİ OTURUMDAN OLUŞTU   
Alanında uzman, ünlü konukların konuşmacı olarak katıldığı sempozyum iki oturumda gerçekleşti. Sunuculuğunu TV programcısı Esra Polat’ın yaptığı sempozyumun; “Kültür, sanat, spor ve gurbet” konulu ilk oturumunda; Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, eski milli sporcu Hüseyin Yıldırım, Gazeteci-Yazar Ahmet Özdemir, Şair-Yazar Ahmet Mahir Pekşen ve genç yetenek, milli güreşçi Taha Akgül konuşmacı olarak yer aldı.

2017/12/2017-12-19-12-22-16.jpg

“Tarih, turizm ve sağlık” konulu ikinci oturuma ise; Sivas İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Halit Karakoç, Sivas Vakıflar Bölge Müdürü İlahiyatçı Cemal Karaca ve Beyazıt Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Edebiyatçı Salih Şahin konuşmacı olarak katıldı.

2017/12/2017-12-19-12-22-16_1.jpg

SONRAKİ NESİLERE KÜLTÜRÜMÜZÜ AKTARMAK İSTİYORUZ
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan BAHSİDER Başkanı Emin Çıkrıkçı, katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında; “Sözü güzel, özü güzel, insanı güzel, güzel memleketimizin, güzel Anadolu’muzun, güzel ilimizin güzel insanları. Organize ettiğimiz bu programımıza hepiniz hoşgeldiniz. Sizleri böyle bir programda buluşturduğumuz için gurur duyuyoruz. Burada bir emeğin sonucu var. Huzurlarınızda katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Değerlerimizi, örf, adet ve geleneklerimizi bizden sonraki nesillere aktarım konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Buna bir kapı aralamak istedik. Bir başlangıç yapalım ve İstanbul’da var olan tüm derneklerimizle birlikte el birliği ile bu aktarımı genç kuşaklara iletelim istedik. Bunu bir başlangıç olarak kabul ettik ve bugün buradayız. Bu çalışmalarımızın devam etmesini istiyoruz ve yapılan bu çalışmaların tamamını basılı bir esere dönüştürmek istiyoruz. İnşallah BAHSİDER olarak bunu da yapacağız. Hem görsel hem de yazılı olarak yaptıracağımız eserlere dönüştürerek bizden sonraki nesillere kültürümüzü aktarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

2017/12/2017-12-19-12-22-14.jpg

BAŞKAN OSMAN DEVELİOĞLU BAHSİDER’İ TEBRİK ETTİ
Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da, BAHSİDER’in çalışmalarına vurgu yaparak, diğer derneklerin de benzer çalışmalar ile yörelerine hizmet etmesi gerektiğini belirtti. Develioğlu, “İstanbul gibi büyük şehirlerde yurdun değişik yerlerinden gelmiş insanlar burada örf, adet, kültür noktasında bu değerlerini zamanla kaybederler. Fakat BAHSİDER gibi hassasiyeti yüksek kurumlar bu yok edilişi bir direniş olarak dururlar. Değerlerimizi korumamız için böyle derneklere ihtiyacımız var. Böyle derneklere Sivas’ı, Adana’yı, Malatya’yı, Kahramanmaraş’ı İstanbul’da yaşatmak için ihtiyacımız var. BAHSİDER bunu ziyadesiyle ortaya koyan bir dernek. Bundan dolayı bütün yönetim kurulunu canı gönülden kutluyorum” diye konuştu.

2017/12/2017-12-19-12-22-18_1.jpg

KAPANIŞ ‘SARARDIM BEN SARARDIM’ TÜRKÜSÜYLE YAPILDI
Kapıda davetlileri Sivas kangal köpeğinin karşılamasıyla renkli görüntülerle başlayan sempozyum, protokol konuşmaları ve sempozyum konuşmacılarının sunumunun ardından yapılan plaket takdimiyle devam etti. 

2017/12/2017-12-19-12-22-19.jpg

Program; hep birlikte sahneye çıkan BAHSİDER yöneticileri ve sempozyum konuşmacılarının, Sivaslı merhum sanatçı Muzaffer Sarısözen’in “Sarardım ben sarardım” adlı türküsünü seslendirmesiyle sona erdi. >365/Haber Merkezi

2017/12/2017-12-19-12-22-18.jpg

2017/12/2017-12-19-12-22-14_1.jpg


YORUMLAR

  • 0 Yorum