Bahçelievler'de başlayan büyük inşaata tepki yağıyor

1- Başımıza bir şey gelmesini mi bekliyorlar? 2- Yeşil alanı kaybetme kaygısı yaşıyoruz 3- Gece gürültüden uyuyamıyoruz...

Bahçelievler'de başlayan büyük inşaata tepki yağıyor

1- Başımıza bir şey gelmesini mi bekliyorlar? 2- Yeşil alanı kaybetme kaygısı yaşıyoruz 3- Gece gürültüden uyuyamıyoruz...

Bahçelievler'de başlayan büyük inşaata tepki yağıyor
08 Mayıs 2017 - 13:52 - Güncelleme: 08 Mayıs 2017 - 14:00
Reklam

Bahçelievler’deki eski kola fabrikasının bulunduğu alanda başlayan inşaat çalışmaları, bölge halkının tepkisine neden oldu. Öğrenci ve vatandaşlardan oluşan kadınların özellikle şikayetçi olduğu inşaat hakkında, 3 farklı konuda tepki yağıyor.

Bahçelievler sınırları içerisinde kalan, E-5 İncirli kenarındaki eski kola fabrikasının arazisi ile bölge halkının ifadesiyle yeşil alan olan arazinin çevresi kapatıldı, büyük bir inşaat çalışması başladı. Çalışmalar sonrasında bölge halkından da ardı ardına şikâyetler geliyor. 
Gazete365’e telefonla şikâyet yağdıran vatandaşlar yaya yolunun kaybolması, yeşil alan işgali ve gece saatlerinde yapılan çalışmaların gürültüsü noktasında 3 farklı konuda tepkilerde ve iddialarda bulundular.

2017/05/8520964.jpg

1- BAŞIMIZA BİR ŞEY GELMESİNİ Mİ BEKLİYORLAR?
İnşaatın hemen karşısındaki Marmara Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü öğrencileri ve mahalleli kadınlar, eski kola fabrikası ile yeşil alan arasında zamanla oluşan yaya yolunun kapatılmasından dert yakındı. “Geceleri tedirgin oluyoruz” diyen kadınlar, “Eskiden o iki arazi arasındaki yolu kullanıp, otobüs durağına veya duraktan evimize ulaşıyorduk. Şimdi ise İncirli köprüsüne kadar yürüyüp, oradaki merdivenleri kullanmak zorunda kalıyoruz. İkinci öğretimdeki öğrenciler ve geç saatte işinden dönen kadınlar olarak köprünün altına inen, herhangi bir aydınlatması dahi olmayan o merdivenlerde tedirgin oluyoruz. Bir önlem almayanlar, birinin başına bir şey gelmesini mi bekliyorlar?” dediler.

2017/05/6031284.jpg

2- YEŞİL ALANI KAYBETME KAYGISI YAŞIYORUZ
Bölge halkı ise inşaat malzemeleri ve konteyner evlerin yerleştirildiği yeşil alana yerleştirilerek, işgal edildiğini ileri sürerek, “Üzerinde ‘Bahçelievler Belediye Başkanlığı tarafından yapılmıştır’ tabelasının bulunduğu yeşil alanımızı niye kapatıyorlar? Bu yeşil alanı işgal etmektir. Bugün işgal edenler yarın bu yeşil alanı alabilirler de. Buna kimler ne için izin verdi? Burayı kaybetme kaygısı yaşıyoruz ve yetkililere gerekli önlemleri almaları için çağrı yapıyoruz” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

2017/05/7724585.jpg

GEREKİRSE EYLEM YAPARIZ
Yeşil alan konusunda hassas olduğunu söyleyen vatandaşlardan bazıları ise konunun peşini bırakmayacaklarını söyleyerek, “Her zaman her yerde bir şekilde bir yolunu bulup, yeşil alanları talan ediyorlar. İlçemiz adına yakışmayacak şekilde betonlaşmaya başlamışken bunun peşini bırakmayız. Gerekirse protestolarla, eylemlerle tepkimizi ortaya koyarız” ifadelerini kullandılar.

2017/05/3405831.jpg

3- GECE GÜRÜLTÜDEN UYUYAMIYORUZ
Öte yandan gece saatlerinde de inşaat çalışmalarının sürdüğünü iddia eden vatandaşlar, “İnşaat çalışmaları başlayalı gözümüze uyku girmez oldu. Geç saatlere kadar çalışma yapıyorlar, seslerden uyuyamıyoruz. Uykusuz işe gidiyoruz. Yetkililer bunun denetimini neden yapmıyor? Yetkilileri göreve çağırıyoruz” diye konuştular. >365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum