Bağcılarlı yaşlılara akıllı telefon kullanma eğitimi verildi

Bağcılar’da düzenlenen “Gelenekten Geleceğe Teknoloji” programında Google Türkiye’nin teknoloji uzmanları tarafından yaşlılara akıllı telefon kullanımı öğretildi. Yaşlıların kimi telefonundan en yakın eczaneyi bulmaya, kimi 182’den randevu almaya çalıştı kimi de selfie çekimi yaptı.

Bağcılarlı yaşlılara akıllı telefon kullanma eğitimi verildi

Bağcılar’da düzenlenen “Gelenekten Geleceğe Teknoloji” programında Google Türkiye’nin teknoloji uzmanları tarafından yaşlılara akıllı telefon kullanımı öğretildi. Yaşlıların kimi telefonundan en yakın eczaneyi bulmaya, kimi 182’den randevu almaya çalıştı kimi de selfie çekimi yaptı.

Bağcılarlı yaşlılara akıllı telefon kullanma eğitimi verildi
02 Ekim 2017 - 19:14 - Güncelleme: 02 Ekim 2017 - 19:18
Reklam

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Bağcılar Belediyesi, 65+ Yaşlı Hakları Derneği ve Google Türkiye ile ortaklaşa “Gelenekten Geleceğe Teknoloji” programı düzenledi. 

Engelliler Sarayı’nda gerçekleştirilen programa; Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, 65+ Yaşlı Hakları Derneği Başkanı Gülüstü Salu, Dernek Genel Müdürü Ali Umran Yet ve Google Türkiye’den Teknoloji Uzmanı Özgür Mehmet Kütküt ve yaşlılar katıldı. Yaşlıların cep telefonalarıyla eczane aramaya çalıştığı, hastane randevusu için uğraş verdiği seminer, renkli görüntülere de sahne oldu.

“Eğer teknolojiyi akıllı telefonları iyi kullanamazsak o bizim aklımızı başımızdan alır” 
Seminer sonrası yaptığı konuşmada teknolojinin doğru kullanımına dikkat çeken Başkan Lokman Çağırıcı, “Buradaki topluluk bu toplumun hafızası. Google yetkilisi burada eğitim verdi. Aynen sizin sosyal medyada akıllı telefonlarda nasıl sorduğunuzu depodan çekiyorsanız biz burada bu topluluğu özellikle Bağcılar’da eski Türkiye’nin hafızasını onlardan alıyoruz. Dünyanın neresine gidersek gidelim eğer teknolojiyi, akıllı telefonları iyi bir şekilde kullanamazsak onların esiri olursak o bizim aklımızı başımızdan alır. Akıllı telefonu kullanmak için de akıl lazım. Dünyanın birçok ülkelerine gittiğimizde hala eski sistemlerin olduğunu görüyoruz. Meraklı bir topluluğuz. Öyle zannediyorum ki dünyada telefon modeli değiştiğinde en hızlı değişimi sağlayan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Artık dünya değişiyor gelişiyor özellikle ülkemizin buna ayak uydurması noktasında da gururlandığımı söylemek istiyorum” dedi.

2017/10/2008912.jpg

“Biz size bir şey öğretmeye gelmedik biz sizden bir şeyler öğrenmeye geldik”
Dernek Başkanı Gülüstü Salu ise “İnterneti bir kez kullanmaya başladıktan sonra gerek sağlığınızla ilgili gerek banka işlerimizle ilgili gerek eğlenceyle ilgili çok geniş bir dünya açılıyor size. Tabi ki bu dünyanın riskleri de olabiliyor ama bilgili olduktan sonra o risklerden nasıl korunacağımızı da biliyoruz. Yeter ki öğrenelim uygulayalım. Bugün sizlerle olan etkileşimimizde biz çok şey öğreneceğiz. Biz size bir şey öğretmeye gelmedik biz sizden bir şeyler öğrenmeye geldik. Çünkü öğretim iletişim gibi iki yönlü yol. Biz size bir şeyler aktaracağız siz bunu nasıl aldığınızı nasıl öğrendiğinizi bize söyleyeceksiniz biz daha iyi metot ve yöntemlerle daha hızlı bir şekilde bunu bütün Türkiye’ye yaymak istiyoruz” diye konuştu.

2017/10/9533688.jpg

“Bu dünyada ne varsa orada da aynısı var”
Google teknoloji uzmanı Özgür Mehmet Kütküt da, “İnternet öyle bir dünya ki bu dünyada ne varsa orada da aynısı var. İnternet buranın bir replikası” dedikten sonra başta Google olmak üzere internetin bize ne fırsatlar sunduğunu ve günlük nasıl hayatı kolaylaştırdığını anlattı. 

Kütküt daha sonra akıllı telefonların nasıl kullanılacağını detaylıca anlattı. Programa katılan yaşlılar da teknoloji uzmanının anlattıklarını kendi cep telefonlarında uyguladı. Yaşlıların kimi en yakın eczaneyi aradı kimi de 182’den randevu almaya çalıştı.

2017/10/2539151.jpg

“Whatsapta dünürler ve torunlar diye ayrı grup kurduk oradan görüşüyoruz”
Katılımcılardan 71 yaşındaki Fethi Şengür ve 63 yaşındaki eşi Nurgün Şengür de akıllı telefonla ilgili bilmediklerini öğrenmek için programa geldi. Dış dünyayla bağlantısını telefonla sağladığını söyleyen Nurgün Şengür, “Evde çocuk baktığım için dışarıya pek çıkamıyorum. Ben de Facebook ve Whatsapp üzerinden yakınlarımla iletişim kuruyorum. Hem sevdiklerimle özlem gideriyorum hem de can sıkıntım gidiyor. Sadece e-postayı merak ediyordum onu öğrenmek için buraya geldim” şeklinde 
Fethi Şengür ise “Whatsapp dışında bir şey bilmiyorum. Cuma günleri ve bayramlarda arkadaşlarıma mesaj atıyorum. Dünürler ve torunlar diye ayrı gruplar kurduk. Whatsapp üzerinden onlarla haberleşiyoruz. Facebook’um yok ihtiyaç olduğunda eşimin Facebook’unu kullanıyorum” dedi.

2017/10/133444.jpg

“Artık günlük attığım adımlarımı bile akıllı telefonlarla sayıyorum”
60 yaşındaki Ekrem Soysal, interneti çok iyi kullanıyor. Çok meraklı olduğunu söyleyen Soysal, “Telefonumda çok sayıda uygulama var. Tuşları çevirmek yerine çoğunlukla sesli arama yapıyorum. Daha kolayıma geliyor. İnternetin bütün imkanlarından faydalanıyorum. Randevuları telefondan alıyorum, e-devlet ve banka işlerini de buradan yapıyorum. Artık günlük attığım adımlarımı bile akıllı telefonla sayıyorum” şeklinde konuştu.

Keyifli anların yaşandığı etkinlik katılımcıların hatıra olarak selfie (özçekim) yapmasıyla sona erdi. 
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum