Bağcılar’da Cumhuriyet coşkusu yaşandı

Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar’da da düzenlenen coşkulu törenlerle kutlandı. Törenlerin Bağcılar’da statta yapılması da kutlamalara ayrı bir coşku kattı. Törende, 15 Temmuz şehitleri anısına da Türk bayraklı 241 balon uçuruldu.

Bağcılar’da Cumhuriyet coşkusu yaşandı

Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar’da da düzenlenen coşkulu törenlerle kutlandı. Törenlerin Bağcılar’da statta yapılması da kutlamalara ayrı bir coşku kattı. Törende, 15 Temmuz şehitleri anısına da Türk bayraklı 241 balon uçuruldu.

Bağcılar’da Cumhuriyet coşkusu yaşandı
29 Ekim 2016 - 15:15 - Güncelleme: 29 Ekim 2016 - 15:18
Reklam

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet’in 93. yıldönümü nedeniyle ülke genelinde ve Gazete365’in yayın bölgesi; Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy ve Güngören’de törenler düzenlendi.

29 Ekim 1923 yılında ilan edilen Cumhuriyet’in 93. yıldönümü, Bağcılar’da da düzenlenen coşkulu törenle kutlandı. Törenler kapsamında protokol tarafından Bağcılar Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Mahmutbey Stadyumu’nda düzenlenen törende ise marşlar ve şiirler okundu, şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 15 Temmuz şehitleri anısına 241 Türk bayraklı balon gökyüzüne uçurulurken, Bilgi Evi öğrencileri de şehitlerin isminin yazılı olduğu dövizle bir yürüyüş gerçekleştirdi. 

Törene; İlçe Kaymakamı Osman Günaydın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı, Garnizon Komutanlığı adına Piyade Albay Turgay Özkaya, 3.Kolordu Komutanlığı Bölge Temsilcisi Albay Bahadır Selvi, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

MAHMUTBEY STADI FARKLI BİR GÜNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, Bağcılar Belediyesi Mahmutbey Stadı’nda devam etti. Statta yapılması nedeniyle ayrı coşku ve katılım yaşanan kutlama öncesi bir konuşma yapan Bağcılar Kaymakamı Osman Günaydın, Cumhuriyetin 93. yıldönümünü kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Günaydın, Türk milletinin her zaman ve her şartta Cumhuriyete sahip çıktığını vurguladı.

TÜRK BAYRAKLI 241 BALON UÇURULDU
Kutlama programında öğrencilerin coşkusu ve yetenekleri izleyenleri duygulandırdı. Orhan Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sergilediği “Otuz Kuş Şiiri Oratoryusu” büyük alkış topladı. Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi öğrencisi Engin Can da okuduğu “Cumhuriyet” adlı şiiri ile duygulandırırken, Bağcılar Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşenur Taşkın günün anlamını vurgulayan bir konuşma yaptı. 

Daha sonra protokolde bulunanlar ilçedeki ilk, orta ve liseler arasında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren başarılı öğrencilere ödüllerini verdi. Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri ise 241, 15 Temmuz şehidinin isminin yazılı olduğu dövizlerle yaptıkları yürüyüşle alkış topladı. Öğrencilerin Taekwondo gösterisinin ardından da 15 Temmuz şehitleri anısına gökyüzüne Türk bayraklı 241 balon uçuruldu. Stadyumu dolduran ilçe sakinleri, Barbaros Anadolu Lisesi Bando Ekibi eşliğindeki resmi geçit sırasında öğrencileri alkış yağmuruna tuttu.

Bakırköy’de de törenler statta gerçekleşti. Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına; Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın katıldı.

Güngören’de ise Cumhuriyet’in 93. Yılı kutlamaları Güngören Park’ta gerçekleşti. İlçe Kaymakamı Zafer Orhan, Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman’ın katıldığı kutlamalarda; geçit töreni ve halk oyunları gösterileri büyük beğeni kazandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum