AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı’ndan Kerimoğlu’na tepki…

Ataköy 5. Kısım Camii’nde bir kişinin ölümü ve onlarca kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olay sonrasında Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu cami yönetimini suçlayan açıklamalarda bulunmuştu. AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı’ndan Kerimoğlu’na tepki geldi.

AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı’ndan Kerimoğlu’na tepki…

Ataköy 5. Kısım Camii’nde bir kişinin ölümü ve onlarca kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olay sonrasında Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu cami yönetimini suçlayan açıklamalarda bulunmuştu. AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı’ndan Kerimoğlu’na tepki geldi.

AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı’ndan Kerimoğlu’na tepki…
12 Ocak 2017 - 18:26 - Güncelleme: 12 Ocak 2017 - 18:35
Reklam

Ataköy 5. Kısım Camii’nde yaşanan ve bir kişinin ölümü, 40 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tente faciasının ardından AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı’nda yazılı bir açıklama geldi. İnşaat Mühendisi olan İlçe Başkanı Aysun Çelikler’in imzasını taşıyan açıklamada; ilçe belediyesine tepki gösterildi.

Bakırköy Belediyesi’nin görevini yerine getirmediği ve Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun açıklamalarıyla algı oynaması yaparak, haksız yere cami yönetimini suçladığının vurgulandığı açıklamada; belediyenin konudan haberdar olduğu ancak görevini yerine getirmediği belirtildi.

İhmalin ne şekilde gerçekleştiğinin gerek idari ve gerekse adli soruşturma neticesinde ortaya çıkacağının da altının çizildiği açıklamada; “Bakırköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından tente temizliğinin ivedilikle yapılmasının sağlanması gerekirdi. Yaşanan elim kaza esnasında orada bulunan belediye zabıtaları tarafından tentenin bulunduğu alana çekilen güvenlik şeridinin kaldırılmayarak, alanın kesinlikle kullandırılmaması lazımdı. Tüm bunların yapılmayarak, Bakırköy Belediye Başkanı ve diğer belediye yetkililerinin cami imamını hedef göstererek olayı saptırmaya çalışması da kabul edilebilir bir durum değildir. Bu olay; yerel birçok konuda olduğu gibi yoğun kar yağışı esnasında da Bakırköy Belediyesi’nin çalışmalarında başarılı olamadığının ve Bakırköy’e yeterli hizmet veremediğinin açık göstergesidir” ifadeleri kullanıldı. 365/Haber Merkezi

İşte, AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı Aysun Çelikler’in yazılı açıklamasının tamamı:
BASIN AÇIKLAMASI
10.01.2017 tarihinde Ataköy 5.Kısım Camii’nde vatandaşlarımızın cenaze namazı kıldığı sırada 2013 yılında Bakırköy Belediyesi tarafından cami avlusunda yapılan tentelerin biriken yoğun karın ağırlığını taşıyamayarak çökmesi sonucunda 1 vatandaşımızın vefatı 56 vatandaşımızın yaralandığı elim bir kaza yaşanmıştır. Bu elem kaza sonucunda vefat eden vatandaşımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. 

Özellikle belirtmek gerekir ki; Bakırköy Belediyesi tarafından yaptırılan tentenin yoğun kar yükünü taşıyamayacağı açıkça ortadadır. İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, kazayla ilgili ulusal basına ilişkin yaptığı açıklamada; "Tehlikenin cami imamı tarafından daha önceden görülerek ilgililere bildirildiğini, ilgililerin vaktinde gelmediğini ve cami imamının gerek defalarca anons yaparak ve gerekse ilgili yerlerle ısrarlı telefon görüşmesi yapması neticesinde alana girilmesini önlemek amacıyla güvenlik şeridi çektirdiğini " ifade etmiştir.

Ancak, Bakırköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından tente temizliğinin ivedilikle yapılmasının sağlanması ve yaşanan elim kaza esnasında orada bulunan Belediye Zabıtaları tarafından tentenin bulunduğu alana çekilen güvenlik şeridinin kaldırılmayarak alanın kesinlikle kullandırılmaması olması gerekirken, tüm bunların yapılmayarak Bakırköy Belediye Başkanı ve diğer belediye yetkililerin, cami imamını hedef göstererek olayı saptırmaya çalışması kabul edilebilir bir durum değildir.
İhmalin ne şekilde gerçekleştiğinin gerek idari ve gerekse adli Soruşturma neticesinde ortaya çıkacağı kuşkusuz olduğu halde olaya ilişkin sorumluluktan kurtulmaya yönelik algı çalışmasına yönelik açıklamaların yapılması yerel birçok konuda olduğu gibi yoğun kar yağışı esnasında da Bakırköy Belediyesi’nin çalışmalarında başarılı olamadığının ve Bakırköy’e yeterli hizmet veremediğinin açık göstergesidir.
 
İnş. Müh. Aysun Çelikler
AK Parti Bakırköy
İlçe Başkanı 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum