Zeynep Gürkan UMADER'in Genel Başkanı oldu

Kurulduğu andan itibaren dikkatleri üzerine çeken Uluslararası Mazlumların Derneği’nin ilk kongresini yaptı, kurucu Başkan Zeynep Gürkan başkanlık görevine seçildi. Kongreye katılan Develioğlu, “Böylesi aktif bir derneğin Bahçelievler de kurulmuş olmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum” dedi.     

Zeynep Gürkan UMADER'in Genel Başkanı oldu

Kurulduğu andan itibaren dikkatleri üzerine çeken Uluslararası Mazlumların Derneği’nin ilk kongresini yaptı, kurucu Başkan Zeynep Gürkan başkanlık görevine seçildi. Kongreye katılan Develioğlu, “Böylesi aktif bir derneğin Bahçelievler de kurulmuş olmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum” dedi.     

Zeynep Gürkan UMADER'in Genel Başkanı oldu
05 Aralık 2017 - 20:27 - Güncelleme: 05 Aralık 2017 - 20:51
Reklam

Yaklaşık 6 ay önce kurularak, kısa süreden adından söz ettirmeyi başaran, Genel Merkezi Bahçelievler’de olan Uluslararası Mazlumların Derneği (UMADER), 1. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Kurucu Başkan Zeynep Gürkan’ın tek aday olduğu kongrede, delegelerin bütün oylarını alan Zeynep Gürkan tekrar başkanlık görevine getirildi.

Kongrede kurulan divan başkanlığına; Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi ve Gazete 365 köşe yazarı Selahattin Harputlu getirilirken, başkan yardımcılığına; GAP Gazeteciler Birliği İstanbul temsilcisi Gökhan Bayram, ve ASGİAD Başkanı Ömer Yıldırım, katip üyeliğine ise; UMADER üyesi Melek Özçoban ve Medine Doğan ile UMADER Gençlik Kolları Başkanı Esengün Gürkan seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan, gündem maddelerinin yerine getirilmesiyle devam eden kongrenin sonunda teşekkür konuşması yapan UMADER Genel Başkanı Zeynep Gürkan, çok farklı bir STK olacaklarının vurgusunu yaptı, “Gelecekte başta yurt içi ve yurt dışında yeryüzündeki bütün mazlumlara el uzatmak ve onların gönül coğrafyasında yer edinmek için büyük gayret sarf edeceğiz” diye konuştu.

2017/12/2017-12-05-20-37-02.jpg

YOĞUN KATILIM YAŞANDI
Bahçelievler Cemil Meriç Kültür Merkez’inde yoğun bir katılımla yapılan kongreye; Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İBB Başkanvekili İsmail Tunçgil, Bahçelievler İlçe Mille Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı,  Star Gazetesi yazarı ve İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Selami Aykut. AK Parti Şişli İlçe Başkan Vekili Orhan Altuna, Adıyaman Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ömer Yıldırım, GAP Gazeteciler Birliği İstanbul Temsilcisi Gökhan Bayram, Diriliş Postası Gazetesi Reklam Müdürü Süleyman Alpaydın, Neşe film yapım ve Prodüksiyon yönetim kurulu başkanı Yaşar yılmaz, Sivas-Kangal dernekler Federasyonu Başkanı Bekir Özyurt, TİMKİAD Başkanı Nihat Tanrıkulu, Sarıçiçek dernek başkanı Bekir Hallaç, ASİAD Başkan vekili Zülfikar Yeşil, Marmara Mardin Dernekler Federasyonu Başkanı Fuat Budur, UYGAD Basın Cemiyeti başkanı Mehmet Derviş, Bahçelievler Belediye Meclis Üyeleri; Selahattin Harputlu, Mehmet Ercan, Ahmet Hocaoğlu ve Mustafa Şahin, çok sayıda işadamları, bürokrat, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, UMADER Yönetim kurulu Üyeleri, birim başkanları, ilçe temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

DEVELİOĞLU: UMADER KISA SÜREDE KENDİSİNİ İSPATLAMIŞTIR
Gazeteci ve TV programcısı Recebiye Çataksezer’in sunuculuğunu yaptığı kongrede bir konuşma yapan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “3 Kasım Engelliler günü gibi anlamlı bir günde böyle bir kongrenin yapılması kongreye farklı bir anlam kazandırdığını belirtti. Başkan Develioğlu, “Dernekler hiç kuşkusuz vefakâr ve de cefakâr insanların işidir. Bu işler gönüllülük esasa dayalı olduğu için herkes bunu yapamaz. Ama UMADER ailesi yaklaşık altı ay önce kurulmasına rağmen ismine yakışır mazlum ve mağdurlarına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarıyla bu işin üstesinden geleceğine dair rüştünü ispatlamıştır. Bunun için UMADER ailesini burada yürekten kutluyorum. Böylesi aktif bir derneğin Bahçelievler de kurulmuş olmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum. Yeryüzünde nerede olursa olsun mazlumların ve mağdurlara yardım eli uzatmak ve onların gönül dünyasına dokunmak kadar güzel bir duygu olamaz. Bundan böyle gelecekte gerek yurt içi ve gerekse yurt dışında bütün mazlumlara kucak açacak bir yuvası var o da UMADER ailesidir. Kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Yeni Başkanımız Zeynep Gürkan hanımefendiye ve bütün yol arkadaşlarına başarıların devamını diyorum” ifadelerini kullandı.

UMADER’İN FERDİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ
Kongrede birer selamlama konuşmasını yapan Star Gazetesi yazarı ve İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt ve Yüce İnşaat’ın sahibi Adem Yüce de birer selamlama konuşması yaparak, kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundular. İki isim de bundan böyle UMADER’in birer ferdisi olmaktan gurur duyduklarını söylediler.

2017/12/2017-12-05-20-37-05.jpg

GÜRKAN: DUR DURAK BİLMEDEN ÇALIŞACAĞIZ
Kongreye katılan bütün katılımcılara teşekkür ederek söze başlayan UMADER’in Genel Başkanı Zeynep Gürkan ise, “UMADER’i kurarken tek bir amacımız vardı o da mazlumların ve ihtiyaç sahibi insanların yüreğine dokunmaktır. Allah’a çok şükür beraber yola çıktığımız vefakâr ve de fedakar yol arkadaşlarımız bu işin üstesinden geleceğine dair geçen süre zarfında kanıtladılar. Gelecekte başta yurt içi ve yurt dışında yeryüzündeki bütün mazlumlara el uzatmak ve onların gönül coğrafyasında yer edinmek için büyük gayret sarf edeceğiz. Temel felsefemiz gerçekleştireceğimiz hizmetlerle herkesin gıpta ile bahsedeceği Türkiye’nin önemli bir sivil toplum kuruluşu olmaktır. Günün 24 saati canla başla çalışacak iyi bir ekibimiz var Allah’a çok şükür. Bu konuda azimliyiz ve de kararlıyız. Bundan böyle fedakâr ve de cefakâr kadromuzla dur durak bilmeden, yağmur, çamur demeden, sıcak soğuk deyip pes etmeden bu kervanda hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Bu amaç doğrultusunda bana inanan ve güvenerek beni tekrar UMADER genel başkanlığına seçen derneğimizin bütün üyelerine şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Programın sonunda ise UMADER Basın Danışmanı, Gazeteci ve TV programcısı Recebiye Çataksezer, bestelediği “UMADER” isimli duygu yüklü şiiri okurken salonda bulunanları bir hayli duygulandırdı. Ve kongreye katılan bütün katılımcılardan büyük bir alkış aldı. 

2017/12/2017-12-05-20-37-04.jpg

YÖNETİM LİSTESİ:
1.Mehmet Mazi (Onursal Başkan)
2.Zeynep Gürkan (Kurucu Genel Başkan)
3.Adem Yüce (Genel Başkan Yardımcısı)
4.Nihal Kılıç
5.Perihan Şahin
6.Funda Arslan
7.Songük Akbayır
8.Zehra Aytimur 
9.Recebiye Çataksezer
10.Sema Özdemir
11.Türkan Aksu
12.İmran Turhan
13.Sezgin Polat
14.Melahat Ünal
15.Aynur Anaç
16.Necla Erdal Uçar
17.Özgür Yıldıran
18.Filiz Kızılkaya
19.Hanımzer Öz
20.Memet Temren
21.Erol Yavuz
22.Sema Gökçek Turhan
23.Esingül Gürkan
24.Kezban Aktaş
25.Saadet Kulüp
26.Sema Turhan
27.Emrullah Ük
28.Gülen Dağlar Çatalbaş
29.Bağdade Topaloğlu
30.Ayşegül Şahin
31.Melek Özçoban 
32.Aydın Çobanoğlu
33.Aynur Aksu İşleyen
34.Ayşe Kozan Tarı
35.Burhan Arslan
36.Embiya Çınar
37.Faruk Kaya
38.Habil İslam
39.Kenan Kara
40.Mehmet Ali Sunar
41.Mehmet Emin Kavuştur
42.Mustafa Doğan 
43.Saniye Kandöken
44.Yusuf Elbağdadi
45.Zeynep Gülden
46.Abdülbaki Durmuş
47.Aşkın Bozkaya
48.Sevilay Kurt
49.Tuğba Erikoğlu
50.Ekrem Ezer
51.Murat Üşekçioğlu
52.Naime Karataş
53.Songül Yavaş
54.Zekeriya Kement
55.Abdulkerim Sonkaya
56.Halise Hartâvi
57.Saliha Karaca
58.Fatih Kartal
59.Ayşe Ezer
60.Necla Yılmaz
61.Nadiye Polat
62.Elvan Önay
63.Erhan Sarıca
64.Orhan Eren
65.Sebile Turcan
66.Siyami Mangal

DERNEĞİN GENÇLİK KOLLARI YÖNETİMİ İSE ŞÖYLE:
1. Esingül Gürkan (Gençlik Kolları Genel Başkanı)
2.Hasan Eren
3.Onur Yılmaz
4.Abdul Samet Polat
5.Ayşegül Kurtboğan
6.Dursun Açıkgöz
7.Esra Polat
8.Hiranur Yılmaz
9.Hüseyin Mangal
10.Merve Çerçi
11.Nevzat Şahin

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU
1.Mehmet Mazi (İBB Meclis Üyesi) 
2.Necati Göksu (Sanayici İşadamı
3.Resul Kurt (SGK Müfettişi)
4.Prof. Dr. Osman Erk (Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi)
5.Uzm. Dr. Mahmut Işık (Aile Sağlık Merkezi Sorumlusu)
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum