Yılmaz Bacacı yazdı: Sırada Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi mi var?

Bakırköylü Gazeteci Yılmaz Bacacı, Bakırköy’de yaşanan son olayları kalem aldı. Yazdığı yazılarla şimşekleri üzerine çeken Yılmaz Bacacı yeni makalesinde, Başkan Bülent Kerimoğlu’na seslendi; “Sırada Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi mi var?” diye sordu?

Yılmaz Bacacı yazdı: Sırada Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi mi var?

Bakırköylü Gazeteci Yılmaz Bacacı, Bakırköy’de yaşanan son olayları kalem aldı. Yazdığı yazılarla şimşekleri üzerine çeken Yılmaz Bacacı yeni makalesinde, Başkan Bülent Kerimoğlu’na seslendi; “Sırada Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi mi var?” diye sordu?

Yılmaz Bacacı yazdı: Sırada Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi mi var?
08 Haziran 2016 - 00:10 - Güncelleme: 09 Haziran 2016 - 18:25
Reklam

Bakırköylü Gazeteci Yılmaz Bacacı, Bakırköy’de yaşanan son olayları kalem aldı. Yazdığı yazılarla şimşekleri üzerine çeken Yılmaz Bacacı yeni makalesinde; Bakırköylü vatandaşları son derece rahatsız eden Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nün Beşiktaş Spor Kulübü’ne verilmesini ela aldı.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun ulusal bir gazeteye verdiği röportajı da eleştiren ve Başkan Kerimoğlu’na seslenen Yılmaz Bacacı, “Bakırköy Belediyesi’nde özelleştirmeler devam ediyor. En son Osmaniye Atatürk Spor ve Yaşam Köyü BJK’ya verildi. Sırada kiraya verilecek ne var? Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi mi?” diye sordu.

İşte Yılmaz Bacacı’nın yazısı…

Sırada Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi mi var?

Geçtiğimiz günlerde Bakırköy Osmaniye mahallesindeki Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nün BJK kulübüne verildi haberi gündeme bomba gibi düştü. Nasıl verildi, neden verildi, bu işi kim hangi yetkiyle yürüttü, meclis üyeleri de dahil kimsenin konudan haberi yok. Bir rivayete göre Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Kılıç, hasta BJK taraftarıymış. Hatta kulüp başkanı Fikret Orman’ın Bülent Kerimoğlu’nu ziyaret etmesine de aracılık yapmış. Bu sırada da Osmaniye’de bulunan paha biçilmez tesisler BJK kulübüne kiralama yoluyla devri gündeme gelmiş. Bir anlamda iş oldu bittiye gelmiş. Konu sosyal medyada kendine oldukça fazla yer buldu. Bakırköylüler tesislerine sahip çıkmak için seslerini yükseltti. Ses çok fazla yükselmiş olmalı ki Bakırköy Belediyesi “Diren Bakırköy” isimli grup yönetimini arayarak kendileriyle konu hakkında görüşmek istediklerini söylemişler. Toplantıda belediye adına bir hukukçu, birde spor danışmanı yer almış. Her ikisi de konuya tam anlamıyla vakıf olmadıkları için vatandaşlar istedikleri cevabı alamayınca eylem kararlarını yenilemişler. 

Birkaç ay önceki yazılarımdan birinde “Kerimoğlu amatör spor kulüplerine kapısını kapattı” şeklinde bir yazı yazmıştım. Hani derler ya “cuk oturdu” aynen öyle oldu. İlçeyi Bakırköy’de spor yapmayan kalmayacak gibi afişlerle donatacaksın, sonrasında da insanların spor alanlarını birilerine devredeceksin. Yazıktır günahtır. O tesislerin bu duruma gelmesinde katkısı olan insanların emeklerine yazıktır. Sosyal belediyecilik anlayışına terstir. Hemen her ortamda belediyenin borç içinde olduğunu dem vuruyorsunuz. Para bulmak için de elinizde ne varsa birilerine devretmeye, kiralamaya, para bulmaya çalışıyorsunuz. Sayın Kerimoğlu, sayısı bilinmeyen danışmanların, işinin ehli olan bürokratların var. Talimat verin eldeki eserleri çıkarmadan belediyeye nasıl kaynak yaratırız, neler yapabilirizi düşünsünler. Bu düşünce devam ederse sanırım sıra Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi sonrada da kız öğrenci misafir hanesi ne gelecek gibi. Bunlarda yetmez şu kreşleri de elden çıkarsak mı diye düşünmeniz de bana şaşırtıcı gelmez. Öyle ya saydıklarımın hepsi sizin anlayışınıza göre belediyeye baya bir maliyet getiriyor.

REKLAM KOKAN RÖPORTAJ…
Belediye başkanı Bülent Kerimoğlu, geçtiğimiz günlerde ulusal gazetelerden birine röportaj vermiş. Röportajın neresinden bakarsan bak buram buram edvertorial bir çalışma kokuyor. Neden mi edvertorial? Sorulan bir soruya verdiği cevapta, projelerimi hazırlarken Bakırköy’ü Türkiye’nin örnek bir ilçesi yapmayı hedeflediğini söylemiş. Bakıldığında harika bir düşünce, ancak ortada yapılan bir proje yok. Muhabirin sorduğu “sizinle Bakırköy’de ne değişti” sorusuna öyle bir cevap vermiş ki akıllara ziyan. Meydanlar, oto park ve trafik sorunlarını çözmeye çalışmış ancak tek yetkili kendisi olamadığı için bürokratik engellere takılıp çözememiş. Oysa bu soruya verilecek en güzel cevap, benimle birlikte Bakırköy ilkleri yaşadı. İlk kez memurlar maaşlarını alamadı, 6 aylık başkan yardımcılığı dönemi başladı. Sadece tabela ismi değiştirilerek yeni açılışlar yapıldı. Belediyeye ait parklar bu kadar uzun sürede ihale edilip kiraya verilemedi. Sayısının net olarak kaç olduğu bilinmeyen danışmanlar atandı. Milli Emlak müdürlüğünce tahsis edilmiş belediye ye ait bir bina (Yeşilköy Yaşlılar Evi) arsa tahsisi sahibine iade edilerek kiralama yoluna gidildi. Belediye meclisinden bir basın mensubu zorla dışarı çıkarılmak istendi. Şeklinde açıklaması daha doğru olurdu. 26 aylık görev süresinde bir tek projeyi hayata geçirmemiş olmasına rağmen “kararları halkla alıyoruz. Onlara danışmadan hiçbir projeye imza atmam” da demiş. Açıkçası bende merak hangi projenin kararını halkla birlikte aldınız? Hangi projenizi hayta geçirdiniz? 
Sokağa çıktığında yurttaşların memnuniyetini yakından gördüğünü söyleyen Kerimoğlu’nun sanırım belediye personelinin bu ay içinde Ataköy sahilleri ile ilgili cd ve belediyeye ait broşürlerin bulunduğu çantanın dağıtımını yapan görevlilere halkın tepki göstererek, hakarete varan sözler sarf ettiğinden haberi yok. 

OTO PARK FİYASKOSU…
Defalarca Bakırköy belediyesinin iş bilmezliğini yazdım. Hala da işi öğrenememişler. Ne bir proje üretimi ne de yapılan işlerin mevzuata uygunluğu. Belediyenin şirketi BYUAŞ’ın oto park olarak kullandığı Pazar alanı ihale yoluyla üçüncü şahıslara kiralanmış. Cumartesi Pazarı alanını açık oto park olarak kiralayan firmanın 20 bin lira sermaye ile Mart 2016 tarihinde kurulmuş ve hiçbir ticari faaliyette bulunmamış olması ister istemez, bende olduğu gibi Bakırköylülerin kafasında da soru işaretleri oluşturuyor. Bende kafama takılan soruların yanıtını bulmak için şirket yetkililerini arayıp konuyla ilgili kendilerinden bilgi almak istedim. İlginçtir iletişim yalnızca telefon ile mümkün. Ne bir fax ne mail adresi yok. Telefon ise defalarca aramama rağmen cevap vermedi. Gel de burada Çapanoğlu arama. Öyle ya il sınırları içinde açık oto park ruhsatları İBB tarafından veriliyor. Bakırköy belediyesi ruhsat veremeyeceğine göre bu alan hangi statüde çalıştırılacak bende merak etmiyor değilim. Minare kılıf meselesi mi yoksa kaçak bir şekilde hizmete mi açılacak. Öyle ya mühür kimdeyse sultan o dur.

KAVAKLI PARK ESKİ İŞLETMECİLERE VERİLDİ
Aylardır kamuoyunu meşgul eden Ataköy’de bulunan Atilla İlhan (Kavaklı Park) parkı nihayet ihale edilerek kiraya verildi. Yaklaşık 55 bin lira aylık kira karşılığı eski işletmecilere verilen Kavaklı Park gerekli düzenlemeler sonrasında yeniden vatandaşın hizmetine açılacak.

ÖNERİ: Sayın Kerimoğlu, Posta Gazetesi’ne verdiğiniz röportajda, başkanı halk korur demişsiniz. Sizin halktan korkunuz mu var? Çok az sayıda da olsa katıldığınız meclis toplantılarına dahi korumalarla geliyorsunuz? Maazallah çaycınızı döven korumalarınız vatandaşa da şiddet uygulamaya kalkmasın.
Yılmaz Bacacı


YORUMLAR

  • 0 Yorum