Yılmaz Bacacı yazdı: Aylardır atıl durumda bulunan Bakırköy’deki parklar ne olacak?

Bakırköylü Gazeteci Yılmaz Bacacı, yine Bakırköy’de yaşananları kaleme aldı. Yazdığı yazılarla şimşekleri üzerine çeken Yılmaz Bacacı, son makalesinde de; “Aylardır atıl durumda bulunan Bakırköy’deki parkların durumu ne olacak?” diye sordu?

Yılmaz Bacacı yazdı: Aylardır atıl durumda bulunan Bakırköy’deki parklar ne olacak?

Bakırköylü Gazeteci Yılmaz Bacacı, yine Bakırköy’de yaşananları kaleme aldı. Yazdığı yazılarla şimşekleri üzerine çeken Yılmaz Bacacı, son makalesinde de; “Aylardır atıl durumda bulunan Bakırköy’deki parkların durumu ne olacak?” diye sordu?

Yılmaz Bacacı yazdı: Aylardır atıl durumda bulunan Bakırköy’deki parklar ne olacak?
04 Mayıs 2016 - 12:40 - Güncelleme: 18 Mayıs 2016 - 11:55
Reklam

Bakırköylü Gazeteci Yılmaz Bacacı, yine Bakırköy’de yaşananları kaleme aldı. Yazdığı yazılarla şimşekleri üzerine çeken Yılmaz Bacacı, yine Bakırköy’ün sorunlarına değindi. Özellikle vatandaşları da son derece rahatsız eden ilçede atıl durumda bulunan parklara vurgu yapan Yılmaz Bacacı, belediyenin harcamalarından, Başkan Kerimoğlu dönemindeki ilklere ve Yeşilköy Huzurevi ile ilgili konulara kadar birçok soruna değindi.

İşte Yılmaz Bacacı’nın, “Aylardır atıl durumda bulunan Bakırköy’deki parkların durumu ne olacak?” başlıklı yazısı…
PARKLAR İÇİN ÖNERİM VAR
Bakırköy Belediyesi’nde aylardır süre gelen parkların ihale edilemeyişi sorunu halen sürüyor. Halk arasında Kavaklı Park olarak bilinen (Atilla İlhan) Parkı, Ata Park ve Eski Dostlar Parkı. Bu üç park konumları ve fiziki yapıları nedeniyle de Bakırköylülerin nefes alabilecekleri yerlerin başında geliyor. Ancak parkların atıl durumda olması da Bakırköylülerin tepkilerine neden olduğu gibi her geçen gün de Bakırköy Belediyesi belli bir gelirden de mahrum olarak bir anlamda zarar ediyor. Bakırköy Belediyesi’nin proje üretmekte beceriksiz olduğunu, iş bilmezliklerini defalarca yazdım. O nedenle parklarla ilgili neden ihale edilemedi, neden zarar ediliyor gibi konulara pek değinmek istemiyorum. Ancak bir öneride bulunmadan da konuyu kapatmak istemiyorum. Aylardır ihale edemediğiniz parkları hiç Bakırköy Belediyesi Sosyal Tesisleri adı altında halkın hizmetine sunmayı düşündünüz mü? Bence düşünün. Halkın çok daha güvenle gelebileceği, makul fiyatlarla çay, kahve içebileceği, huzur ve güven içinde dinlenebilecekleri yerler haline getirilmesi size de puan kazandırır. Aylardır özellikle Ataköylülerin size karşı duydukları antipatiyi bir anlamda sempatiye dönüştürebilirsiniz. Emin olun bu işten hem Bakırköy Belediyesi hem de Ataköylüler karlı çıkacaklardır.

İBRAHİM KELEŞ; BAKIRKÖY BELEDİYESİ SINIFTA KALMIŞTIR
Bakırköy Belediyesi faaliyetlerini 
1: Çağdaş ve sosyal belediyecilik anlayışı geliştirilmesi için 27.760.000,00 TL 
2: Bakırköy’ün cazibe merkezi haline gelmesine yönelik hizmetler sunulması için 90.953.000,00 TL 
3: Kurumun beşeri ve fiziki kapasitesi geliştirilmesi için 54.499.500,00 TL
4: Çevre korumasında bilinçli ve etkin belediyecilik anlayışı geliştirilmesi için 49.851.096,71 TL ödenekler ayrılarak dört ana başlıkta toplamış. 
Nisan ayı oturumunda gündeme gelen faaliyet raporları üzerine konuşma yapan Ak Parti Meclis Üyesi İbrahim Keleş de, raporu çok iyi incelemiş olmalı ki, önemli noktalara değinmiş. 189 sayfalık faaliyet raporunda 115 sayfanın fotoğraf, Bakırköy tarihçesi, personel tabloları, meclis üyeleri biyografisi ve genel bilgilerle doldurulduğunu, geri kalan 74 sayfalık bölümünde ise kayda değer bir projenin olmadığının altını çizmiş. Keleş, özel kalem müdürlüğünün Kıvırcık Ali anma etkinliği, ramazan etkinlikleri ve felsefe kongresi adı altında üç etkinlik için ayrılan bütçenin de 5.526.297 Lira olmasının düşündürücü olduğunu belirtiyor. İbrahim Keleş konuşmasında 231 saat süreyle verilen hizmet içi eğitimlerde harcanan paranın 813.783 TL saat ücretinin 3.522 liraya denk gelmesinin de başlı başına bir muamma olduğunun altını çiziyor. Bakırköy ilçesinde 15.500 ton asfalt döküm işinin olduğuna da oldukça şaşıran Keleş, yaptığı matematiksel hesaplar sonucunda Bakırköy’de kış aylarında asfalt işleri yapılamadığını da göz önüne alarak, her gün ortalama 9 adet asfalt kamyonunun iş yaparken görüntülenmesi gerektiğini, ancak kendisinin bu kamyonlara hiç rastlamadığını belirtiyor. İbrahim Keleş’in tespitleri ve faaliyet raporunun tümüne baktığımız da Bakırköy Belediyesi’nin başarısız bir yıl geçirdiğini görmemek mümkün değil.

KERİMOĞLU DÖNEMİNDE BAKIRKÖY BELEDİYESİ’NİN İLKLERİ
Kerimoğlu siyasi yaşamı süresinde (kendi ifadesidir) ilk kez seçim kazandı
İlk kez memurlar maaşlarını alamadı
İlk kez 6 aylık başkan yardımcılığı dönemi başladı
İlk kez 6 aylık belediye başkanıyken yılın belediye başkanı seçildi.
İlk kez sadece tabelası değiştirilerek (Özgecan Kadın Danışma Evi) yeni açılış yapıldı 
İlk kez belediyeye ait parklar bu kadar uzun sürede ihale edilip kiraya verilemedi.
İlk kez sayısının net olarak kaç olduğu bilinmeyen danışmanlar atandı.
İlk kez arsası Milli Emlak müdürlüğünce tahsis edilmiş belediye ye ait bir bina (Yeşilköy Yaşlılar Evi) arsa tahsisi sahibine iade edilerek kiralama yoluna gidildi.
İlk kez Bakırköy belediyesi kedi evleri yaptı.
İlk kez belediye meclisinden bir basın mensubu zorla dışarı çıkarılmak istendi.

YEŞİLKÖY HUZUR EVİNDE KİM HAKLI?
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Yeşilköy Huzur Eviyle ilgili Özcan Atamer’e bir röportaj vermişti. Ataköy Gazetesi’nde röportaj kelimesi kelimesine yayınlandı. Açıklamaları ben de okudum. Ancak okuyunca hayretler içinde kalmadım dersem yalan olur. Milli Emlak Müdürlüğünün kamu binası yapılmak üzere Bakırköy Belediyesi’ne tahsis ettiği arsa tahsisini geri iade edip, sonrasında da 29 yıllığına kiralamak akıl karı mıdır? Sorusu ister istemez benim gibi Bakırköylülerin de kafasına takılmıştır.
Kerimoğlu açıklamalarında Yeşilköy Huzur Evinin %65’lik bölümü BAKSEV tarafından 7 milyon Liraya geri kalan %35’lik bölümünde Bakırköy Belediyesi tarafından 26 milyon Liraya yaptırıldığını beyan etmiş. Aradaki uçuk rakamları görünce konuyu insanlara doğru aktarmak adına bende sorunun muhatabı olan dönemin Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’i aradım. Ünal Erzen’le telefonla yaptığımız konuşmada “Evet 26 milyonluk rakam doğrudur. Ancak bu paranın tamamı Huzur Evinin %35’lik bölümü için harcanan para değil. Bu paranın Huzur Evi için harcanan kısmı yaklaşık 2-3 milyon gibi bir bölümüdür. Sözü edilen 26 milyon liralık rakamın geri kalan kısmı da meclis binası, kreşlerin yapımı, nikah salonu, opera binasının bir kısmı, Ataköy’de emekliler için yaptığımız sosyal tesis gibi Bakırköy için gerekli olan sosyal donatı alanları için harcanan paradır.” şeklinde bir açıklaması oldu. 
Bu tür açıklamalarla insanların yanlış bilgilendirildiğini de söyleyen Ünal Erzen’in, “Sanırım Bülent Kerimoğlu konuyla ilgili yanlış bilgilendirilmiş. Beni aramış olsaydı kendisine konuyu detaylı şekilde anlatırdım. Sayın Kılıçdaroğlu ve basın mensuplarıyla birlikte tesisi gezdik. Kendisi de çok beğendi hatta başkan burayı ne zaman açıyorsun şeklinde sorduğunda da ben isterseniz hemen açabilirim. Burada kalmak isteyen çok fazla talep var. Ekonomik anlamda destek verecek olan birçok insan burada kalmak istiyor. Ancak biz öncelikle Kartaltepe’de bulunan huzur evindeki yaşlılarımızı buraya alacağız. İşletme projemiz de hazır. Sorunsuz bir şekilde işletebiliriz. Ancak seçimlere kısa bir süre kaldı yanlış anlaşılmamak saygısızlık yapmamak için açmadık” şeklindeki açıklaması da oldukça dikkat çekiciydi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum