Yılmaz Bacacı’nın bu yazısı da yine çok konuşulacak...

Yılmaz Bacacı yine şimşekleri üzerine çekecek: “Yetkililer meclis üyelerine görev ve yetkilerini hatırlatmalı”

Yılmaz Bacacı’nın bu yazısı da yine çok konuşulacak...

Yılmaz Bacacı yine şimşekleri üzerine çekecek: “Yetkililer meclis üyelerine görev ve yetkilerini hatırlatmalı”

Yılmaz Bacacı’nın bu yazısı da yine çok konuşulacak...
07 Nisan 2016 - 15:43 - Güncelleme: 02 Mayıs 2016 - 14:51
Reklam

Bakırköylü Gazeteci Yılmaz Bacacı’nın, “Yetkililer Meclis Üyelerine görev ve yetkilerini hatırlatmalı” başlıklı yazısı çok konuşulacak.

Gazeteci Yılmaz Bacacı, yine Bakırköy’de yaşananları kaleme aldı. , “Yetkililer Meclis Üyelerine görev ve yetkilerini hatırlatmalı” başlıklı yazısında; belediye meclisinde yaşadığı ve hukuki sürece taşınan tatsız olaya bir kez daha değinen Yılmaz Bacacı, Marmara Forum Alışveriş Merkezi ile ilgili durumu da gündeme getirdi.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun Paskalya kutlamalarındaki kıyafetini de eleştiren Yılmaz Bacacı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bakırköy ziyaretlerindeki tutumunu da manidar bulduğunu yazdı.

İşte Yılmaz Bacacı’nın, “Yetkililer Meclis Üyelerine görev ve yetkilerini hatırlatmalı” başlıklı yazısı…
Yetkililer meclis üyelerine görev ve yetkilerini hatırlatmalı...

Marmara Form AVM 1/5000’lik planlar İBB’de onandı. 1/000’likler Bakırköy Belediyesi’ne geldiğinde de onanacak mı?.. İBB’de oylamaya katılmayan meclis üyeleri Bakırköy’de oylamaya katılacak mı?

Osmaniye Mahallesi 1223 ada 6 sayılı parsel de bulunan 2008 yılında temeli atılan ancak imar planlarına aykırı davranıldığı için geçen dönem belediye başkanı Ateş Ünal Erzen döneminde mühürlenen Marmara Forum, yapı tadil tutanakları ile bitirilmiş ve mahkemeye taşınmış bir konudur. Ancak geçtiğimiz günlerde İBB meclis toplantısında yapılan oylamada oy çokluğu ile kabul edilerek, Marmara Form neredeyse yasal hale getirildi. 1/5000 lik planların Ak Parti oylarıyla onaylanarak yasal sürecin başlamasına sebep olan oylamaya Bakırköy İBB meclis üyelerinin katılmayışı dikkatlerden kaçmadı. 1. İdare Mahkemesinde halen süren bir dava sürecinde böyle bir kararın alınması vatandaşlar arasında Marmara Form AVM’ye yapılan bir kıyak şeklinde sosyal medyada yer aldı. 1/5000 lik planları onanması sonrası Bakırköy Belediye Meclisi’ne gelecek olan 1/1000 lik planların onaması süresinde neler yaşanacağını hep birlikte izleyip göreceğiz. İBB’de yapılan oylamaya katılmayan meclis üyeleri Bakırköy belediye meclisine gelen 1/1000 lik planların oylamasına da katılmayacak mı? Yoksa bir Bakırköylü duyarlılığı ile Ak Partili Meclis üyeleriyle yapacakları görüşmeler sonrasında birlikte hareket edip planların onanmasına karşı mı çıkacaklar. Meclis oturumlarında zaman zaman gündeme getirdiğiniz bir söylem vardı Bakırköy yararına olacak her konuda size destek veririz birlikte hareket ederiz diyen CHP ve Ak Partili Meclis Üyeleri meclis üyeleri gün bu gündür. Marmara Form 1/1000 lik planlarına karşı çıkın, yasal anlamda ne yapılması gerekiyorsa birlikte yapın, bizde destek verip alkışlayalım.

YETKİLERİNİ AŞAN MECLİS ÜYELERİ
Bakırköy Belediyesi CHP’li meclis Üyesi Yahya Göktaş’ın şahsıma ettiği hakaret ve tehdit konusunu yargıya taşıdığım için bu konu hakkında yargıyı etkilememek adına yorum yapmayacağım. Ancak konu hakkında haber ve sosyal medya paylaşımında yazı ve yorumlarıyla bana destek veren arkadaşlarıma da teşekkür etmeden olmaz. 
Yaşanan tatsız olay sonrasında Yahya Göktaş, yeterince hızını alamamış olmalı ki bir sonraki meclis toplantısında yeni bir olaya imza attı. Meclis üyesi görev ve yetkilerini bilmediğinden olsa gerek ki beni meclis toplantısına almak istemedi. Ses tonunu yükselterek meclis güvenlik görevlilerine atın bunu dışarı, meclis toplantısına giremez gibi sözlerle meclis oturumunu izlememi engellemek istedi. Bir anlamda yetkisini aşarak beni meclisten kovmaya çalıştı. Ancak duyarlı meclis üyeleri yaptığının yanlış olduğunu bildikleri için kendisini ikna etmeye çalıştı. Ben meclis salonunda oturumu izlemek için yerimi aldığımda Yahya Göktaş hala dışarı çıkarılmam konusunda ısrarlarını sürdürürken kendisine CHP’li meclis üyelerinden Süleyman Nadir Ataman’dan destek geldi. Güvenlik görevlilerine hitaben meclis üyesinin söylediklerini yapın talimatı veren Ataman’a ATAKÖY GAZETESİ sahibi Özcan Atamer, tepkisini göstererek hangi hakla bir basın mensubunu dışarı çıkarıyorsunuz? Yasal olarak böyle bir hakkınız yok. Varsa beni de dışarı çıkarın şeklinde karşılık vermesi olayların yumuşamasına neden oldu. Meclis Üyesi Yahya Göktaş’ın yarattığı huzursuz ortama sessiz kalan Ak Partili Meclis Üyeleri ve Meclis Başkan Vekili Mahir Çelik’in tavırları da oldukça manidar. Oysa meclisin sorumlusu ve yetkilisi Meclis Başkan Vekilidir. Olası bir olumsuzlukta müdahale etme yetkisini yasalar meclis başkan vekiline vermiştir. Silivri Cezaevi’nde gazeteciler için umut nöbeti tutmaya giden sosyal demokrat bir belediye olan Bakırköy Belediyesi yetkilileri ve İlçe Başkanlığı’nın da konuya sessiz kalması ne CHP’ye ne de Bakırköy Belediyesi’ne yakışmadı. 

KILIÇDAROĞLU’NDAN İLÇEYE VEFASIZLIK
Bir partinin genel başkanı genel olarak il ya da ilçelere yaptığı ziyaretlerde örgütlerini ziyaret ederler. Protokol ilçe olmasına rağmen Bakırköy’de neden böyle değil sorusu ister istemez insanın aklına takılıyor. CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy’de yapılan etkinlik ve toplantıları saymazsak 2014 seçimlerinden bu güne kadar özellikle Bakırköy ziyareti adıyla üç kez Bakırköy’e geldi. Bunlardan birinde otobüsten vatandaşlara el sallayarak “tabir yerindeyse” rüzgar gibi geçti. İkincisinde Tarık Akan’ın okulu Taş Mektep’i ziyaret etti üçüncüsünde ise ilçeye hiç uğramadan Bakırköy Belediye Başkanını ziyaret etti. Birçok ilçe başkanının muzdarip olduğu konulardan biri de Kılıçdaroğlu’na telefonla ilçe başkanlarının ulaşma zorluğu çekmesi, belediye başkanlarının ise tam tersi durumu yaşadığı da oldukça manidar.

BİRAZ EMPATİ BİRAZ SAYGI
Belediye Başkanı Kerimoğlu Bakırköy’de yaşayan gayri müslim vatandaşların paskalya kutlamalarına katıldı. Bakırköy’de bulunan Yeşilköy Ermeni Kiliselerini,  Surp Asdvadzadzin ve Yeşilköy İtalyan Katolik Kilisesi'ni ziyaret ederek vatandaşların paskalya bayramlarını kutladı. Böylesine anlamlı günde yapılması gereken doğru bir davranışı kutlamak gerek. Ancak organik pazara takım elbiseyle, kutlama ziyaretlerine kot pantolonla gitmesi Bakırköylülerin sosyal medya üzerinden kendisini eleştirmesine ve yanlış olduğunu vurgulamasına neden oldu. 

ERKAN KILIÇ’IN YALI MERAKI
Son günlerde kulağıma gelen önemli bilgilerden biri Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, ikinci dönem aday olmayıp, yurtdışında yaşamayı düşündüğünü, hatta yurtdışında sağlık alanında yatırım planları olduğunu duydum. Bunun yanında başkan yardımcısı Erkan Kılıç’ın yalı merakını duydum. Doğal olarak her insan daha iyi şartlarda yaşamak ister Erkan Kılıç’ta daha iyi şartlarda yaşamak için duyduklarıma göre yalı almak hevesine kapılmış. Eh ne diyelim hayırlı olsun.   
Yılmaz Bacacı


YORUMLAR

  • 0 Yorum