Yeşilay Bahçelievler Şube Başkanı Yard. Doç. Dr. Hakan Bahadır'dan çağrı...

Yeşilay Bahçelievler Şube Başkanı Dr.Hakan Bahadır; sigara bağımlıları için 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nün bir dönüm noktası olabileceğini söyledi, önemli açıklamalarda bulundu.

Yeşilay Bahçelievler Şube Başkanı Yard. Doç. Dr. Hakan Bahadır'dan çağrı...

Yeşilay Bahçelievler Şube Başkanı Dr.Hakan Bahadır; sigara bağımlıları için 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nün bir dönüm noktası olabileceğini söyledi, önemli açıklamalarda bulundu.

Yeşilay Bahçelievler Şube Başkanı Yard. Doç. Dr. Hakan Bahadır'dan çağrı...
09 Şubat 2017 - 18:39 - Güncelleme: 10 Şubat 2017 - 20:47
Reklam

Türkiye’de yaklaşık 16 milyon erişkin sigara kullanıyor ve dünyada günde yaklaşık 13 bin kişi sigaraya bağlı bir hastalıktan dolayı hayatını kaybediyor. Sigaranın hem kişiye hem çevresine verdiği zararlara dikkatleri çeken Yeşilay Bahçelievler Şube Başkanı Dr.Hakan Bahadır; sigara bağımlıları için 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nün bir dönüm noktası olabileceğini söyledi. 

Dünya Sağlık Örgütü, dünyada en büyük sağlık sorunun sigara olduğunu açıkladı. İstatistiklere göre sigara içmek dünya çapında bir problem ve tahminen her 3 yetişkinden biri sigara kullanıyor. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla açıklamada bulunan Yeşilay Bahçelievler Şube Başkanı Dr. Hakan Bahadır ;” Sigara kanser, kalp rahatsızlıkları ve KOAH gibi birçok ölümcül hastalıklara yol açıyor. Bedenimize, psikolojimize, sevdiklerimize, ekonomimize zarar veren, ölümcül hastalıklara yol açan sigaraya karşı amansız mücadelemiz ilk günkü gibi devam ediyor. Bu kapsamda Sigarayı Bırak, Hayatı Bırakma ana temasıyla kamu spotlarımız yayınlanmaya başladı. Yanı sıra sigarayı bırakmayı kolaylaştıracak birçok bilgiye kolay ve pratik bir şekilde ulaşılabilmesi için bırakabilirsin.org sitemizi de yayına aldık” dedi. 

Sigaradan kurtulmanın mümkün olduğunu dile getiren Dr. Hakan Bahadır “Sigara size zarar veriyor, sigara sevdiklerinize zarar veriyor. Kurtulmak mümkün… Yeter ki inanın, iradenizi ayağa kaldırın ve elinizdeki sigarayı bırakın. Zorlanırsanız bir uzmandan yardım almaktan çekinmeyin. 9 Şubat sigara bağımlıları için bir dönüm noktası olsun” açıklamalarında bulundu.

YEŞİL DEDEKTÖR TÜM TÜRKİYE’DE AKTİF!
Yeşilay’ın sigara yasaklarına yönelik ihlallerin bildirebilmesini sağlayan Yeşil Dedektör mobil uygulaması, İstanbul ve Ankara’daki pilot çalışmalardan sonra 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ün ortak düzenlediği basın toplantısında tüm illerde aktif hale getirildi. 

Bugüne kadar Yeşil Dedektör’ün yaklaşık 60 bin indirme sayısına ulaştığını belirten Dr.Hakan Bahadır uygulamanın 2008 yılında yürürlüğe giren kapalı mekânlarda tütün mamulleri kullanım yasasına uyulmasını sağlamak, ihlallere karşı toplumda farkındalık oluşturmak, tütün ürünlerini kullanmayan vatandaşların haklarını korumak ve yasal hakları konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla geliştirildiğini söyledi. 

Alanında tek uygulama olan bu çalışmayla tütün ürünleri kullanmayanların hakkının korunması, yasağa uyumun sağlanması, ihlallerin asgariye indirilmesi hedefleniyor. Uygulama Appstore ve Google Play platformlarından ücretsiz olarak indirilebiliyor. Pilot olarak İstanbul ve Ankara’da başlayan Yeşil Dedektör, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde tüm illerde aktif hale getirildi. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum