Yalçın Avcı hükümeti ve belediyeyi uyardı…

CHP’li Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi Yalçın Avcı, ülke gündemine ve yerel siyasete dair değerlendirmelerde ve tavsiyelerde bulundu. Gazete 365’e konuşan Avcı, “Bir an önce yanlışlardan dönülmeli” dedi.

Yalçın Avcı hükümeti ve belediyeyi uyardı…

CHP’li Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi Yalçın Avcı, ülke gündemine ve yerel siyasete dair değerlendirmelerde ve tavsiyelerde bulundu. Gazete 365’e konuşan Avcı, “Bir an önce yanlışlardan dönülmeli” dedi.

Yalçın Avcı hükümeti ve belediyeyi uyardı…
16 Kasım 2017 - 10:31 - Güncelleme: 16 Kasım 2017 - 11:12
Reklam

Bahçelievler Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili meclis üyesi Yalçın Avcı, ülke gündemine ve yerel siyasete dair önemli açıklamalarda bulundu. CHP’li Zafer Kapdan ile birlikte Gazete 365’e gerçekleştirdiği ziyarette konuşan meclis üyesi Yalçın Avcı, ülkenin gidişatının çok kötü olduğunu söyledi. ‘Bir an önce yanlışlardan dönülmeli’ uyarısında buluna Yalçın Avcı, yerel yönetimin ise kutsal bir görev olduğunu kaydetti.

Belediyeye eleştirilerde bulunan ve 360 Milyon TL bütçenin olmasına rağmen yılladır kaldırımların dahi düzeltilemediğinin altını çizen Yalçın Avcı, “Belediyecilik çok farklı bir şey. Çok özel ve kutsal bir şey. Düşünün; bir park yapıp hizmet ettiğinizde o parkta kendi babanız oturuyor. Yolu, kaldırımı yapıyorsunuz, kendi çocuğunuz işe, okula üstü başı, pantolonu tertemiz gidip, geliyor. Yani komşunuza, babanıza, çocuğunuza, kendinize hizmet ediyorsunuz aslında” şeklinde konuştu.

BU ÜLKENİN YÜZDE 60’I ÜZGÜN
Ülkenin gidişatına değinen, iç ve dış politika ile eğitim sistemini eleştiren Yalçın Avcı, “Bir şeyler sürekli değişiyor, hatalar yapılıyor, geri dönüşler oluyor, ‘yanılmışım’, ‘kandırılmışım’ deniyor. Böyle olunca da bakıyorsunuz insanlar rahatsız. Bu ülkenin yüzde 60’ı üzgün. Ülkemi seviyorum, başbakanımı, cumhurbaşkanımı seviyorum ama burada bir gariplik var diyor halk. Türkiye’nin bir an önce bu yanlışlardan kurtulması gerekiyor. Bugüne kadar edindiğimiz tecrübeyle iç ve dış olayları yürütebiliriz. Türkiye Cumhuriyeti’nin güzel bir sicili var. Bunların üzerine çağa ayak uydurarak bir şeyler eklediğinizde her şey güzel gider” diye konuştu.

ORTAK YAŞAM KÜLTÜRÜNÜ YERLEŞTİRMELİSİNİZ
“Kentlerde ortak yaşam gibi bir derdimiz olmalı” diyen Avcu, “Bursa’dan, Ardahan, o, bu il derken 7 bölgeden insanlar buraya geldik. Buraya birlikte yaşamaya geldik. Birbirimizi rahatsız etmeden, birbirimizi anlayarak yaşamaya geldik.  Yerel yönetimlerin bir görevi de; işte bu birlikteliği, barış ve huzur içinde yaşamayı sağlamaktır. Kültürü arttıracak, sıkıntıya mahal vermeyecek politikalar üretilmeli. Bu yapılmazsa sonra gider biri kendi sokağındaki levhayı, kaldırımı söker. Ortak yaşam kültürünü yerleştirmelisiniz. Kaç senedir biz her sene kaldırım ve yol ihaleleri için para harcıyoruz. Belediye olarak 360 Milyon gibi bir bütçemiz var. Bu büyük rakamı doğru şekilde kullanmalıyız. Ama biz halen daha istediğimiz gibi bir kaldırıma bile kavuşamadık. Her yerde kaldırımlar kırık, dökük, çökük. Bunu görmenin yolu çevrede dolaşmaktır. Dolaşmaz, vatandaşla temasa geçmezseniz ilçenizdeki eksiklikleri göremezsiniz. Bir belediye başkanı bu ilçedeki 700 bin kişinin babasıdır. Bu yüzden herkesle ilgilenmeli, huzuru sağlamalıdır” ifadelerini kullandı. >365/Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum