Vatandaşın üst geçitle imtihanı…

Sık sık dile getirdiğimiz yaya üst geçitlerindeki sorunlara, bir de sosyal medyada da gündem olan bu görüntü eklendi.

Vatandaşın üst geçitle imtihanı…

Sık sık dile getirdiğimiz yaya üst geçitlerindeki sorunlara, bir de sosyal medyada da gündem olan bu görüntü eklendi.

Vatandaşın üst geçitle imtihanı…
27 Ekim 2015 - 09:43
Reklam

Araç trafiğinin yanı sıra yaya trafiğinin de bir hayli arttığı İstanbul’da, mevcut ust geçitler artık yoğunluğu kaldıramıyor. Birçok yaya ust geçiti sallanıyor, dökuluyor, yağmurlu gunlerde gölete dönuşuyor.

Gazete365 olarak Bahçelievler ile Bakırköy ve Gungören’i birbirine bağlayan yaya ust geçitlerinin yetersizliği ve bakımsızlığı ile ilgili çok sayıda habere yer vermiştik. Özellikle vurguladığımız; her gun binlerce kişinin geçtiği Şirinevler-Ataköy ile Yenibosna’daki ust geçitlerinde yaşanan sorunların ardından objektifimize bir göruntu daha yansıdı.

Sallanan, bakımsızlığıyla dikkat çeken ve söz verildiği halde yenilenmeyen Şirinevler ust geçidi ile metrobus yolcularının yoğunluğuyla çileye dönuşen Yenibosna ust geçitinin ardından Merter ust geçiti de vatandaşı isyan ettirdi.

Son gunlerde yaşanan yağmurlar nedeniyle suyla dolan ust geçiti kullanan vatandaşlar adeta cambazlık yaptı. Vatandaşlardan bazıları ust geçitin korkularını tutunarak veya tahta parçasına çıkarak geçmeyi başarırken, bazıları ise sudan yurumek zorunda kaldı.

Yaşadıkları çileye isyan eden vatandaşlar, “Bıktık artık bu çileden. Ya yağmur yağar su basar ya da sabahları ve akşamları yoğunluktan geçemeyiz. Bazı ust geçitlerin yoğunluğu tartacak gucu bile kalmadı. Yetkililer bir facia mı bekliyor, ne bekliyorlar daha?" şeklinde tepki gösterdiler.

365/Aykut Kaya
Fotoğraf: Sadullah Dervişoğlu

Üst geçit tehlikeye davetiye çıkartıyor

Bahçelievler'de ust geçitler yayaları taşımıyor