Ülke genelinde yetenek taraması başlatılacak

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 17. Engelliler Şurası’nda, Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yetenek taramasına başlayacağının müjdesi verildi.

Ülke genelinde yetenek taraması başlatılacak

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 17. Engelliler Şurası’nda, Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yetenek taramasına başlayacağının müjdesi verildi.

Ülke genelinde yetenek taraması başlatılacak
17 Şubat 2017 - 16:39 - Güncelleme: 17 Şubat 2017 - 16:43
Reklam

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 17. Engelliler Şurası’nda Paralimpik Yetenekler konusu masaya yatırıldı. Eski Beşiktaşlı milli futbolcu İbrahim Toraman’ın da katıldığı programda engelli yetenekli çocukların keşfedilmesinde öğretmenlere ve antrenörlere büyük görev düştüğü vurgulandı. Doç. Dr. Hacı Ahmet Pekel, sportif başarının uzun soluklu bir çalışma olduğunu belirterek, Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın önümüzdeki yıldan itibaren yetenek taramasına başlayacağını anlattı. Şura sonunda Bağcılar Belediyesi Engelliler Meclisi Başkanlığına Hamza Doğan seçildi. 

Engelliler Sarayı’ndaki panelin açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı artık ilçedeki engellilerin dört duvar arasında yaşamadığını ve sosyal yaşama katıldığını belirtti. Çağırıcı, “Engelli kursiyerlerimiz şimdi spor, eğitim, kültür-sanat ve bilim gibi birçok alanda önemli başarılara imza atıyorlar” dedi. AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise Bağcılar’da artık engellilerin başarı ve yetenekleriyle konuşulduğunu anlattı. Beden eğitimi öğretmenlerine büyük görev düştüğünü kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise “Yetenekli öğrencilerimiz keşfedelim ve spora yönlendirelim” dedi. Eski Beşiktaşlı milli futbolcu İbrahim Toraman ise değişik branşlarda kurs verilen Engelliler Sarayı’ndan çok etkilendiğini söyleyerek, “Böyle bir tesisten etkilenmemek mümkün mü? Engelli kardeşlerimi de yeteneklerinden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

YETENEK TARAMASI BAŞLATILACAK
Engelliler Spor Kulübü Başkanı Fatma Şahin’in moderatörlüğünü yaptığı panelde engelli yeteneklerin bulunup eğitilmesi ile ilgili önemli sunumlarda bulunuldu. Spor branşlarında yetenek tespitlerinde neler yapılması gerektiğini ifade eden Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hacı Ahmet Pekel sportif başarının uzun soluklu bir çalışma gerektirdiğini vurguladı. Pekel, Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın önümüzdeki yıldan itibaren yetenek taramasına başlayacağını anlattı. Olimpiyat Oyunları için yetenekli çocukların bilimsel çalışmalarla seçildiğini de belirten Pekel, şöyle konuştu: “Engelli gençlerin keşfedilmesi için değişik örnekler var. Yıllarca süren makro plan uygulanıyor. Çizelge oluşturuluyor. İyi olanlar seçiliyor. Ve uzun vadede eğitiliyor. Beden eğitimi ile birlikte ahlaki gelişimde bir arada yürütülüyor. Yetenek tespitinde Doğal Seçim ve Bilimsel Seçim kullanılmaktadır.”  Başarılı ülkelerde ilk önce çocuğun zevk alabileceği daha sonra başarılı olabileceği sürecin takip edildiğini de hatırlatan Pekel, “Biz de aksine çocuk branşa başlatılıyor ardından hemen verim elde edilmesi isteniyor. Bu şekilde uzun süreli başarı elde edilemez” dedi. 

2017/02/502108.jpg

ENGELLİ SPORCULAR KENDİSİNİ GİZLİYOR
Milli Sporcu ve Özel Eğitimci Hamza Doğan da kolundaki engele rağmen beden eğitimi derslerine katıldığını ve çok çalıştığını söyledi. Gülle atma branşında milli takımı temsil ettiğini de vurgulayan Doğan, “Yetenekli sporcuların keşfedilmesinde antrenörlere büyük görev düşüyor. Çünkü, okullardaki engelli öğrenciler sınıfta kendilerini gizliyor. Onlara yönelik planlı ve programlı çalışma yapılmalı” diye konuştu. Engelliler Basketbol Takımı Antrenörü Emrah Elvan da engelli basketbol oyununda uygulanan kuralları anlatarak, Bağcılar Belediyesi Engelli Basketbol Takımı olarak Süper Lig’de tanınmış ve güçlü takımlarla mücadele ettiklerini anlattı. Engelli Atletizm Takımı Antrenörü Ömer Cantay da Atletizm branşındaki kuralları anlattı. Şura sonunda Bağcılar Belediyesi Engelliler Meclisi Başkanlığına Hamza Doğan seçildi. 

2017/02/5807451.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum