Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu'nda görev dağılımı yapıldı

Genel Başkanlığı’na Kurucu Başkan Selami Aykut’un seçildiği Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu’nda görev dağılımı yapıldı. Başkan Selami Aykut, yeni döneme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu'nda görev dağılımı yapıldı

Genel Başkanlığı’na Kurucu Başkan Selami Aykut’un seçildiği Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu’nda görev dağılımı yapıldı. Başkan Selami Aykut, yeni döneme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu'nda görev dağılımı yapıldı
05 Aralık 2017 - 11:49 - Güncelleme: 08 Aralık 2017 - 20:11
Reklam

İstanbul’daki muhtarlar derneklerine çatı olmak ve birlikte hareket etmek amacıyla geçtiğimiz aylarda kurulan ve kongresini gerçekleştiren Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu (TÜM-FED), ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi, görev dağılımını yaptı. Özellikle İstanbul’un fethinin yıldönümünde kurulan TÜM-FED, yine anlamlı bir adım atarak, ilk toplantısını Fatih ilçesinde yaptı.

Sultanahmet Haveran Restaurant Cafe’de geçekleştirilen toplantıda önemli açıklamalar yapan Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahalle Muhtarı ve TÜM-FED Genel Başkanı Selami Aykut, muhtarlık kurumunu hak ettiği yere getireceklerinin mesajını verdi. “Muhtar olmayan kişiler, muhtarlık derneklerine çatı STK olamaz” şeklinde sert eleştiri ve göndermelerde bulunan Başkan Selami Aykut, “Muhtarlık kurumuna değer veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve gerekli tüm mercilere gidip, hakkımızı arayacağız, artık her şey değişecek” şeklinde net konuştu.

RABBIM BU YOLDA BİZLERİ MAHCUP ETMESİN
İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği (İMDD) ile çıktıkları yolda önemli bir mesafe kat ettiklerini vurgulayan Başkan Selami Aykut, “Değerli arkadaşlar artık yolumuza Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu çatı kuruluşu ile devam edeceğiz.  İstanbul’da görev yapan muhtarlarımız adına çok ciddi çalışmalar yapacak birikimli, heyecanlı, dinamik, samimi, aşk ve şevkle çalışacak bir kadro ile yola çıkmış bulunuyoruz. Bu yola çıkarken İstanbul’umuzdaki tüm muhtarlarımızın enerji, sinerji ve dualarını kalbimizde ve gönlümüzde hissediyor bu inançla yürüyoruz. Rabbimiz yolumuzu açık eylesin. Bizleri çıktığımız bu yolda sizlere karşı mahcup etmesin” dedi.

2017/12/2017-12-05-11-51-45.jpg

DERNEĞİN KURULUŞ TARİHİNE VURGU YAPTI
Bilesiniz ki, Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet Han 29 Mayıs 1453 tarihinde İstanbul'u Bizans İmparatorluğu’ndan alarak Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti yaptı. Fetih sonrası Fatih Sultan Mehmet Çelebi Hızır Bey'i İstanbul'a ilk belediye başkanı olarak atamıştır. Fetih ile birlikte Doğu Roma İmparatorluğu çöktü. Sultan Mehmet bu günden sonra ‘Fatih’ unvanıyla anılmaya başladı. Aynı duygu ve düşünceler ile bu tarihte 29 Mayıs 2017 itibariyle Tüm İstanbul Muhtar Dernekler Federasyonu kuruldu. İMDD ile vermiş olduğumuz mücadelede artık federasyon ile yolumuza devam edeceğiz. Ve ilk yönetim kurulu toplantısını Fatih ilçemizde yaparak da önemli bir başlangıç yolunda olduğumuzu bilmenizi isterim” ifadelerini kullandı.

BİZ MEŞALEYİ YAKTIK, BEKLEDİK, BEKLEDİK AMA…
Yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarımız ile muhtarlık kurumu için söz verdik ve sözümüzü bu zamana kadar hiç yere düşürmedik, asla da düşürmeyeceğiz. Uzun yıllardan beri muhtarlık kurumu için ciddi mücadele ettik. Sayın Cumhurbaşkanı Başbakan iken 2012 yılında vermiş olduğumuz Onursal Fahri Muhtar Beratı ve dosyalarımızı artık federasyon ve gerekirse konfederasyon adı altında tüm üst düzeydeki makamlara teslim edeceğiz. Biz meşaleyi yaktık, bekledik, bekledik. Artık birlik ve beraberlik için bekleme gücümüz kalmadı. Size bu zamana kadar vermiş olduğumuz fırsat son buldu. Güçlü muhtarlık kurumu için artık el ele Türkiye’de örnek muhtar STK üst çatısı Tüm İstanbul Muhtarlar Federasyonu ile yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu. >365/Haber Merkezi

TÜM-FED'de görev dağılımı şu şekilde gerçekleşti:

2017/12/2017-12-05-11-51-45_1.jpg

2017/12/2017-12-05-11-51-46.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum