TÜM-FED'in Genel Başkanı Selami Aykut oldu

İstanbul’daki tüm muhtarları temsil etmek için yola çıkan TÜM-FED, genel başkanını seçti. Kurucu Başkan Selami Aykut’un göreve seçildiği kongreye; siyaset, bürokrasi ve sivil toplum kuruluşları camiasından yoğun katılım yaşandı.

TÜM-FED'in Genel Başkanı Selami Aykut oldu

İstanbul’daki tüm muhtarları temsil etmek için yola çıkan TÜM-FED, genel başkanını seçti. Kurucu Başkan Selami Aykut’un göreve seçildiği kongreye; siyaset, bürokrasi ve sivil toplum kuruluşları camiasından yoğun katılım yaşandı.

TÜM-FED'in Genel Başkanı Selami Aykut oldu
20 Kasım 2017 - 11:32 - Güncelleme: 24 Kasım 2017 - 16:45
Reklam

İstanbul’daki muhtarlar derneklerine çatı olmak ve birlikte hareket etmek amacıyla geçtiğimiz aylarda kurulan Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu (TÜM-FED), 1. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Yapılan oylamayla kurucu başkanlık görevini yürüten Selami Aykut başkan seçildi.

Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ve tek listeyle gidilen kongreye; Bahçelievler İlçe Kaymakamı İlker Arıkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, CHP TBMM Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, siyasi parti yöneticileri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

2017/11/9403069.jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı başlayan kongrede divan başkanlığını; Bayrampaşa İsmet Paşa Mahalle Muhtarı Semih Celebi, başkan yardımcılığını Ankara Çankaya Muhtarı Hülya Altun, divan üyeliklerini ise; Gaziantep Merkez Muhtarı Cesur Kıvanç, Sakarya Erenler Muhtarlar Dernek Başkanı Şaban Süleyman, Elazığ Muhtarlar Dernek Başkanı Ayhan Atlan, Ankara Haymana Muhtarlar Dernek Başkanı Abdulkadir Beşkaya ve Mardin Federasyon Başkanı İbrahim Biter ile Gap Gazeteciler Birliği İstanbul İl Başkanı Gökhan Bayram yaptı.

2017/11/7482141.jpg

VARGÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ
Gündem maddelerinin yerine getirilmesinin ardından yapılan oylamayla başkan seçilen Selami Aykut, ikinci kez kürsüye gelerek teşekkür konuşması yaptı. Muhtarların temsili noktasında bugüne kadar verdikleri mücadeleyi anlatan TÜM-FED Genel Başkanı Selami Aykut,  “İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği ile yola çıktık ve bugün bir de federasyon kurduk. Arkadaşlarımızla, sizlerle birlikte birçok çalışmaya imza attık. Sayın Cumhurbaşkanımıza henüz Başbakanlığı döneminde fahri muhtarlık beratı verip, projelerimizle ilgili dosyamızı da iletmiştik. Biz herhangi bir siyasi partiyi arkamıza almadan bu federasyon için, muhtarlık makamı için vargücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Hepinize bu göreve beni layık gördüğünüz için, destekleriniz ve katımlarınız için teşekkür ediyorum” dedi.

2017/11/3223624.jpg

15 TEMMUZ’DA BİZ MEYDANLARDAYKEN BİRİLERİ TATİLE GİTTİ
Yenikapı ruhunun dile getirildiği ve 15 Temmuz vurgusunun yapıldığı kongrede diğer muhtar federasyonlarına ve konfederasyonlarına da tepki gösteren Selami Aykut, “Demokratik seçimle göreve gelen muhtarlarımızı temsil eden çatı federasyon başkanı ve üyesi muhtar olan Türkiye’de tek STK’yız. Ankara’da sözde bizi temsil ettiğini ifade eden Türkiye Muhtarlar Konfederasyon Başkanı ve Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı muhtar değil sadece siyasetten bir yerlere gelmeye çalışan ve ülkemizin önemli sıkıntıları döneminde çaktırmadan siyaset yapan Cumhurbaşkanımızın bize vermiş olduğu değere gölge düşürmeye çalışan sözde temsilciler artık ayağını denk alacak. Tüm İstanbul Muhtarlar Federasyonu, bu zamana kadar İMDD ile gündemi takip etti. Federasyonumuz hiç bir konfederasyona bağlı değildir. Doğrudan muhtarları temsil eder. 15 Temmuz hain darbe girişiminde sokağa çıkıp, Taksim Meydanı’nda muhtarlar devletin ve Cumhurbaşkanının yanında olduğunu ortaya koydu. Ne yazık ki birileri de Kıbrıs’a tatile gitti” diye konuştu. >365/Haber Merkezi

2017/11/513264.jpg

YÖNETİM KURULU:
1) Selami Aykut – Bahçelievler (Başkan)
2) Murat Hakverdi – Fatih 
3) Temel Şardan- Kağıthane 
4) Seyit Keleş – Bayrampaşa 
5) Mehmet Ender Anlı - Fatih
6) Muhlis Okkıran - Fatih
7) Recep Sakın - Gaziosmanpaşa
8) Mustafa Pinnazoğlu - Beylikdüzü
9) Şahimerdan Fidaner – Arnavutköy
10) Mustafa Güven- Esenler
11) Erol Koca – Bağcılar
12) Nuray Aydın – Güngören
13) Hakan Delice- Bağcılar
14) Soner Eker – Kartal
15) Mehmet Polat –Fatih
16) Nihat Şahin – Bakırköy
17) Ahmet Güney – Kağıthane
18) Mustafa Budak – Gaziosmanpaşa
19) Mehmet Çoban – Fatih
20) Mustafa Onur- Gaziosmanpaşa
21) Nadiye Polat- Zeytinburnu
22) Nevim Taş – Fatih
23) Halime Totkanlı – Küçükçekmece
24) Sebahattin Kefelioğlu – Güngören
25) Önder Ay-Esenyurt 
26) Zeki Dağ – Kartal
27) Zübeyir Yiğit Alp – Fatih
28) İsmail Korkmaz – Fatih 
29) Hayri Pekçetin – Arnavutköy
30) Ömer Lütfü Gürsoy – Çekmeköy
31) Aslan Kaya – Şişli
32) Hasan Sevim- Beyoğlu
33) Osman Avcılar – Sultangazi
34) Ali Osman Özay – Sultanbeyli
35) Yunus Türk – Bahçelievler
36) Ramadan Bayraktar – Bayrampaşa
37) Yüksel Kılıç – Beylikdüzü
38) Eyüp Memduh Tüzün – Bahçelievler
39) Serdar Uzunoğlu -  Bakırköy 
40) Perihan Mengen – Beylikdüzü
41) Ünal Basın – Gaziosmanpaşa
42) İbrahim Demir – Ümraniye
43) Adem Akgün – Arnavutköy
44) İbrahim Dinç – Başakşehir
45) Çetin Karayılan – Sarıyer
46) Nedim Çakır – Şile
47) Erdoğan Önder – Küçükçekmece
48) Ergün Çoban – Avcılar
49) Rafet Garip – Adalar
50) Mustafa Orhan - Eyüp Sultan
51) Mehmet Hisar – Esenyurt
52) Recep Gülyüz – Esenler
53) Esat İri – Üsküdar
54) Semih Çelebi – Bayrampaşa
55) İbrahim Güney – Güngören
56) Selahattin Ağca – Tuzla
57) Hayrettin Elma – Çatalca
58) Niyazi Altuntaş – Büyükçekmece
59) Yusuf Kıroğlu – Beykoz
60) Serap Çakır Tuncer – KAdıköy
61) Hasgül Bakır - Ataşehir 

2017/11/4211191.jpg


YORUMLAR

  • 0 Yorum