TÜKODER, izinleri iptal edilen memurlara haklarını hatırlattı

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Bağcılar Şube başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Aziz Koçal, izinleri iptal edilen memurlara haklarını hatırlattı.

TÜKODER, izinleri iptal edilen memurlara haklarını hatırlattı

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Bağcılar Şube başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Aziz Koçal, izinleri iptal edilen memurlara haklarını hatırlattı.

TÜKODER, izinleri iptal edilen memurlara haklarını hatırlattı
26 Temmuz 2016 - 12:54 - Güncelleme: 28 Temmuz 2016 - 16:39
Reklam

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Bağcılar Şube başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Aziz Koçal, yapılan darbe girişimi sonrası izinleri iptal edilerek, göreve dönmeleri istenen memurların mağdur olmamaları konusunda yazılı bir açıklama yaptı. 

Aziz Koçal'ın memurlara haklarını hatırlattığı yazılı açıklaması şöyle;
Yapılan darbe girişimi sonrası kamu çalışanlarının izinleri iptal edilerek göreve dönmeleri istenmiştir.
Temmuz ağustos ayları izin ayları olması sebebiyle tüm kamu çalışanları izin programlarını yaparak ya paket tur satın aldılar ya da otel rezervasyonları yaptılar. İzin iptalleri nedeniyle kamu çalışanları, yaptıkları paket tur ve otel rezervasyonlarının iptali konusunda sıkıntılar ve mağduriyetler yaşandığı yönünde şikayetler son günlerde yoğunluk kazanmaktadır. 

PAKET TUR SÖZLEŞMESİ YÖNETMELİĞİNİN İLGİLİ HÜKMÜ
14/01/2015 tarih 29236 sayıl Resmi Gazete de yayımlanan Paket Tur Sözleşmeleri Yönetmeliğinin Sözleşmenin Feshi ile ilgili 16/4 maddesinde  “katılımcının gerekli tüm özeni göstermesine rağmen öngöremediği ve engelleyemediği bir durum veya mücbir sebep nedeniyle paket turun başlamasına otuz günden daha az bir süre kala fesih bildiriminde bulunması halinde, ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ile üçüncü kişilere ödenip belgelendirilebilen ve iadesi mümkün olmayan bedeller hariç olmak üzere, herhangi bir kesinti yapılmaksızın katılımcının ödemiş olduğu bedel kendisine iade edilir.” Hükmü yer almaktadır.

İZİN İPTALİ YAPILAN TÜKETİCİLER NE YAPMALI
Darbe girişimini tüketici öngöremeyeceğinden, yönetmeliğin bu maddesinin hükümleri paket tur firmaları tarafından uygulanmalı. Bu nedenle;
a)    izinleri iptal edilen memurlar, sözleşme imzaladığı paket tur firmalarını arayarak yukarıda bahsettiğimiz yönetmeliğin ilgili maddesini de ilgi göstererek ödedikleri tutarların iadesini talep eden bir yazı ile başvurabilirler. Paket turun başlamasına bir gün dahi kalsa tur firması bahsi geçen yönetmelik hükümleri çerçevesinde geri ödemeyi yapmak zorundadır. 
b)    Geri ödeme yapacak tur firmaları bazı zorunlu kesintileri düştükten sonra kalan kısım için ödeme yapmaktadırlar. Özellikle tüketiciler kesintilerin ne olduğu yönünde detaylı listeyi Ve kesinti ile ilgili belgeleri talep etmeleri gerekmektedir. Bu kesintiler zorunlu vergi, harç ve iadesi mümkün olmayan bedellerdir. Eğer fatura kesilmemiş ise kdv kesintisi yapamazlar. Çünkü fatura hizmet sunulduktan sonra tanzim edilmektedir. Yine tur ile ilgili harç ödenmiş ise yada üçüncü şahıslara bir ödeme yapılmış ise o ödemelerde tüketiciye yapılacak geri ödemelerden kesinti yapılabilir. Örneğin yurt dışı paket turunuz vardır, bu tur için iadesi mümkün olmayan, promosyonlu uçak bileti alınmıştır. Biletin iadesi mümkün olmadığından tüketiciye yapılacak paket tur iadesinden kesilecektir.
c)    Tüketiciler tarafından bir başka yol ise paket tur’u ileriki bir tarihe ertelemektir.

İADE NE ZAMAN YAPILIR
Yukarıda bahsi geçen  yönetmeliğin 15/5 maddesinde ise “……yapılacak bedel iadelerinin, fesih bildiriminin paket tur düzenleyicisi veya aracısına ulaşmasından itibaren 14 gün içerisinde katılımcıya yapılması zorunludur” hükmü gereği , izni iptal edilen memurların yazılı bildirimini takip eden günden başlamak üzere 14 gün içerisinde tur firması iadeyi gerçekleştirmek zorundadır. 

SADECE OTEL KONAKLAMASI SATIN ALAN TÜKETİCİLER
İzni iptal olan Tüketicilere önemli uyarımız, sadece otelde konaklama satın alınmış ise bu paket tur sözleşmesine girmediğinden yukarıda açıkladığımız hükümler bu hizmet için geçerli değildir.
Otel hizmeti için ödeme yapan memurlar, otel veya şirket yönetimini arayarak ödemenin mücbir sebep olması ve izinlerin iptal edilmesi nedeniyle ödemenin iadesini talep edebilirler, yada ileriki bir tarihe erteleyebilirler. Verilmeyen bir hizmetin bedelinin iadesi ticari ahlakın gereğidir. Bu nedenle TÜRSAB yöneticilerine de seslenmek isteriz. İzinleri iptal edilen memurların ödemiş oldukları tatil program ücretlerinin iadesi yönünde üyelerine çağrıda bulunarak tüketicilere kolaylık gösterilmesi doğrultusunda çapa sarf etmeliler. 
Yukarıda saydıklarımız doğrultusunda hareket eden tüketicilere iade yapılmıyor ise ödenen tur firmalarına yada otellere ödenen tutar 2.230 TL kadar ise ikametgahın bulunduğu ilçe hakem heyetlerine, 2.320,00/3.480,00 TL arası ise İl hakem heyetine 3.480,00 TL üzeri Tüketici mahkemelerine başvurmalıdırlar. 
Mağduriyet yaşayan izinleri iptal olan tüketiciler isterler ise Pazar hariç her gün saat 11/17 arası hizmet veren Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) bağcılar Şubesinden bilgi alabilirler. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum