TÜKODER’den tatil paketi satın alacaklara uyarılar…

Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Bağcılar Şube Başkanı Aziz Koçal, tur firmalarıyla anlaşıp tatile çıkacakları uyaran bir metin yayınladı. Madde madde uyarılar yapan Aziz Koçal, önceki yıllarda birçok vatandaşın mağdur olduğunu hatırlattı.

TÜKODER’den tatil paketi satın alacaklara uyarılar…

Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Bağcılar Şube Başkanı Aziz Koçal, tur firmalarıyla anlaşıp tatile çıkacakları uyaran bir metin yayınladı. Madde madde uyarılar yapan Aziz Koçal, önceki yıllarda birçok vatandaşın mağdur olduğunu hatırlattı.

TÜKODER’den tatil paketi satın alacaklara uyarılar…
18 Mayıs 2016 - 10:49 - Güncelleme: 19 Mayıs 2016 - 22:32
Reklam

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkan Yardımcısı ve Bağcılar Şube Başkanı Aziz Koçal, tatil planları yapmaya başlayan vatandaşları uyardı. Madde madde uyarılar yapan Aziz Koçal, önceki yıllarda birçok vatandaşın mağdur olduğunu hatırlattı.

Yaptığı yazılı açıklamayla tur şirketleri tarafından cazip fiyatlar ile sunulan tur paketleriyle tatile çıkmayı planlayanları uyaran Başkan Aziz Koçal, “Paket tur düzenleyicileri ile mutlaka sözleşme imzalayın ve bir suretini alın. Paket tur ile ilgili program ve verilen hizmetleri içeren broşür mutlaka alın ve seyahat sonuna kadar saklayın” şeklinde birçok uyarıda bulundu.

Madde madde birçok uyarının yer aldığı basın açıklamasının tamamı şöyle;
BASIN VE KAMUOYU DİKKATİNE

*Paket tur sözleşmelerinde dikkat edilmesi gerekenler
*Tatiliniz zehir olmaması için haklarını öğrenin
*Paket tur düzenleyicileri ile mutlaka sözleşme imzalayın bir suretini alın
*Paket tur ile ilgili program ve verilen hizmetleri içeren broşür mutlaka alın ve seyahat sonuna kadar saklayın
Yaz sezonunun başlaması ile tatil planları yapılmaya başlandı. Bu nedenle özellikle çalışan bazı vatandaşlarımız, tur şirketleri tarafından cazip fiyatlar ile sunulan tur paketleri ile tatile çıkmayı uygun buluyorlar. 
Bazı paket tur firmaları tarafından tur süresince tüketiciye taahhüt edilen hizmetlerin sunulmaması ya da taahhüt edilen hizmetlerden farklı hizmetler sunulması nedeniyle mağdur olan tüketiciler tarafından her yıl şikâyetler derneklerimize ve Tüketici Hakem Heyetlerine iletilmektedir. 

Paket tur ile tatil planları yapmayı düşünen vatandaşlarımızın dikkat etmeleri gereken önemli hususları Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Bağcılar Şubesi olarak bilgilerine sunuyoruz.
*Vatandaşlarımız Paket Tur sözleşmesini imzalamadan önce paket tur düzenleyicileri yada aracıları tarafından hazırlanmış olan ön bilgilendirme amaçlı imzalayacağınız tur programı ile ilgili mutlaka broşür almalıdır. Bu broşürde, tur ile ilgili detaylar ve tur süresince verilmesi gereken hizmetler mutlaka yazılı olmalıdır. Ve bu broşürü seyahat sonuna yani tur bitimine kadar mutlaka saklanmalıdır. Sizlere taahhüt edilen hizmetler ile tur süresince verilen hizmetler farklı ise hakkınızı aramak için bu broşürler önemlidir.
* Paket tur düzenleyicileri ile imzaladığınız sözleşmenin bir nüshasını mutlaka geri alın. İhtilaf vukuunda bu sözleşme önem arz etmektedir. 
*Paket tur düzenleyicileri ile paket tur sözleşmesinin esaslı unsurlarından birisinin değişmesi ve tur başlamadan önce iptal edilmesi hallerinde; Paket tur düzenleyicileri tarafından size sunulan alternatif bir turu kabul edip etmemekle serbestsiniz. Eğer kabul etmez iseniz sözleşmeden dönme hakkınız mevcuttur. Sözleşmeden dönme bildiriminiz tur düzenleyicilerine ulaştığı andan itibaren Yaptığınız ödemenin tamamını hiçbir kesinti yapmadan tur düzenleyicileri tarafından geri verilmek zorundadır. 
*Sözleşme ifası süresince ortaya çıkan her türlü eksiklik nedeniyle vatandaşlarımızın bedelin indirilmesini talep etme hakları vardır.     
*Paket tur düzenleyicinin, tur başladıktan sonra önemli bir yükümlülüğünü yerine getirmediği veya getiremeyeceği tespit edildiğinde tüketici sözleşmeden dönebilir. Bu durumda paket tur düzenleyicisinin ücret talep etme hakkı sona erer yapılmış olan ödemeler var ise sözleşmeden dönüldüğü tarihten itibaren tüketiciye derhal iade edilmesi zorunludur. Ancak sözleşmeden dönülen tarihe kadar paket tur düzenleyicisi hizmet vermiş ise tüketiciden faydalandığı oranda bir karşılık talep eder. 
*Paket Tur düzenleyicileri sözleşmenin hiç veya gereği gibi ifa  edilmemesi nedeniyle vatandaşın uğrayacağı her türlü zarardan sorumludur. Bu gibi durumlarda tüketici boşa harcanan tatil zamanı içinde uygun bir tazminat talep etme hakkına sahiptir. 
*Vatandaşlarımız paket tur sözleşmesi imzalarken dikkatli olmaları ve yukarıda yazdığımızın dışında kalan hallerde imzalanan sözleşmelerden cayma hakkının bulunmadığını bilmeleri gerekmektedir. Ayrıca mutlaka paket tur ile ilgili broşür almaları tur boyunca verilen hizmetleri karşılaştırmaları broşürde belirtilenin dışında veya eksik bir hizmet var ise gerekli itirazlarını yapmalıdırlar. 
Vatandaşlarımıza uyarımız; tatilinizin zehir olmaması için tur şirketleri hakkında yeterli bilgi ve araştırmayı yapmaları; ayrıca hakları konusunda tüketici derneklerinden gerekli bilgileri öğrenmeleridir. 
Aziz Koçal
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER)
Genel Başkan Yardımcısı ve 
Bağcılar Şube Başkanı


YORUMLAR

  • 0 Yorum