TÜGVA Bağcılar İlçe Temsilciliği hizmete açıldı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bağcılar İlçe Temsilciliği’nin açılışı yoğun katılımla gerçekleşti.  Açılış kurdelesini milletvekilleri ve Bilal Erdoğan ile Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı kesti.

TÜGVA Bağcılar İlçe Temsilciliği hizmete açıldı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bağcılar İlçe Temsilciliği’nin açılışı yoğun katılımla gerçekleşti.  Açılış kurdelesini milletvekilleri ve Bilal Erdoğan ile Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı kesti.

TÜGVA Bağcılar İlçe Temsilciliği hizmete açıldı
15 Nisan 2017 - 17:59 - Güncelleme: 17 Nisan 2017 - 16:32
Reklam

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bağcılar İlçe Temsilciliği’nin açılışı TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ile TÜGVA yöneticilerinin katıldığı törenle yapıldı. 

TÜGVA Bağcılar İlçe Temsilciliği’nin açılış töreni ilk olarak Kur’an tilavetiyle başladı. Ardından bir konuşma yapan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, vakfın, eğitim gören veya çalışan tüm gençliğin inançlı ve şuurlu yetişmesi, yeteneklerine göre faaliyetlerde bulunması, ürettikleri projeleri hayata geçirmesi için imkan sunduğunu ve destek olduğunu söyledi. TÜGVA’nın kısa sürede çok güzel işlere imza attığını da ifade eden Erdoğan, gençler için yeni bir alan açtığını ve yeni fırsatlara imkan sunduğunu vurguladı. Erdoğan, TÜGVA’nın, yurtları, bursları ve kültürel faaliyetleriyle gençliğe yeni bir dinamizm kattığını söyledi. Dünyada hak ile batıl mücadelesinin devam ettiğini hatırlatan Erdoğan, dünyanın, geçen 200 yılda batılılaşma ve modernleşme kisvesi altında batının yükselişini izlediğini kaydetti. Batılın insanlığa huzur getirmediğini de vurgulayan Erdoğan, son 200 yılda dünyada daha çok fakirlik, adaletsizlik ve savaşlar olduğunun altını çizerek, 200 kişinin servetinin dünyanın tüm servetinin yüzde 40’ına ulaştığını söyledi. 21.yüzyılın başında batı hükümranlığının çatırdamaya başladığını kaydeden Erdoğan, gençliğe büyük görev düştüğünü belirtti. Erdoğan, “Ümmetin parçası ve şanlı ecdadın torunları olan bizler bu yeni döneme nasıl gireceğiz? Bu sebeple Türkiye Gençlik Vakfı ve benzer hizmetleri yapan vakıflarımızın çalışmaları çok değerli” dedi.

2017/04/381571.jpg

GENÇLER DARBE ANAYASASIYLA 
YÖNETİLMEYE LAYIK DEĞİL

 AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar ise yeni neslin ihtiyaçları da doğurduğunu belirterek, yeni nesil bir Anayasa hazırladıklarını kaydetti. Sivil, yerli ve milli Anayasa’nın millet için yapıldığını da vurgulayan Yaşar, “Milletimizin hayaliydi. Ne mutlu bize ki bunu görmek bize nasip oldu. Bizden önceki neslinde hayaliydi. Ancak, onlar göremediler. Gençlerimiz darbe anayasasıyla yönetilmeye layık değil” diye konuştu.

MİLLETİMİZ, DARBE GİRİŞİMİNE 
GENÇLİĞİYLE MÜDAHALE ETTİ

Hakkı savunan ve adaletin yanında yer alan bir nesil yetiştirmeyi amaçlayan TÜGVA’nın Bağcılar şubesini açmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, gençlerin geleceğin teminatı olduğunu kaydetti. 21. yüzyılda Avrupa’nın gençliğini kaybettiğini anlatan Çağırıcı, buna karşın Türkiye’nin gençliğine sahip çıkma yolunda önemli adımlar attığını söyledi. Çanakkale Savaşları’nda en ön safta vatanı için çarpışan gençlerin şehit düştüğünü bu yüzden son sınıfların mezun veremediğini de vurgulayan Çağırıcı, sözlerini şöyle tamamladı:  Biz, böyle bir ecdadın torunuyuz. Ancak, ne zaman ki milletimiz vatanına, milletine ve dinine sahip olmak istedi, o vakit önü kesilmek istendi. Cumhuriyeti dualarla açmış ve hedefler koymuş bir milletin ne hale düşürüldüğünü biliyoruz. Milletimiz, 1960 yılındaki darbede kalbiyle, 28 Şubat sürecinde ise diliyle buğz etti. Ancak şükürler olsun ki; 15 Temmuz hain darbe girişimine ise en ön saflarda yer alan gençliğiyle de eliyle müdahale etti. Darbeyi önledi. İnşallah bundan böyle de gençliğiyle övünen bir nesil olacağız.”

2017/04/8894803.jpg

TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet ise TÜGVA olarak gençliğe hizmet etmek için adeta koştuklarını belirtti.  TÜGVA İstanbul Temsilcisi Fatih Coşar da 2013 Kasım ayından bu yana çıktıkları yolda önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı. Coşar, “İstanbul’da 39 ilçemiz, 18 ilçe temsilcilik binamız, Temmuz ayı itibariyle de 32 ilçe temsilcilik binamız ile gençliğe hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.  TÜGVA Bağcılar İlçe Başkanı Fatih Bayraktar da kısa sürede lise, ortaokul, kadın, aile ve çalışan gençlik teşkilatlanmasını hızla tamamladıklarını söyledi. Konuşmaların ardından Başkan Çağırıcı, Bilal Erdoğan’a hat sanatı koleksiyonu hediye etti. Bayraktar ise resim çalışması tablosu hediye etti.

KURDELEYİ BİRLİKTE KESTİLER
Konuşmaların ardından Erdoğan, Yaşar, Başkan Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ile TÜGVA yöneticileri kurdeleyi keserek TÜGVA Bağcılar İlçe Temsilciliği’ni hizmete açtı.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum