Trabzon'un kurtuluşunun 99. yılı Bahçelievler'de coşkuyla kutlandı

Trabzon'un kurtuluşunun 99. yılı bir kez de Bahçelievler Trabzonlular Derneği’nin düzenlediği törenle kutlandı. Farklı siyasi görüşlere sahip Trabzonlu siyasetçi ve ilçe protokolünün de katıldığı programda; Başkan Selami Aykut’a övgüler yağdırıldı.

Trabzon'un kurtuluşunun 99. yılı Bahçelievler'de coşkuyla kutlandı

Trabzon'un kurtuluşunun 99. yılı bir kez de Bahçelievler Trabzonlular Derneği’nin düzenlediği törenle kutlandı. Farklı siyasi görüşlere sahip Trabzonlu siyasetçi ve ilçe protokolünün de katıldığı programda; Başkan Selami Aykut’a övgüler yağdırıldı.

Trabzon'un kurtuluşunun 99. yılı Bahçelievler'de coşkuyla kutlandı
01 Mart 2017 - 14:27 - Güncelleme: 03 Mart 2017 - 15:22
Reklam

Trabzon'un kurtuluşunun 99. Yılı, Trabzon başta olmak üzere ülke genelinde düzenlenen etrkinliklerle kutlandı. Çok sayıda Trabzonlu’nun yaşadığı Bahçelievler’de de, çalışmalarıyla hemşeri derneklerine örnek olan Bahçelievler Trabzonlular Derneği coşkulu bir kutlama programı yaptı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene; ilçe protokolü başta olmak üzere, tüm siyasi parti ve STK’lardan önemli isimler katıldı. Bahçelievler Trabzonlular Derneği Başkanı Selami Aykut ve Gençlik Kolu Başkanı Hakan Aysan, yönetim kurulları ile birlikte gelen misafirlerle tek tek yakından ilgilendi.

SİYASİLER BAŞKAN AYKUT’A ÖVGÜLER YAĞDIRDI
Kemençenin hızıyla gençlerin kendisini horona kaptırmasıyla renklenen programa; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili CHP’li Akif Hamzaçebi, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, AK Parti ilçe Başkanı Av.Zülküf Türkoğlu, siyasi parti ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve dernek başkanlarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

2017/03/1697340.jpg

Programda selamlama konuşması yapan katılımcılar ve özellikle Trabzonlu siyasetçiler, Trabzon’un kurtuluşu ve Trabzon halkının sıcaklığı ile ilgili konuşmalar yaptı. Kürsüye çıkan isimler, yıllardır muhtarlık görevini sürdüren ve birçok STK’larda yer alan, göreve gelir gelmez Trabzonlular Derneği’ni daha da ileri taşımak için birçok etkinliğe imza atan Selami Aykut’a, örnek çalışma ve çabalarından dolayı da teşekkür ettiler.

2017/03/1931866.jpg
 
TRABZON HALKI TOPYEKÜN KAHRAMANLIK GÖSTERDİ
Övgülerden duyduğu mutluluğu dile getiren ve Trabzon’un her karışını o günkü kadar kutsal bildiklerini ifade eden Bahçelievler Trabzonlular Derneği Başkanı Selami Aykut ise, “Bu topraklar için Türk milletinin ve Trabzonlu hemşehrilerimin bağımsız yaşama tutkusu ve varlığını sürdürmek için yaptığı onurlu mücadelenin neticesinde özgürlük denilen nimete kavuşması pek kolay olmamıştır. Balkan Savaşı ve ardından gelen 1.Dünya Savaşı ile bütün dünya üzerimize yüklendi. Trabzon da bu dönemlerde işgal altında kalarak bu acı günleri farklı bir boyutuyla yaşamıştır. Ancak Kurtuluş Savaşı sürecinde Trabzon halkı topyekûn kahramanlık gösterdi. Tarih Trabzon'da adeta yokluğun ve yoksulluğun biçare bıraktığı bir zamanda yapılan bu kutlu mücadelenin parlak bir sayfasına şahit olmuştur. Tarihi kanlarıyla yazan o mukaddes insanların hürriyet şerbetini yudumlaması her şeyin üstündedir” dedi.

2017/03/8665690.jpg

15 TEMMUZ’DA GÜCÜMÜZÜ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİK
Tarihin iyi bilinmesini ve gelecek kuşaklara da aynı şekilde aktarılması gerektiğini de vurgulayan Başkan Aykut, “Tarihi iyi anlamazsak o zor günleri de bilemeyiz. Bugün de bu coğrafyada benzer senaryolar uygulanmaya çalışılıyor. Ancak bu millet bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu senaryolara pabuç bırakmayacaktır. Bunu 15 Temmuz'da Türk milleti bir kez daha göstermiştir. Kurtuluş yolunda canını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onca sıkıntıya göğüs gerip bizlere bugünleri bırakan gazilerimizi, başta fedakar ve cefakar dede ve ninelerimiz olmak üzere tüm ecdadımızı minnetle anarak, bu gece de bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederek, hemşehrilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu. 365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum