TERDEF’liler Polat Renaissance’e sığmadılar

Genel Başkanlığını Rıdvan Budak’ın yürüttüğü Erzincan Tercan Dernekler Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu "Birlik ve Dayanışma Yemeği" Yeşilyurt Polat Renaissance Hotel’de gerçekleşti. Geceye katılım beklenenin de üstünde oldu.

TERDEF’liler Polat Renaissance’e sığmadılar

Genel Başkanlığını Rıdvan Budak’ın yürüttüğü Erzincan Tercan Dernekler Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu "Birlik ve Dayanışma Yemeği" Yeşilyurt Polat Renaissance Hotel’de gerçekleşti. Geceye katılım beklenenin de üstünde oldu.

TERDEF’liler Polat Renaissance’e sığmadılar
20 Mayıs 2016 - 13:13 - Güncelleme: 23 Mayıs 2016 - 14:09
Reklam

Bakırköy Belediye Meclis Üyesi ve Encümen Başkanı olan Terdef Başkan Vekili İsmail Taş’ın büyük çaba harcayarak yakından ilgilendiği organizasyon iş hayatının ve siyaset dünyasının yakından tanıdığı çok sayıda katılımcıyı bir araya getirdi. Gecenin sunuculuğunu yapan İlknur Kaplan, tanıtım konuşmasında federasyonun tüm Erzincan ve Tercanlılar’ın duygu, düşünce ve fikirlerinden yararlanarak gençliğe bir şeyler bırakmayı hedeflediğini belirtti. İş adamı ve siyasetçi Süleyman Güzel’in öncülüğü ile kurulan federasyonun kısa bir zaman içerisinde Türkiye’ye mal olduğunu söyleyen Kaplan, federasyonun misyonu ve vizyonu hakkında davete katılanlara bilgi verdi.

TERDEF’liler Polat Renaissance’e sığmadılar

İNSANLAR ZORUNLU GÖÇ ETMİŞTİR
Federasyon kurulmasında büyük katkısı olan 22. Dönem İstanbul Milletvekili ve DİSK eski Genel Başkanı olan halen Tercan Federasyon Başkanlığı görevini yürüten Rıdvan Budak, Bizler atalarımızın bizlere emanet bıraktığı gelenek ve göreneklere devam edebilmek, birlik ve beraberliğimizi sürdürmek için bir aradayız şeklinde başladığı konuşmasını “ kimse doğup büyüdüğü yeri keyfinden terk etmemiştir. Birçok insan geçimini sağlamak yaşamını idame ettirebilmek için farklı bölgelere göç etmiştir. insanların doğup büyüdüğü topraklarda kalması için, orada doyması gerekir” şeklinde sürdürdüğü konuşmasını “İş adamları ve yöneticilerin yapmak istedikleri, devlet tarafından desteklenmeli Türkiye’nin her yerinin yaşanılır hale getirilmesi lazım. Bir ilçenin yaşanabilirliğini sürdürmesi için, ekonomik faaliyetlerinin ve sanayi yatırımlarının olması gerekiyor. Yoksa kentlerimiz, şehirlerimiz, beldelerimiz, ilçelerimiz küçülür ve yok olur. Bu yüzden Erzincan Tercan’lı iş adamlarımızın, yöneticilerimizin bunları yapmak istediklerini biliyorum ve devlet tarafından desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Öncelikli hedefimiz eğitimdir. Eğitimle ilgili yapılacak her çalışmanın doğru adrese ulaşacağını ve eğitimli iş gücünün sürekliliğini de arttıracağına inanıyorum. Göçün önlenmesi ekonomik faaliyetlerin, iş yerlerinin, fabrikaların ve atölyelerin hayat bulması gerekmektedir.” diyerek sonlandırdı.
KATILIM YOĞUNDU
Gecenin ilerleyen saatlerinde sırasıyla duygu ve düşüncelerini paylaşan konuşmacıların ardından, Tercan Federasyonu’na destek veren katılımcılara plaket verildi. 
Geceye Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Tercan Kaymakamı Osman Güven, Tercan Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz,  Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sadık Ağca, Tercan Milli Eğitim Müdürü Yahya Demir, Erzincan Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, AYADER Başkanı Gürsel Sarımaden, ERSİAD Başkan Vekili Niyazi Sarımaden, ERGAB Başkanı Sedat Sevim, İliç Dernekler Federasyonu Başkanı Cahit Tatar, eski Bakan Mustafa Kul, CHP Kağıthane ilçe Başkanı Mehmet Ali Yüksel, Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger,  Mhp Güngören İlçe Başkanı Fuat Gül, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, CHP’li ve MHP’li Milletvekilleri, dernek genel sekreteri Atilla Kıralı, başkan yardımcıları Nail Genç, Kenan Yılmaz, Rıza Yıldırım, Mehmet Gülnihar, Kemalattin Cansız ile birlikte yönetim kurulu üyeleri de davete katılanlar arasındaydı.

TERDEF’liler Polat Renaissance’e sığmadılar
KAPANIŞ KONUŞMASI İSMAİL TAŞ'DAN
Gecenin sonunda kapanış konuşmasını yapan organizasyonun mimarı Terdef Başkan Vekili İsmail Taş, “İşi, aşı ve ekmeği yerine gönderebilirsek, ulusun her yerini vatan yapabilir, sahip çıkarsak, ulusal birliğimizi, bütünlüğümüzü, toprağımızı ve ülkenin toplumsal barışını koruruz. İnsani krizlerin günümüz coğrafyasında milyonlarca insanın hayatını etkilediğini üzülerek görüyoruz. Çabalarımızın tümü insanlık yararınadır. Tek amacımız ortak sorumluluğumuzdur” diyerek, geceye katılanlara teşekkür etti. İsmail Taş’ın yakın arkadaşı olan halk müziği sanatçısı Hüseyin Turan’ın gecede konuklara sunduğu bir birinden güzel eserler davetlilerin beğenisini kazandı. Yılmaz BACACI
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum