CHP’li meclis üyeleri depremi meclise taşıdı

Son yaşanan Van depremi nedeni ile olası İstanbul depremi CHP’liler tarafından bir kez daha İl Genel Meclisi gündemine getirildi.

CHP’li meclis üyeleri depremi meclise taşıdı

Son yaşanan Van depremi nedeni ile olası İstanbul depremi CHP’liler tarafından bir kez daha İl Genel Meclisi gündemine getirildi.

CHP’li meclis üyeleri depremi meclise taşıdı
17 Kasım 2011 - 11:38
Reklam

İstanbul İl Genel Meclisinin 2011 yılı Kasım ayı oturumları devam ediyor. CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri olası İstanbul depremi için verdikleri önerge ve gerçekleştirdikleri konuşmalar ile beklenen deprem ile ilgili ne tür çalışmaların yapıldığını ve alınan önlemlerin neler olduğu dile getirilmişti. Son yaşanan Van depremi nedeni ile olası İstanbul depremi CHP’liler tarafından bir kez daha İl Genel Meclisi gündemine getirildi.

Hazırladığı yazılı önerge için CHP İl Genel Meclis Üyesi Süleyman Kartal şunları söyledi: “Yaşanan Van depremi, beklenen İstanbul depremi için ele alınması gereken önlemlerin acili yetini bir kez daha gözler önüne serdi. Deprem uzmanları İstanbul depremini bekliyor; Bizler İl Genel Meclis Üyeleri olarak ana görevimiz olan “Okullarımız, hastanelerimiz, yurtlarımız ve kamu kuruluşu binalarımızın depreme ne kadar hazır” sorularını bir kez daha sormak zorundayız. İl Genel Meclisi olarak sorumluluk bizlerde. Çocuklarımızı, öğrencilerimizi düşünüyoruz uykularımız kaçıyor, sorumluluğumuz var, kaygılıyız.”

İl Özel İdare bütçesinin çok büyük bir bölümünü okullarımız, hastanelerimiz, yurtlarımız ve kamu kuruluşu binalarımızın güçlendirilmesi için ayırmalıyız, diyen Süleyman Kartal “İl Özel İdaresi yeni bir bütçe yılına giriyor. 2012 yılı bütçemizin yatırımlarını bu yıl çok daha fazlasını dkullarımız, hastanelerimiz, yurtlarımız ve kamu kuruluşu binalarımızın güçlendirilmesi için ayırmalıyız. Acilen risk taşıyan okullar, hastaneler ve kamu binaları belirlensin, önlemler alınsın ve boşaltılsın. Rant uğruna çocuklarımızın ve insanlarımızın hayatları solmasın, enkaz altlarında kalmasın”

Deprem sonrası toplanma meydanları yok, çarpık yapılaşma çok. Çadır yetersiz ve çadır alanları yok, diyen Süleyman Kartal, “Plan tadilleri kent yoğunluğunu arttırıyor, en kötüsü de trafik. Gelin hep beraber aç gözlü müteahhitler, iş birlikçi bürokratlar ve ahlaksız siyasetten halkımızı kurtaralım”

CHP İl Genel Meclis Üyeleri Süleyman Kartal, Ali Cemel Kimverdi, Göksel Sunter, Refik Akova, Tahir Çelik, Ömer Erol Çakır, Erhan Bozan, Cengiz Aydın, Aynur Erbaş ve Yetkin İnan imzaları ile verilen “İlimizdeki Kamu binalarının deprem riski hakkında” konulu yazılı önergeleri oy birliği ile ilgili birim ve komisyonlara havale edildi.

Önergede şunlara değinildi;

Olası İstanbul depreminde insan kaybının önlenmesi adına ne gibi önlemler alınmaktadır. Halen güçlendirilmemiş tehlike arz eden kamu binaları, okul ve hastanelerin var mı?

“Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Mustafa ERDİK yaptığı açıklamasında binlerce kamu binasının çok ciddi tehlike arz ettiğini belirtmiştir. Van depreminde yıkılan kamu binaları ve okulların durumu İstanbul da olası beklenen depremde bizlerin sorumluluğunu daha da arttırmaktadır.

Bu kapsamda; Halen güçlendirilmemiş tehlike arz eden kamu binaları, okul ve hastanelerin açıklanması ve olası bir depremde insan kaybının önlenmesi adına ne gibi önlemler alınmaktadır.