Sarp: "Terim Galatasaray'ın Kocaman Fenerbahçe'nin başına geçer"

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşide konuşan Galatasaray’ın eski futbolcusu Mustafa Sarp, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 

Sarp: "Terim Galatasaray'ın Kocaman Fenerbahçe'nin başına geçer"

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşide konuşan Galatasaray’ın eski futbolcusu Mustafa Sarp, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 

Sarp: "Terim Galatasaray'ın Kocaman Fenerbahçe'nin başına geçer"
18 Mart 2017 - 18:37 - Güncelleme: 18 Mart 2017 - 18:40
Reklam

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Spor Söyleşisi’ne katılan Galatasaray’ın eski futbolcusu Mustafa Sarp, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek yönetiminin değişeceğini savundu. Naci Ekşi Anadolu Lisesi’nde, Yasin Dallı’nın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide; yeni yönetimin iş başına geçeceğini ifade eden Sarp, “Yeni yönetimin gelmesiyle birlikte takımın başına Fatih Terim geçer” dedi. Fenerbahçe’nin Hollandalı hocası Dick Advocaat’ın FB’nin büyüklüğünü tanıyacak isim olmadığını da söyleyen Sarp, Konyaspor’un Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın da yeni sezonda Fenerbahçe’yi çalıştıracağını savundu.

2017/03/95640.jpg

Beşiktaş’ın yaptığı en büyük transferin Teknik Direktör Şenol Güneş olduğunu kaydeden Sarp, Avrupa arenasında da mücadele veren takıma herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi. Beşiktaş’ın, Süper Lig ile Avrupa kupasını birlikte götürdüğünü hatırlatan Sarp, bu durumda Medipol Başakşehir’in favori olacağını söyledi. Sarp, “Eğer Beşiktaş, Avrupa’da devam ederse lige konsantre olmakta zorlanacak. Bu da Medipol Başakşehir’in lehine bir durum olacaktır. Eğer Avrupa’da yoluna devam etmez ise mutlak favorim Beşiktaş” dedi.

ADVOCAAT FB’NİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ TANIYACAK İSİM DEĞİL
Fenerbahçe’de yaşanan sorunlara da dikkat çeken Sarp, büyük takımın parçası olmanın zorluğuna dikkat çekti. Fenerbahçe’nin en büyük hatayı Portekizli teknik adam Vitor Pereira ile yoluna devam etmesi olduğunun altını çizen Sarp, şöyle konuştu: “Bu, Aziz Yıldırım ile yönetim kurulunun kararıydı. Bu karar nasıl çıktı bilmiyorum. Ancak, bir türlü isteneni veremedi.’’ Yıldırım’ın, ‘Pereria sonrasında, mali sıkıntılar var. Yerine getirilecek teknik adama yüklü para vereceğimize, takımı tanıyan, camiayı bilen birisiyle devam edelim, yapacağı hatalara biz yardımcı olalım’ diye açıklama yaptığını da anlatan Sarp, “Fakat, onun yerine Dick Advocaat’ı getirdi. Kariyerli bir teknik adam. Ancak, bu değişiklik niçin sezon başında yapılmadı. Yine de Advocaat’ı da suçlamamak lazım. Çünkü bir enkazın başına geldi. Takımın her şeyini bilmiyor. Bazı şeyleri oturtmak için bir süre gerekiyor. Kamuoyu ve taraftar baskısını unutmamak lazım. Tesis ve altyapı maalesef dikkate alınmıyor. Advocaat bunun sıkıntısını yaşıyor. Ciddi kariyerli bir teknik adam ancak Fenerbahçe’nin büyüklüğünü tanıyacak bir isim değil.”

DEDİKODULAR KONYASPOR’U OLUMSUZ ETKİLİYOR
Son günlerde kamuoyunda ve basında Fenerbahçe’nin Aykut Kocaman ile anlaştığı yolunda söylentiler çıktığını da belirten Sarp, bu durumdan Konyaspor’un olumsuz etkilendiğini anlattı. Sarp, “Ülkemizde sistemsizlik yüzünden sıkıntılar yaşanıyor. Konyaspor da takım, ciddi psikolojik baskı altında bulunuyor. Dedikodular sonrası takım ciddi düşüş yaşıyor. Kamuoyuna yansıyan haberler ve duyumlarıma göre Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’nin yeni hocası olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu. 

Bir soru üzerine Galatasaray’da Dursun Özbek yönetiminin kulübün vizyonunda olmadığını da savunan Sarp, “Bu yönetim değişir ve yeni sezonda yeni yönetimle birlikte Fatih Terim Galatasaray’ın başına geçer” şeklinde konuştu. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum