Sanat filmleri Mart ayında da Cinemaximum'da…

Cinemaximum CKM Budak, Kanyon ve Nişantaşı City’s her hafta bağımsız ve sanat filmi severleri ağırlıyor.

Sanat filmleri Mart ayında da Cinemaximum'da…

Cinemaximum CKM Budak, Kanyon ve Nişantaşı City’s her hafta bağımsız ve sanat filmi severleri ağırlıyor.

Sanat filmleri Mart ayında da Cinemaximum'da…
08 Mart 2017 - 12:03 - Güncelleme: 08 Mart 2017 - 12:08
Reklam

CGV Arthouse projesini sahiplenen Mars Cinema Group, Mart ayı film takvimini açıkladı. Cinemaximum CKM Budak, Kanyon ve Nişantaşı City’s’de bulunan salonlarda Mart ayında gösterime girecek filmler Yağmurda Yıkansam, Sonsuzluk (Eternity) ve Kartal Avcısı Kız (Eagle Huntress) oldu. Filmler ilgili salonlarda gün boyu gösterilecek. 

Türk sinemasına katkıda bulunmak amacıyla CGV Arthouse projesini sahiplenen Mars Cinema Group, Mart ayında Cinemaximum salonlarında gösterilecek filmleri açıkladı. 03 Mart’ta Yağmurlarda Yıkansam, 10 Mart’ta Sonsuzluk (Eternity) ve 24 Mart’ta Kartal Avcısı Kız ( Eagle Huntress) filmleri CGV Arthouse salonlarında sanatseverleri ağırlayacak. Gösterimler Cinemaximum CKM Budak salon 1, Kanyon salon 2 ve Nişantaşı City’s salon 1’de gerçekleşecek. 

Tüm lokasyonlarda 10 TL olan filmlerde öğrenci katılımını arttırmak ve bütün Türk filmlerinin seyircisiyle buluşmasını sağlamak amaçlanıyor. Mars Cinema Group, CGV Arthouse ile Türk sinema sektörüne, ilk filmini çeken yönetmenlere, bağımsız film konusunda kariyerini sürdürmek isteyen yönetmenlere, senaristlere, sanat filmleri oyuncularına, bu sektörde kariyer yapmayı düşünen gençlere daha geniş bir platform sunuyor.

2017/03/8179505.jpg

ETERNİTE / SONSUZLUK
Üç nesil, üç kadın ve bir asra yayılan tek bir hikâye. Venedik Film Festivali Altın Aslan ve Cannes Film Festivali Altın Kamera Ödülü sahibi Tran Anh Hung’dan bir ailenin kadınlarının koca bir çağa yayılan destansı öyküsü.

2017/03/9942392.jpg
 
THE EAGLE HUNTRESS / KARTAL AVCISI KIZ

Küçük bir kızın dünyanın ilk kadın kartal avcısı olmak için verdiği olağanüstü mücadele.
Hollywood tarafından animasyon filmi yapılacak olan bu muhteşem belgesel, ailesinde nesiller boyunca babadan oğula geçmiş kartal avcılığı geleneğinin ilk kadın temsilcisi olma mücadelesi veren 13 yaşındaki göçebe Kazak kızı Ayçolpan’ın tüm imkânsızlıklara rağmen azim ve umut dolu hikâyesini anlatıyor.

2017/03/2183789.jpg
 
YAĞMURLARDA YIKANSAM
“Yağmurlarda Yıkansam” filmi bir kadın cinayetinde geride kalıp o acıyı yüklenenin gözünden bakıyor hayata. Annesi, babası tarafından öldürülen Gamze’nin hikâyesi, alışılageldiği gibi cinayetle biten bir hayatı değil; cinayetle başlayan yeni bir hayatı anlatıyor.
Kadın cinayetlerinin tek mağdurunun yalnızca öldürülen kadınlar olmadığı, Gamze’nin, yani yine bir kadının hikâyesi üzerinden anlatılıyor. Hikâyede 15 yaşındaki Gamze’nin öfkesi, yalnızlığı çaresizliği ve özlemleri hiç bakılmayan bir bakış açısıyla izleyici ile buluşuyor...

3 MART - YAĞMURLARDA YIKANSAM
10 MART - ETERNITY / SONSUZLUK
24 MART - EAGLE HUNTRESS / KARTAL AVCISI KIZ 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum