SABA ilk kongresini yaptı, yönetimini belirledi

Yakın zamanda kurulan Sağlıklı Bahçelievler Derneği’nin ilk kongresinde mevcut Başkan Metin Gökduman başkanlık görevine getirildi. Kısa sürede dikkatleri üzerine çeken derneğin onur kurulunda ise milletvekilleri ile Bahçelievler ilçe protokolünden önemli isimler dikkat çekti.

SABA ilk kongresini yaptı, yönetimini belirledi

Yakın zamanda kurulan Sağlıklı Bahçelievler Derneği’nin ilk kongresinde mevcut Başkan Metin Gökduman başkanlık görevine getirildi. Kısa sürede dikkatleri üzerine çeken derneğin onur kurulunda ise milletvekilleri ile Bahçelievler ilçe protokolünden önemli isimler dikkat çekti.

SABA ilk kongresini yaptı, yönetimini belirledi
14 Ekim 2017 - 16:06 - Güncelleme: 22 Ekim 2017 - 17:32
Reklam

Bahçelievler’de kısa bir süre önce kurulan Sağlıklı Bahçelievler Derneği (SABA) ilk olağan genel kurul toplantısını yaptı. Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen, sunumunu Şebnem Doğrugiden’in yaptığı genel kurulda divan başkanlığına Yusuf Yıldırım seçilirken, başkan yardımcılığına Zeliha Altuğ, katip üyeliklere ise Ramazan Demir ve Mehmet Ayata getirildi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından derneğin kısa sürede yaptığı faaliyetlerin sunumunu gerçekleştirmek üzere kürsüye gelen Başkan Metin Gökduman, kısa sürede dernek olarak yapılan çalışmaları anlattı, Bahçelievler halkından destek istedi. Mevcut başkanın tek aday olduğu kongrede; açık oylama sonucunda yapılan seçim ile Metin Gökduman ve yönetim kurulu göreve getirildi. 

Onur Kurulu’nda; Mehmet Muş ve Halis Dalkılıç gibi milletvekilleri ile Bahçelievler ilçe protokolünden önemli isimlerin yer aldığı yönetimin başkanlığına seçilen Metin Gökduman, yaptığı teşekkür konuşmasında; herkese şükranlarını sundu.

2017/10/6481223.jpg

İLÇEMİZİN SAĞLIĞI ADINA SABA’YI KURDUK
Uzunca bir konuşma yapan ve derneğin kuruluş amacını anlatan SABA Başkanı Metin Gökduman, “Hepimiz zaman zaman ‘sağlık olsun’ diye bağlarız sözümüzü. Ne güzel bir ifadedir sağlık olsun. Öyle ya her işin başı sağlık değil midir? Cihana hükmeden Padişahlarımızdan Kanuni Sultan Süleyman bir beyitinde; ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ sözüyle bunu ne güzel ifade ediyor. Her işin başı sağlık olunca bizler de halkımızın sağlığı, sağlık çalışanlarının verimliliği, içinde yaşadığımız cemiyetin huzur ve refahı için faydalı işler yapmak maksadıyla SABA’yı kurduk. İstedik ki güzel ilçemiz Bahçelievler’de sağlık adına da örnek işlere imza atalım” şeklinde konuştu.

2017/10/25924.jpg

KISA SÜREDE ÇOK YOL KAT ETTİK
Henüz yeni bir dernek olduklarını vurgulayan Başkan Metin Gökduman, “Çok kısa bir süre önce kurulmuş olmamıza rağmen geleceğimiz adına sağlam adımlar atarak yola çıktık, yaptığımız toplantılarda halkımızın ruh ve beden sağlığı için neler yapabileceğimizi konuştuk. İlçemizde faaliyet gösteren sağlık müessesleri ile işbirliği yaparak, insan merkezli hizmetlerin verimliliğini arttırmayı, gerek çalışanların gerekse velinimetimiz olan halkımızın daha fazla memnuniyeti için gayret sarf etmeyi en birinci hedef olarak belirledik” diye konuştu.

2017/10/686404.jpg

ENGELLİLER, YAŞLILAR, ÇOCUKLAR, SOKAK HAYVANLARI…
Bahçelievler’de yaşanan her olayı ve yaşayan her canlıyı önemsediklerini ifade eden Başkan Gökduman, “Hepimiz etrafımızda cereyan eden hadiselerden bir insan, bir ferd, bir vatandaş olarak bizim de mesuliyetimiz olduğu şuuruyla hareket etmeye mecburuz. Engellilere, yaşlılara ve özellikle madde bağımlılarına yönelik yapacağımız çalışmaların temellerini attık, yol haritamızı çizdik. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği yaparak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sağılık hususunda bilgi ve farkındalık kazandırmak için çeşitli etkinlikler yapmaya karar verdik. Sokak hayvanlarını da unutmadık. Onlar için de ne yapabiliriz diye kafa yorduk, fikir alışverişinde bulunduk” ifadelerini kullandı.

2017/10/1146226.jpg

GELİN BİR OLUP, BAHÇELİEVLER İÇİN ÇALIŞALIM
Kendisini göreve seçen ce destek olan herkese teşekkür eden, Bahçelievlerliler’i Bahçelievler için birlikte çalışmaya davet eden Gökduman, konuşmasını şöyle tamamladı: “Sağlıklı Bahçelievler Derneğimiz kurulduğundan bugüne kadar geçen kısa sürede fikrî temellerini attığı çalışmalarını hayata geçirmek için yoluna hız kesmeden devam edecektir. Doktordan hemşireye, eczacıdan sağlık memuruna kadar sektörün bütün çalışanlarını ve tabiî ki hizmet verdiğimiz her insanı kucaklayan bir dernek olmayı hedefledik. Bahçelievler’imizin diğer birçok konuda olduğu gibi sağlıkta da emsal teşkil eden ilçe olması için gelin hep beraber çalışalım, SABA’mıza destek verelim.” >365/Haber Merkezi

Tek liste olarak yapılan seçim sonrası yeni yönetim, disiplin, denetim ve onur kurulu şu isimlerden oluştu…

YÖNETİM KURULU
1) Metin Gökduman ( Başkan)
2) Adnan Develioğlu
3) Aydın Çengel 
4) Ayfer Duran 
5) Ayşe Çetinkaya Çenet 
6) Berat Eresin 
7) Büşra Cersel
8) Çetin Öğütçüoğlu
9) Eser Kaysın 
10) Güllü Gündoğdu 
11) Hasan Belli 
12) Mehmet Akif Uygur
13) Mustafa Fikretler
14) Necdet Lafçı
15) Nurcan Saktan
16) Gürsel Sıltağ
17) Özlem Oflazer
18) Şebnem Doğrugiden
19) Tibet Beyhan
20) Türkan Kılıçoğlu
21) Yücel Yıldızhan
22) Zeynep Sağlam

ONUR KURULU
1) Halis Dalkılıç
2) Mehmet Muş
3) İlker Arıkan
4) Osman Develioğlu
5) Ömer Faruk Öz
6) Zülküf Türkoğlu
7) Emin Çıkrıkçı
8) Yusuf Yıldırım
9) Durali Baki
10) Murat Çağlar
11) Nur Eresin
12) Ruşen Uysal
13) Gazi Akmercan

DİSİPLİN KURULU
1) Baki Aktaş
2) Berat Bekir Yalın Eker
3) Çetin Bayram Yıldız
4) Ecem Altuğ
5) Ömer Pişirici
6) Halis Narin
7) Hasan Çabukol
8) Sami Akan

DENETLEME KURULU
1) Arzu Altuğ
2) Ayçin Çelik
3) Fuat Çağlayan
4) Hasan Gökceoğlu
5) Kemal Koca
6) Mehmet Hazıroğlu
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum