Referandumda vatandaşlar neden 'Evet' veya 'Hayır' demeli?..

Referandum sürecine girilmesiyle Gazete365'in yayın bölgesinde bulunan siyasi parti temsilcileri vatandaşların neden ‘Evet’ veya neden ‘Hayır’ demeleri gerektiğini anlattı...

Referandumda vatandaşlar neden 'Evet' veya 'Hayır' demeli?..

Referandum sürecine girilmesiyle Gazete365'in yayın bölgesinde bulunan siyasi parti temsilcileri vatandaşların neden ‘Evet’ veya neden ‘Hayır’ demeleri gerektiğini anlattı...

Referandumda vatandaşlar neden 'Evet' veya 'Hayır' demeli?..
14 Şubat 2017 - 13:03 - Güncelleme: 14 Şubat 2017 - 16:50
Reklam

Cumhurbaşkanlığı sistemini içeren Anayasa değişikliği paketi önce meclisten, sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından geçti. Söz şimdi milletin. Türkiye Nisan’da sandığa gidecek. Gazete365 sürecin anbean takipçisi olacak…
 
Referandum sürecine girilmesiyle siyasi partiler de vatandaşlara neden ‘Evet’ veya neden ‘Hayır’ demeleri gerektiğini anlatmak için hummalı bir çalışmaya girişti. Siyasi partiler sokaklara indi, ‘Evet’ ve ‘Hayır’ kampanyaları başlatıldı. 

Gazete365’in bölgesi; Bahçelievler, Bağcılar, Bakırköy ve Güngören’deki siyasi partilerin ilçe başkanları da Nisan’da yapılacak referandum öncesi düşüncelerini Gazete365’e açıkladı. Siyasetçiler, yaptıkları açıklamalarla özetle neden ‘Evet’ veya neden ‘Hayır’ oyu kullanılması gerektiğini söyledi.

2017/02/7291330.jpg

İşte AK Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi ve Vatan Partisi ilçe başkanlarının referandum öncesi açıklamaları…

AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Zülküf Türkoğlu:
Daha güçlü, daha büyük bir Türkiye için, milletin refahı ve huzuru için, milletin iradesinin devlet yönetiminde daha etkili ve güçlü olması için, demokrasi ve Cumhuriyet için, ülkemize her alanda daha iyi hizmetler yapabilmek için, devlet görevlileri üzerindeki baskıların kalkmasın için, bürokratların siyasetten uzaklaşması için Evet demeliyiz. Çocuklarımızın geleceği için, devletimizin bekası için, koalisyonlara son vermek için, istikrarın sürekli olması için ve yeni Türkiye için EVET demeliyiz.

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan:
Anayasa devletin şeklini belirleyen, yasama, yürütme ve yargı güçlerinin nasıl kullanılacağını gösteren, yurttaşlarımızın hak ve özgürlüklerini güvence altına alan toplumsal bir sözleşmedir. Anayasa belli bir kişiyi veya zümreyi değil ülkemizde yaşayan tüm bireyleri güvence altına almalıdır. Ekonominin çöküşe geçtiği, işsizliğin arttığı, terörün yürek sızlattığı günlerde en önemli ihtiyacımız birlik ve beraberliktir. Bunun da tek yolu Cumhuriyet’imizin temel değerlerine sahip çıkmaktır. Halkımıza dayatılan bu anayasa değişikliği paketi, toplumda kutuplaşma yaratarak rejimi değiştirme ve ülkeyi bölme adımıdır. Özgür, çağdaş ve demokratik bir Türkiye için tek adam rejimine HAYIR! 

Saadet Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Abdullah Akçay:
Saadet Partimiz prensip olarak Başkanlığa karşı değildir. Fakat biz kontrol edilemez bir Başkanlığa karşıyız. Diğer çekincelerimiz kuvvetler ayrılığının olmayışı, güçlü bir Meclisin olmayışı, seçim barajının devam etmesi, bakanlara gensorunun kaldırılması, Cumhurbaşkanı’nın partili olması, Cumhurbaşkanı’na meclisin fesih yetkisinin verilmesidir. Bunlar bizzat Genel Başkanımız tarafından Cumhurbaşkanımıza ve birer mektup ile de parti başkanlarına iletilmiş bu şekilde halk oylamasına sunulduğunda Evet diyemeyeceğimizi dolayısıyla HAYIR oyu vereceğimiz kamuoyuna bildirilmiştir. 

Vatan Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Yıldız Kazancı:
Bütün yurttaşlarımıza sesleniyoruz! Teröre karşı Vatan savaşında birleştik. Şimdi ise Cumhurbaşkanlığı sistemi bizi bölüyor. Milli seferberlik değil, milli ayrışma getiriyor. Birliğimizi bozmayalım. PKK ve FETÖ’ye karşı savaş, güçlü meclisle zafere ulaşır. Ekonomik krize karşı, işsizliğin, yoksulluğun tek çaresi üretim ekonomisine de ancak güçlü meclisle gidilir. Cumhurbaşkanlığı sistemine değil, güçlü meclise ihtiyacımız var. Birliğe ve huzura oy ver! HAYIR de!

AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı Aysun Çelikler:
Siyasi ve beraberinde getireceği ekonomik ve sosyal istikrarın kesintisiz devamı için, mevcut Anayasa’daki profilin aksine, tek adamlığı ortadan kaldırarak devlet başkanı ve yürütmesini hesap verilebilir bir profile dönüştürerek devleti millet nezdinde denetlenebilir kılmak için, milletin oy vererek oluşturduğu iradeyi dolaylı olarak değil artık doğrudan devlet idaresine yansıtmak için, Cumhurbaşkanlığı yani yürütmenin oluşması aşamasında sistem gereği ülke safhında ve toplumsal düzlemde yüksek oranda mutabakat oluşacağı için, Anayasa değişikliğine EVET diyorum.

CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç:
Neden ‘HAYIR’ diyorum…
Tek adam rejimine Hayır, parti devletine Hayır, meclisin baypasına Hayır, teslim alınmış, atanmış yargıya Hayır, seçilmiş krallığa Hayır, kuvvetlerin tek elde toplanmasına Hayır, üniter yapının yok olmasına Hayır, sahte Anayasal düzene Hayır. Demokrasinin yaşamasından başka derdi olmayan aydın hocaların kıyımına Hayır, Hayır diyenlerin hain ilan edilmesine Hayır! Soruyorum size; bugüne kadar ne istediniz de yapamadınız ki başkanlığı öne sürüyorsunuz?

MHP Bakırköy İlçe Başkanı Ahmet Altun:
15 Temmuz ve sonrası yaşanan hadiseler mevcut Cumhurbaşkanlığı ve hükümet sisteminin sürdürülebilir olmadığını göstermiştir. Devletin yeniden güçlendirilmesi ve mevcut durumdaki tıkanıklığın giderilmesi gerekliydi. Bu tıkanıklığın giderilmesi için biz muhalefet olarak sorumluluk alıp anayasa değişikliğine destek verdik. Milletimizin onayına sunduk, kararı milletimiz verecektir.

AK Parti Güngören İlçe Başkanı Ercüment Sever:
Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş için meclis görevini tamamladı.  Anayasa değişikliğinde artık son sözü milletimiz söyleyecektir. İnanıyorum ki 82 Anayasası’nın kalıntıları ortadan kaldırılacaktır. Vesayet sistemine son verilecek ve daha demokratik bir Anayasa da kalıcı hale gelmiş olacaktır. En önemlisi yasama, yürütme, yargıyı daha güçlü yaparak,  milletin kalıcı iktidarı için millet iradesinin güçlü bir şekilde temsili için güçlü bir Türkiye için EVET diyoruz.

CHP Güngören İlçe Başkanı Alaettin Aktay:
Türkiye bir kişiye bırakılmayacak kadar büyüktür. Yani Türkiye 1’den büyüktür. Bu yapılmak istenen bir rejim değişikliğidir. Bu kadar büyük bir yetki bir kişiye verilmemelidir. Hepsinden önemlisi kuvvetler ayrılığının olmadığı bir yerde Anayasa yok demektir. Yapılmak istenen Anayasa’yı değiştirmek değil aslında hepten yok etmektir. Ben bu nedenlerden dolayı ve Türkiye Cumhuriyeti’ni sevdiğim için HAYIR diyorum.

Vatan Partisi Bağcılar İlçe Başkanı Ömer Korkmaz:
Değerli vatandaşlarımız, Başkanlık huzur getirmez. Başkanlık ekonomiye çözüm getirmez. 
Başkanlık birlik getirmez. Başkanlık sistemiyle güçlü hükümet kurulmaz. Biz birlik ve huzur istiyoruz! Bu yüzden Başkanlığa HAYIR. Hakimiyet milletindir. Bu yüzden Başkanlığa ‘Hayır’ de tuzağa düşme. ‘Hayır’da birleş. Güçlü meclis güçlü hükümet için ‘Hayır’da birleşmeliyiz. Güçlü Türkiye için, birlik huzur ve geçim için ‘Umut’ta birleş, ‘Hayır’da birleş.

2017/02/4135457.jpg

Referandumda vatandaşların neden evet veya hayır demesi gerektiğini Gazete365'in yayın bölgesindeki siyasi parti temsilcilerine sorduk...
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum