Osmaniye İstiklal Spor Kulübü zor günler yaşıyor 

Cumhuriyet’ten önce kurulan 95 yıllık Osmaniye İstiklal Spor Kulübü, tahliye şokuyla karşı karşıya kaldı. Zor günler yaşadıklarını anlatan Kulüp Başkanı Sultan Öztürk, Bakırköy Belediyesi’ne tepki gösterdi. 

Osmaniye İstiklal Spor Kulübü zor günler yaşıyor 

Cumhuriyet’ten önce kurulan 95 yıllık Osmaniye İstiklal Spor Kulübü, tahliye şokuyla karşı karşıya kaldı. Zor günler yaşadıklarını anlatan Kulüp Başkanı Sultan Öztürk, Bakırköy Belediyesi’ne tepki gösterdi. 

Osmaniye İstiklal Spor Kulübü zor günler yaşıyor 
30 Eylül 2016 - 16:21 - Güncelleme: 30 Eylül 2016 - 16:51
Reklam

Bakırköy’de faaliyet gösteren,1921 yılında kurulan ve Cumhuriyet tarihinden daha eski olan Osmaniye İstiklal Spor Kulübü, zor günler yaşıyor. 1996 yılından beri kullanılan ve futbolda çeşitli yaş kategorilerinde 280 lisanslı sporcusuyla Süper Amatör Küme'de mücadele eden 95 yıllık Osmaniye İstiklal Spor Kulübü, tesislerini kaybetmenin eşiğinde.
Kent Yaşam Gazetesi’nin haberine göre; kulübe Bakırköy Belediye Başkanlığı tarafından tahliye tutanağı geldi. Kulüp Başkanı Sultan Öztürk, yargıya başvurduklarını ve adalete güvendiklerini söyledi. Atatürk Spor ve Yaşam Köyü ve benzer olayları hatırlatan Başkan Sultan Öztürk, belediyeye tepki göstererek; “Şimdi sıra bizimle uğraşmaya mı geldi? Bu kulüp 1921 yılında kurulmuş. Bünyemizdeki tüm kulüp sporcuları savaşa barut taşımış. O yüzden adı İstiklal. Koca bir tarihi mi yok etmeye çalışıyorlar?” şeklinde sitem etti.

BOŞALTILMASI İÇİN 10 GÜN SÜRE VERİLDİ 
20 yıldır aynı tesisleri kullanan İstiklalspor’a geçtiğimiz günlerde Bakırköy Belediye Başkanlığı tarafından tahliye tutanağı geldi ve tutanağa göre tesislerin 10 gün içinde boşaltılması istendi. "Gençlerimizin bu kulüp kapanırsa kötü alışkanlıklara yönelmesinden çekiniyoruz” diyen Osmaniye İstiklal Spor Kulübü Başkanı Sultan Öztürk, “Ne bir yer gösterdiler, ne yüz yüze görüştüler, ne de arayıp durumu bildirdiler. Gelen tahliye kararı yazısı ile şok yaşadık" dedi.

KERİMOĞLU, ‘BURASI BENİM KULÜBÜM’ DEMİŞTİ
Başkan Öztürk bu duruma çok şaşırdıklarını belirterek; "Bizler Ateş Ünal Erzen'in Bakırköy Belediye Başkanlığı döneminde, yani 2 dönem üst üste bir sıkıntı yaşamadık, spor faaliyetlerimizi sürdürdük. Şimdi Sayın Bülent Kerimoğlu geldi. İlçemize yakın biri. Kulübümüzü ziyaret etti, formamızı giydi. 'Burası benim de kulübüm' dedi. Aramızda bir sorun yoktu. Ama ne olduğunu anlamadık. Şöyle bir durum var; bize yakın olan Atatürk Spor ve Yaşam Köyü'nde benzer sorun yaşandı. 50 dönümlük yerin boşaltılması istendi. Meclis kararı da alınmadan yapılan bu işlem sonrası halkımız yürüyüş yaparak tepki gösterdi. Yaşananlar karşısında halk isyan etti. Sonra yürütme durduruldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kadar durum intikal etti. Daha sonra ise yanı başımıza bir cafe yapıldı. Yapılmadan önce de buranın kitap evi ve etüt merkezi olacağı söylendi. Ama sonra bir vatandaşa işletmeye verildi ve kitap cafe oldu. Şimdi sıra bizimle uğraşmaya mı geldi?" diyerek açıklama yaptı. 

YENİ SEZONA HAZIRLANDIK
Bu sezon halı sahasına 158 bin lira harcadıklarını belirten Öztürk, “Sporcular sakatlanıyor diye daha yeni sentetik çim yaptırdık. Yeni sezon açıldı, a takımı kurduk, Mehmet Kaplan hocamızla çalışıyoruz ve bize şampiyonluklar yaşatan hocamızdan çok memnunuz. Harcamalar yaptık, futbolcuların peşinatlarını ödedik” diyerek, tahliye kararının aniden geldiğini ve ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyledi. “Bu kulüp 1921 yılında kurulmuş. Bünyemizdeki tüm kulüp sporcuları savaşa barut taşımış. O yüzden adı İstiklal. Koca bir tarihi mi yok etmeye çalışıyorlar?” diyerek isyan etti. 

YARGIYA BAŞVURDUK, ADALETE GÜVENİYORUZ 
Para kazanma peşinde de olmadıklarını belirten kulüp başkanı Sultan Öztürk, spora ve gençliğe hizmet ettiklerini belirterek, ayrıca kulübün tüm halka açık olduğunun da altını çizdi. 1999 depreminden sonra kulübün evine giremeyen vatandaşın günlerce, haftalarca sığınağı olduğunu belirterek, “İnsanlar burada yattı, yemeğini yedi. Aş evi kurduk, halı sahamızda yattılar. Tesislerimizde duş aldılar. Ayrıca burada 100'lerce ağaç var. Yeşillik bir bölge. Burası her zaman halkımızın sosyalleştiği yer olmaya devam edecek. O yüzden yargıya başvurduk, adalete güveniyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. >Selvi Sarıtaç
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum