Osmaniye İstiklal Spor Kulübü’nün yıkımını vatandaşlar engelledi

Tarihe tanıklık eden Bakırköy’deki Osmaniye İstiklal Spor Kulübü ve destekçisi vatandaşlar ile belediye arasındaki gerilim tırmanıyor. Üst üste tebligatların ardından yıkım ekibiyle kapıya dayanan belediye, vatandaşla karşı karşıya geldi.  

Osmaniye İstiklal Spor Kulübü’nün yıkımını vatandaşlar engelledi

Tarihe tanıklık eden Bakırköy’deki Osmaniye İstiklal Spor Kulübü ve destekçisi vatandaşlar ile belediye arasındaki gerilim tırmanıyor. Üst üste tebligatların ardından yıkım ekibiyle kapıya dayanan belediye, vatandaşla karşı karşıya geldi.  

Osmaniye İstiklal Spor Kulübü’nün yıkımını vatandaşlar engelledi
26 Ekim 2016 - 11:28 - Güncelleme: 07 Kasım 2016 - 23:31
Reklam

1921 yılında kurulan ve Cumhuriyetin kurulmasına tanıklık eden Osmaniye İstiklal Spor Kulübü için Cumhuriyet Bayramı öncesi Bakırköy Belediyesi tarafından alınan yıkım kararı, vatandaşı ayağa kaldırdı. Osmaniye İstiklal Spor Kulübü üyeleri ve vatandaşlar yıkıma gelen iş makinelerinin tesislere girmesine izin vermedi.
Kent Yaşam Gazetesi’nin haberine göre; belediye yetkililerinin Hizmet Binası yapma gerekçesiyle boşaltmak istediği tarihi spor kulübü, geçtiğimiz günlerde mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldı. Kararın ardından Emlak İstimlak Müdürlüğü’nden gelen ikinci tebligatla kulüp içindeki yapıların yıkılacağı bildirildi. Yıkım işleminin yapılacağı tarihte, sabahın erken saatlerinde kulüp önünde toplanan yüzlerce vatandaş, sporcu ve velileri alınan güvenlik önlemleri karşısında şok yaşadı.

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ
Yıkım araçları, 5 otobüs dolusu çevik kuvvet ve zabıta ekipleriyle karşılaşan vatandaşlar Başkan Kerimoğlu’nu protesto ederek, “Başkan bu olayı şahsileştirdi” diyerek isyan etti. Yaklaşık bir aydır vatandaşın tepkisini bildiği halde konuyla ilgili kendilerine hiç bir açıklama yapılmadığını söyleyen vatandaşlar, “Çocuklarımız burada oyun oynuyor, spor yapıyor. İstiklal Spor bir tarihtir ve bizim oy vererek seçtiğimiz sosyal demokrat belediye başkanımız bize hiç bir açıklama yapmadan tomaları, çevik kuvveti ve yıkım araçlarını yolluyor, halkla inatlaşıyor” diyerek basın mensuplarına konuştu. Başkan Kerimoğlu’nun kendilerine gelerek uzlaşma yolunda herhangi bir adım atmadığını belirten vatandaşlar, “Katılımcı demokrasinin gereği bu işi hep birlikte masada uzlaşarak çözebilirdik. Neden kendisine oy veren halkı karşısına alıyor” diyerek eleştirilerini sürdürdü.

İLÇE PRTOKOLÜ OLAY YERİNDE…
Daha sonra İlçe Kaymakamı Adem Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Kılıç, Belediye Hukuk İşleri Müdürü Nurten Aydın ve İstiklal Spor yetkilileri bir araya gelerek, kulübe yakın bir alanda uzunca bir süre görüştü. Bu sırada yıkım kararı için mahkemeden yeni bir durdurma kararı alan İstiklal Spor Kulüp yetkilileri, ilçe mülki amirleri ile görüşerek duruma el atmalarını istedi. "İstiklal bizimdir bizim kalacak" sloganları atan vatandaşlar, belediye başkanının yetkisini bu şekilde kullanmasını eleştirdiler.  

BURASI MUSTAFA KEMAL’İN KULÜBÜDÜR
Daha sonra hep birlikte kulüp lokaline geçen yetkililerle bir araya gelen kulüp başkanı Sultan Öztürk, görüşmenin ardından bekleyen vatandaşlara ve basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Öztürk "280 lisanslı sporcusu ve 150 futbol okulu öğrencisi olan bir kulübü yok saymak hangi vicdana sığar. Okulumuza gelen öğrencilerden forma ve çanta parası almıyoruz. Engelli çocuklarımız ücretsiz spor yapıyor. Başkanımız Bülent Kerimoğlu aday olduğunda kulübümüze geldi, formamızı giydi. Bu kulüp Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kulübüdür, buraya kimse bir şey yapamaz” dedi. 

15 TEMMUZ’U DURDURAN HALK BURADA
Gezi olayını hatırlatan Sultan Öztürk, “Gezi 2 ağaçtan başladı, burada 180 ağaç var. Rabbime ve adalete inanıyorum. Sporu seven Cumhurbaşkanımıza güveniyorum” diyerek Başkan Kerimoğlu’na “Sabahın köründe zabıtalar gelmiş, çevik kuvvet gelmiş, yargıya hiç mi saygın yok. Suçumuz nedir” diye seslendi. Başkan Kerimoğlu’nun mal sahibi olduğunu ama halkın huzuruna gelerek uzlaşabileceklerini söyleyen Öztürk, “15 Temmuz’u durduran bu halktır. Bu halk kulübümüzün arkasında ve burada bulunanlar sadece mahalle halkı. 4500 üyeli bir kulübüz ve Gazi Mustafa Kemal’in yerini kimseye vermeyiz. Halk buna müsaade etmez” dedi. 

BİR DAHA BİZLERDEN OY ALAMAZ
Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanının böyle bir olayı vatandaşına yaşatacağını hiç akıllarına getirmediğini söyleyen vatandaşlar, Başkan Kerimoğlu’nun geldiği günden beri Bakırköy’le özdeşleşemediğini ve uyuşmadığını belirterek, “Başkanımız Kerimoğlu sporcuya ve İstiklalspor'a sahip çıkacağını söylemişti ama maalesef bu tavrını anlamıyoruz. Osmaniye Mahallesi Bakırköy için CHP'nin kalbidir. Ama bir daha bizlerden oy alamaz” diyerek “Ya İstiklal, Ya Ölüm” sloganları attılar.

ÇOCUKLAR BURAYI KENDİ EVLERİ GÖRÜR
Kulübün teknik direktörü Mehmet Kaplan ise çok mağdur durumda olduklarını belirterek, “Yapılan tamamıyla yanlış bir uygulama ve sporcularımız çok mağdur durumda. Çok iyi bir durumdayken, olayın psikolojisinden 3 yılda ilk yaşadık ve bir yenilgi aldık. Geldiğimiz günden beri o kadar iyi çalışmalarımız var ki semtimizin bütün çocukları burada ve burayı kendi evleri gibi görüyorlar. Biz burada tamamıyla bir aile olduk. Benim başkanımdan bir ricam var ne olur bize beş dakika da olsa görüşme imkânı sunsun. Hepimiz insanız sonuçta buraya halkına faydalı olmak için gelmiştir herhalde."dedi. >Selvi Sarıtaç
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum