Öğretmenler günü etkinliklerle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ülke genelinde çeşitli etkinlikler yapıldı. Bahçelievler’de de düzenlenen etkinliklerde Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçısı Kürşat sahneye çıktı, öğretmenler unutulmaz bir gün yaşadı.

Öğretmenler günü etkinliklerle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ülke genelinde çeşitli etkinlikler yapıldı. Bahçelievler’de de düzenlenen etkinliklerde Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçısı Kürşat sahneye çıktı, öğretmenler unutulmaz bir gün yaşadı.

Öğretmenler günü etkinliklerle kutlandı
24 Kasım 2016 - 17:21 - Güncelleme: 01 Aralık 2016 - 17:44
Reklam

Kutsal bir görevi yerine getiren, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi yeni nesilleri inşa eden öğretmenler, bu yıl da unutulmadı. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Gazete365’in yayın bölgesi; Bahçelievler, Bağcılar, Bakırköy ve Güngören’de de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Bahçelievler’de de Abidin Pak Öğretmenevi’nde coşku dolu bir etkinlik gerçekleştirildi. Yoğun katımlın yaşandığı programda; Kanal 7’de ‘Gündüz Gece’ programını başarıyla sunan, türküleri yorumlamasıyla halkın gönlünde taht kuran Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçısı Kürşat sahne aldı. Türküleriyle mest eden Kürşat, öğretmenlere unutulmaz bir gün yaşattı.

DEVELİOĞLU: ÖĞRETMENLİK GÖNÜL İŞİDİR
Programda yaptığı konuşmada sözlerine öğretmenlerin gününü kutlayarak başlayan Başkan Osman Develioğlu “Atatürk’ün millet mekteplerinin başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım’ı, her yıl öğretmenler gününü olarak kutluyoruz. 24 Kasım Öğretmenler Günü, bize ülkemizin kurtuluşunu sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’ten bir hediyedir. Bundan dolayı tabi biz her gün öğretmenler gününü anmıyoruz ama bizim için her gün öğretmenler günüdür, her gün öğretmenlerimizin günüdür. Öğretmenlerimiz toplum içinde yaşamlarını devam ettirirken yalnızca öğrencilerini eğitmiyorlar etrafta herkesi eğitiyorlar, bütün toplumun eğitilmesinde fayda sağlamış oluyorlar. Bundan dolayı sizi tebrik ediyorum kutluyorum” diye konuştu.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu tarafından öğretmenler onuruna düzenlenen programa; Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Şaban Süzgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, İlçe Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ve çok sayıda önemli isim de katıldı.

ÖĞRETMENLER BAĞCILAR’DA DA UNUTLMADI
Bağcılar’da düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı da, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in katılımıyla gerçekleşti. Orhan Erdem yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimini beynini başkasına emanet edenlerin gerçekleştirdiğini belirterek, milyonlarca liraya yetişen bir pilotun kendi milletini bombaladığını söyledi. Programda emekli olan 25 öğretmene şeref belgesi verildi, 60 stajyer öğretmen de Türk bayrağına el basarak yemin edip, göreve başladı.

Öğretmenler Korosu’nun seslendirdiği şarkı ve türkülerle hareketlenen yoğun katılımlı programda; Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı ve Bağcılar Kaymakam Vekili Dr.Osman Günaydın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Bağcılar Askerlik Şube Başkanı Erhan Yıldız, muhtarlar, meclis üyeleri, okul müdürleri ve öğretmenler yer aldı.

ÇAĞIRICI: 1 YILDA 26 OKUL ARAZİSİ KAZANDIRDIK
Günün anlama ve önemine dair konuşmasının ardından 1992’de ilçe olduğunda Bağcılar’da 21 okul olduğunu şimdi ise özel okullarla birlikte 184 okula ulaştıklarını söyleyen Başkan Çağırıcı, “İlçemizde 180’i aşan okul hizmet veriyor. Son 10 yılda hayırseverlerimizin de desteğiyle 60 okul inşa ederek hizmete sunduk. Son 1 yılda kamuya 26 okul arazisi kazandırdık. Bu bir rekordur. “ diye konuştu.
 Tekli eğitime geçen ilk ilçe olacaklarını da belirten Çağırıcı, İBB ile birlikte okullara kapalı spor salonu inşa ettiklerini anlatarak, okullara 7 halı saha da inşa edeceklerini sözlerine ekledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da öğretmenlerden vicdanı hür nesiller yetiştirmelerini istedi.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum