Öğretmenevi cinayetinin görüntüleri ortaya çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişi Adnan Bay’ın, tartıştığı Bahçelievler Abidin Pak Öğretmenevi resepsiyon görevlisi Cemalettin Pamuk’u öldürdüğü anın kamera görüntüleri ortaya çıktı.

Öğretmenevi cinayetinin görüntüleri ortaya çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişi Adnan Bay’ın, tartıştığı Bahçelievler Abidin Pak Öğretmenevi resepsiyon görevlisi Cemalettin Pamuk’u öldürdüğü anın kamera görüntüleri ortaya çıktı.

Öğretmenevi cinayetinin görüntüleri ortaya çıktı
05 Eylül 2016 - 17:10 - Güncelleme: 07 Eylül 2016 - 12:26
Reklam

Bahçelievler’de 28 Haziran 2016 tarihinde görev yaptığı öğretmenevinde konaklamaya gelen Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim müfettişi Adnan Bay’dan kimlik sorduğu için çıkan tartışmada Bay’ın silahından çıkan 5 kurşunla öldürülen resepsiyon görevlisi Cemalettin Pamuk’un öldürüldüğü anın kamera görüntüleri ortaya çıktı. 
Cinayetten sonra polise giderek teslim olan ve tutuklanarak cezaevine konulan Adnan Bay, 28 Haziran 2016 tarihinde oğlu Mehmet Alperen Bay ile birlikte Bahçelievler Abidin Pak Öğretmenevi’nde kalmaya gittiğinde resepsiyon görevlisi Cemalettin Pamuk ile tartıştı. Adnan Bay ve oğlu Mehmet Alperen Bay hakkında, “Kasten adam öldürme” öldürmek suçundan müebbet hasip cezası istemiyle hazırlanan iddianameye göre Adnan Bay, kendisine kimlik soran Cemalettin Pamuk’a, “Sen kimsin de benden kimlik istiyorsun” dediği, ikili arasında çıkan tartışmaya oğlu Mehmet Alperen Bay’ın da dahil olduğu belirtiliyor.
Bu tartışma sonucunda işlenen cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Dava dosyasına konulan görüntülerde Mehmet Alperen Bay’ın ilk anda babası ile Cemalettin Pamuk arasında çıkan tartışmayı ayırmaya çalıştığı görülüyor. Tartışma uzayınca Cemalettin Pamuk’un hem Adnan Bay’a hem de oğluna yumruk attığı görülüyor.

SİLAHINI ÇIKARIP ÜST ÜSTE ATEŞ ETTİ
Cemalettin Pamuk’un yumruğuna hedef olan Adnan Bay’ın, silahını kabzasından çıkardığı, kabzayı X-Ray cihazının yanındaki masaya bıraktıktan sonra oğlu ile kavga eden Cemalettin Pamuk’u hedef alarak ateş ettiği görülüyor.

HER ŞEY 22 SANİYE İÇİNDE OLDU
Mehmet Alperen Bay, yere düşen Cemalettin Pamuk’un üstüne çullanarak kollarını tuttuğu, babası Adnan Bay’ın da yerde yatan Cemaletin Pamuk’a üst üste ateş ettiği, son iki atışın da kafasını hedef alarak yaptığı görülüyor. 28 Haziran’ı 29 Haziran’a bağlayan gece çıkan tartışma sonrası Adnan Bay’ın 00.06.57’de silahını kabzasından çıkardığı görülüyor. Adnan Bay’ın Cemalettin Pamuk’un kafasına son kurşunu sıktığı sırada kameranın saati 00.07.19’u gösteriyor.

VALİZLERİNİ ALARAK ÖĞRETMENEVİNİ TERK EDİYORLAR
Olay yerinde kanlar içinde kalan Cemalettin Pamuk’u orada bırakan Adnan Bay ve oğlu Mehmet Alperen Bay, valizlerini alarak öğretmenevini terk ediyorlar. Adnan Bay, olaydan sonra teslim olmuş, sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine konulmuş, oğlu Mehmet Alperen Bay ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. İddianamede hem Adnan Bay hem de oğlu için “Kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapis isteniyor. İddianamenin gönderildiği Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma günü vermişti.

AVUKAT: HAKSIZ TAHRİK ALTINDA İŞLENDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ
Adnan Bay ve oğlu Mehmet Alperen Bay’ın Avukatı Hayriye Çağır, müvekkilinin cinayeti tahrik altında işlediğini öne sürdü. Müvekkilleri Adnan Bay ve oğlu Mehmet Alperen Bay’ın olayın gerçekleştiği öğretmenevine misafir olarak kalmaya gittiklerini, bu sırada maktül ile tartıştıklarını belirten Hayriye Çağır, şunları söyledi:
“Misafir olarak konaklamasında sorun çıkınca bir tartışma yaşanıyor ve vahim olay meydana geliyor. Bu olayımız tamamen meşru savunma ve sonrasında haksız tahrik altında işlendiğini düşünüyoruz. Müvekkilimizin oğlunun darp edilmesi, kendisinin darp edilmesi neticesinde vahim olay meydana geliyor. Bu açıdan biz de üzgünüz maalesef. Ama dediğim gibi meşru müdafaa hali ve haksız tahrik hükümlerinden yararlanacağını düşünüyoruz. Maktül maalesef hem müvekkilden hem de müvekkilin oğlundan fiziksel olarak daha üstün niteliklerde. Kendini savunabilmek adına müvekkil böyle bir yol tercih ediyor. Ama maalesef kötü bir sonuç ortaya çıkıyor. >DHA

Milli Eğitim Müfettişi Bahçelievler Öğretmenevi’nde kurşun yağdırdı


YORUMLAR

  • 0 Yorum