Muhtarlar demokrasi şehitlerini andı...

Darbe girişiminin ardından İstanbul'un dört bir yanını kınama afişleriyle donatan İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği (İMDD) Başkanı Selami Aykut, tüm muhtarlar adına deklarasyon okuyarak, Demokrasi Şehitleri Anıtı'na karanfil bıraktı.

Muhtarlar demokrasi şehitlerini andı...

Darbe girişiminin ardından İstanbul'un dört bir yanını kınama afişleriyle donatan İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği (İMDD) Başkanı Selami Aykut, tüm muhtarlar adına deklarasyon okuyarak, Demokrasi Şehitleri Anıtı'na karanfil bıraktı.

Muhtarlar demokrasi şehitlerini andı...
23 Temmuz 2016 - 13:03 - Güncelleme: 24 Temmuz 2016 - 15:25
Reklam

İstanbul’da görev yapan Muhtarlar, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitleri anmak için Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın öncülüğünde Taksim Meydanı’nda bir araya geldi. İstanbul Valisi Vasip Şahin’in de katıldığı program Şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Protokol konuşmalarının ardından Beyoğlu Belediyesi tarafından meydana kurulan ve darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu Demokrasi Şehitleri Anıtı’na karanfiller bırakan muhtarlar, darbe girişimini kınadılar. Program, Beyoğlu İlçe Müftüsü Aydın Yığman’ın şehitler için yaptığı dua ile son buldu.

BU MİLLETİN TEZGÂHLARLA ALT EDİLEMEYECEĞİNİ GÖRDÜLER
İstanbul Valisi Vasip Şahin de muhtarların bütün İstanbul’u temsilen Taksim Meydanı’nda olduklarını belirterek, “Muhtarlarımız bütün İstanbul’u temsilen buradalar, devletlerinin yanındalar, milletlerinin istikbali noktasında dimdik ayaktalar. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu millet 15 Temmuz gecesi bir badire atlattı. Ama şunu gördü ki bütün dünya bu millet öyle sağdan soldan içeriden ya da dışarıdan tezgahlara, bir takım haince oyunlarla alt edilecek, sırtı yere getirilecek bir millet değil. Bunu sizler gösterdiniz, sizlere çok teşekkür ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

DARBE GİRİŞİMİNİ ŞİDDETLE KINIYOR VE LANETLİYORUZ
İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı Selami Aykut ise, “Çok iyi bilinmelidir ki halkın iradesi ile seçilmiş olan muhtarlar olarak bizler her zaman şanlı Türk bayrağımızın altında ülkemize ve yüce Türk Milletine hizmet edebilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Milli irade ile seçilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırıma, TBMM'ye, tüm milletvekillerimize, medya kuruluşlarımıza, aziz milletimize, milli irade ve demokrasimize karşı yapılan bu haince ve kalleşçe gerçekleştirilen darbe girişimi asla kabul edilemez. Darbe girişimini biz İstanbul Muhtarları olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.” şeklinde konuştu.

BEYOĞLU’NDA MİLLETÇE DEMOKRASİ NÖBETİNDEYİZ
Programın açılış konuşmasını yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, darbe girişiminin yaşandığı Cuma akşamından bu yana, milletçe Türkiye’nin bütün meydanlarını doldurduklarını ifade ederek, “Beyoğlu’nda, Taksim Meydanı’nda milletçe demokrasi nöbetindeyiz. Tek şanlı bayrağımızın gölgesi altında, yaşıyoruz, tek vatanımız var birlikte orada yaşıyoruz. Farklılıklarımızla beraber bu coğrafyada tek bir milletiz ve tek bir devletin onurlu vatandaşlarıyız. Safımız bellidir, biz hainlerin ihanet şebekelerinin karşısında, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Buğun Taksim Meydanı’nı dolduran bütün muhtar kardeşlerime şükranlarımı ve teşekkürlerimi arz ediyorum. Sizleri burada ağırlamaktan duyduğumuz mutluluğu ifade ediyorum.”dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum