Müdür İlhan: Global teröre en iyi cevap; Erasmus…

Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Güngören Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi Müdürü Remzi İlhan, “Erasmus ve benzeri projeler ne kadar güçlü uygulanırsa, global terör o kadar azalır” dedi.

Müdür İlhan: Global teröre en iyi cevap; Erasmus…

Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Güngören Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi Müdürü Remzi İlhan, “Erasmus ve benzeri projeler ne kadar güçlü uygulanırsa, global terör o kadar azalır” dedi.

Müdür İlhan: Global teröre en iyi cevap; Erasmus…
24 Ocak 2017 - 17:39 - Güncelleme: 26 Ocak 2017 - 14:15
Reklam

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülmekte olan Erasmus+ Ana Eylem 2 Okullar Arası Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar (KA219) faaliyeti kapsamında Güngören Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi’nde önemli bir buluşma gerçekleşti.

2015 yılı Teklif Çağrısı döneminde sunulan “Sustainable Consumption and Conscious Individuals” başlıklı projenin 5. toplantı buluşması verimli bir organizasyonla tamamlandı. Güngören Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi, Almanya ve Bulgaristan’dan gelen misafirlerine İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla ev sahipliğini proje ortağı olarak üstlendi.

Program ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Remzi İlhan,  Erasmus+’ da Türkiye ayağının 2-8 Ekim 2016 tarihinde olduğunu ancak proje ortaklarından İtalya, Fransa, Almanya ve Bulgaristan’ın Türkiye’ye gelmek istemediklerini belirterek gezilerini iptal ettiğini söyledi. 

TERÖR SADECE BİZİM SORUNUMUZ DEĞİL
Bunun üzerine terörün global bir sorun olduğunu örneklerle anlattığını ifade eden Müdür İlhan, “Biz de ortaklarımıza son gezimizde Almanya’ya gittiğimizde orada 1 hafta önce patlama olduğunu, Fransa’ya gittiğimizde ise kafe saldırısında 129 kişinin hayatını kaybettiğini ve olağanüstü hal ilan edildiği hafta olduğunu,  Bulgaristan’a gittiğimizde de bazı alanlarda suç oranının üst seviyede olduğunu söyleyerek, bizim ülkemizin güvenlik anlamında onların ülkelerinden daha iyi olduğunu, suç işleme oranının daha düşük olduğunu belirtik” dedi.

ALMAN VE BULGARİSTANLI VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİK
“Terörün küresel olduğunu bizde olan patlamaların onlarda da olduğunu ve olabileceğini belirterek neden biz gelmekten çekinmiyoruz da siz çekiniyorsunuz şeklinde soru sorduk” diyen İlhan, “Bu tespit ile Almanya ve Bulgaristan 15 Ocak-21 Ocak 2017 tarihlerinde ülkemize gelmeye ikna edildi. Fransa ve İtalya ise ülkemize gelmemiştir. Fransız ve İtalya yetkilileri devletlerinin ülkemize bütün seyahatleri yasakladıklarını ifade etmişlerdir. Ortaklarımızdan Bulgaristan ve Almanya İstanbul’da misafir kaldıkları sürede ülkemizde korkacak bir şey olmadığını müşahede ettiklerini bunu Fransız ve İtalya ortaklarımıza da anlatacaklarını söylediler. Erasmus ve benzeri projeler ne kadar güçlü uygulanırsa, global terör o kadar azalır” diye konuştu. 365/Haber Merkezi

YORUMLAR

  • 0 Yorum